Neler Yeni

Çözüldü✓ AMD DDR5 EXPO Geç Açılma Sorunu

DEXTE_R

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
GÖKBERK
Arkadaşlar merhaba yeni iki tane sistem topladım topladığım iki sistem de AM5 ve ikisinde de EXPOyu açmama rağmen sistemlerden biri çok geç açılıyor ve bu sorunu çözmek için BIOS üzerinden Memory Context Restore ayarını Enabled yaptığım da BIOS donuyor ve bilgisayar açıldığında mavi ekran hatası veriyor. Bu konuyu intele geçmeden nasıl çözebilirim veya intele geçeceksem bunlar yerine rengi beyaz olacak şekilde ne almalıyım konuyla ilgili bilgili olan arkadaşlar beni aydınlatır ise çok sevinirim.

BIOS Sürümüm : Sürüm 0605 Beta Sürümü şuan en güncel versiyonu

Sistem;

Asus ROG Strix X870-A Gaming Wi-Fi AMD AM5 DDR5 ATX Anakart
AMD Ryzen™7 7800X 3D Soket AM5 4.2GHz 96MB 120W 5nm İşlemci
XPG Lancer Beyaz RGB DDR5-6000Mhz CL30 64GB (2x32GB) Dual Kit Ram

Ekler

• WhatsApp Görsel 2024-11-03 saat 22.59.44_e5c573ed.jpg
    WhatsApp Görsel 2024-11-03 saat 22.59.44_e5c573ed.jpg
    133.2 KB · Hit: 26

frqn

80+
1. Bios resetle
2. expo aç, kaydet ve çık,
3. Set Powerdown Mode - Enable yap, kaydet ve çık,
4. Memory Context Restore- enable yap, kaydet ve çık,
İlk birkaç sefer önyükleme uzun sürebilir
her aşamadan sonra kaydedip çıkmanın sebebi bazen ayarların kaydedilmiyor olmasından kaynaklı,
Bu adımları msi kart ile denedim sorun kalmadı.

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,941
İsim
Emre Zengin
Arkadaşlar merhaba yeni iki tane sistem topladım topladığım iki sistem de AM5 ve ikisinde de EXPOyu açmama rağmen sistemlerden biri çok geç açılıyor ve bu sorunu çözmek için BIOS üzerinden Memory Context Restore ayarını Enabled yaptığım da BIOS donuyor ve bilgisayar açıldığında mavi ekran hatası veriyor. Bu konuyu intele geçmeden nasıl çözebilirim veya intele geçeceksem bunlar yerine rengi beyaz olacak şekilde ne almalıyım konuyla ilgili bilgili olan arkadaşlar beni aydınlatır ise çok sevinirim.

BIOS Sürümüm : Sürüm 0605 Beta Sürümü şuan en güncel versiyonu

Sistem;

Asus ROG Strix X870-A Gaming Wi-Fi AMD AM5 DDR5 ATX Anakart
AMD Ryzen™7 7800X 3D Soket AM5 4.2GHz 96MB 120W 5nm İşlemci
XPG Lancer Beyaz RGB DDR5-6000Mhz CL30 64GB (2x32GB) Dual Kit Ram
Minidump dosyanı paylaşır mısın eğer oluşturuyorsa? https://www.technopat.net/sosyal/konu/minidump-dosyalarini-paylasin.73053/
BIOS'un böyle olmaması gerekirdi. Bu dediğim şekilde başta bir BIOS'u sıfırla bakalım.
Bilgisayarı kapat. PSU kablosunu çıkar. Kasanın üstünde USB bellek vb. hiçbir şey takılı olmasın. Ondan sonra RAM'leri çıkar. RAM'leri çıkardıktan sonra kasanın arkasında CLR_CMOS yazan yere 5-10 saniye basılı tut. Ondan sonra RAM'leri tekrardan A2 ve B2 olacak şekilde takıp sistemi çalıştır bakalım.
1730664773128.png

DEXTE_R

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
GÖKBERK
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bu aşamalardan sadece 3. Set Powerdown Mode - Enable yap, kaydet ve çık, bunu yapmamıştım deneyip dönüş yapacağım teşekkürler
Mesaj otomatik birleştirildi:

Minidump dosyanı paylaşır mısın eğer oluşturuyorsa? https://www.technopat.net/sosyal/konu/minidump-dosyalarini-paylasin.73053/
BIOS'un böyle olmaması gerekirdi. Bu dediğim şekilde başta bir BIOS'u sıfırla bakalım.
Bilgisayarı kapat. PSU kablosunu çıkar. Kasanın üstünde USB bellek vb. hiçbir şey takılı olmasın. Ondan sonra RAM'leri çıkar. RAM'leri çıkardıktan sonra kasanın arkasında CLR_CMOS yazan yere 5-10 saniye basılı tut. Ondan sonra RAM'leri tekrardan A2 ve B2 olacak şekilde takıp sistemi çalıştır bakalım.
Alıntıyı görüntüle
Selamlar bios normalde normal gözüküyor bu Memory Context Restore ayarını Enabled yapınca böyle gözüküyor. Bu dediklerinizi deneyip dönüş yapacağım teşekkürler ilginize

DEXTE_R

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
GÖKBERK
Alıntıyı görüntüle
Buyrun dump arşivi
Mesaj otomatik birleştirildi:

1. Bios resetle
her aşamadan sonra kaydedip çıkmanın sebebi bazen ayarların kaydedilmiyor olmasından kaynaklı,
Dediklerinizi adım adım yaptım şuanlık problem çözüldü bilgisayar hızlı açılıyor ve henüz bir mavi ekran görmedim uzun kullanımda deneyimlerimi tekrardan burada aktaracağım

Ekler

• Dump.rar
    385.6 KB · Hit: 17
  • 2.PNG
    2.PNG
    6.3 KB · Hit: 13
Son düzenleme:

DEXTE_R

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
GÖKBERK
1. Bios resetle
Sorun düzeldi 2 gündür hiç bir problem yok pc açılış süresi de 14.9 saniyeye düştü çok teşekkürler.

• Beğen
Reaksiyonlar: frqn
Top Bottom