Neler Yeni

AMD den uzak durun..

Status
Bu konu kilitlenmiştir.

Veunex12

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
44
İsim
MertKocak
şu güncellik meselesini şu kadar abartmayın ben nvidianın eski driver versiyonunu kullanıyorum daha stabil diye

Captain Pricee

80+ Bronze
Gereksiz bir konu

Arthur♛Morgan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,605
İsim
sefa korkmaz
İlgilendiği Kategoriler
Red Dead Redemption ve Rockstar ile ilgili her şeye ilgim var
Instagram
sfakorkmaz
AMD nin driver beceriksizliği yüzünden 5700XT ile 6 aydır driver güncellemiyordum dün nereden estiyse FSR destekli en güncel sürücüyü yükliyim dedim DDU ile temiz kurulum yaptım daha 1 saat bile olmadan dota 2 de sistem kitlendi oyun yanıt vermiyor demeye başladı, biraz önce yine aynı hatayı aldım ve sistem kitlendi oyunu görev yöneticisinden kapatmak zorunda kaldım tabi bunlar dışında alt-tab yapınca arada saniyelik donmalar da cabası.

Açık ve net GPU konusunda AMD den uzak durun hatta kaçın. Bu adamlar stabil driver yapmayı beceremiyorlar. Tek tük sorunsuz çıkan driverları uzun aylar kullanmak zorunda kalıyorsunuz. Kartların RX400 den beri bitmek bilmeyen siyah ekran, donma, kitlenme, boşta yüksek bellek frekansı ve buna bağlı kartların boşta daha fazla ısınıp daha fazla enerji tüketmesi gibi komik sorunları var bunlar tabi en bilinenleri benim gibi yıllar içinde bir çok AMD GPU kullanmış biriyseniz ve dikkatli bir kullanıcıysanız çok farklı sorunlar da gözünüze çarpıyor misal bazı driverlarda oyundan çıktıktan sonra ekran hz değeri bozuluyor 144hz gözükse de mouse hareketlerinde takılma bariz şekilde göze çarpıyor 120hz e alıp tekrar 144hz yapınca düzeliyor. Bu tarz farklı ve AMD ye özel sorunlar da bazı driverlarda görüyorsunuz, sürekli bir DDU ile temiz kurulum yapıp hangi driver sorunsuz acaba? diye driver arama peşine düşüyorsunuz.

Aman aman ucuz fiyata bulmadıysanız her zaman için Nvidia tercih edin benden size abi tavsiyesi :)
Allah'ım çok şükür iyi NVDİA seçmişim zamanın da AMD almak üzereydim son anda döndüm. Bilgilendirme için çok sağ olsun hocam size de geçmiş olsun.

Keptın

80+ Silver
Amd kart varken bende güncellemeyi hep korkarak yapardım. Bir sorun olmasa dahi olacakmış hissini yaşattırdığı için teşekkürler :)

akıllı kuş

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,101
İsim
Cicikuş
@Toxpox konuyu kapatırmısınız rica etsem. arkadaş yanlış bilgilendirme yapıyor BİRAZ. sanki AMD nin tüm kartlarında sıkıntı varmış amd kart üretemiyormuş gibi konuşuyor. (amd fanboyu değilim hemen amd fanboyu demeyin)

cfranko

80+ Platinum
En İyi Cevap
12
Dahası  
Reaksiyon skoru
28,598
İsim
cfranko
İlgilendiği Kategoriler
Memory
Sorun sende

Penguen

80+ Silver
RX 6000 serisi daha güncel
bu sorunlar azaltıldı
Bu denileni başka yerlerde de okuyup, herhalde bir sıkıntı olmaz yaşamam diye düşünmüştüm ve 6700XT almıştım. Baya güzel bir indirimle almam da cabası tabi. Ama, gelir gelmez RDR2, GTA 5'de FPS'im yerlerdeydi. Sorunu, 21.6.1'i DDU ile silip 21.4.1'e geçerek çözdüm. Genel olarak, ayarları yükseltince CPU kullanımı (GTA 5'de tek haneli sayılarda dolaştığı oluyordu) azalıyordu nedense. FPS'ler 2-3 kat kadar arttı 21.4.1 ile. Şahsen en az 6 ay driver güncellemeyeceğim. Maceraya gerek yok. Çalışıyorsa dokunma demişler. :)

Revainer

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Tamam abisi

Penguen

80+ Silver
@Toxpox konuyu kapatırmısınız rica etsem. arkadaş yanlış bilgilendirme yapıyor BİRAZ. sanki AMD nin tüm kartlarında sıkıntı varmış amd kart üretemiyormuş gibi konuşuyor. (amd fanboyu değilim hemen amd fanboyu demeyin)
Evet tüm kartlarda sıkıntı yok.
Hatta kartlarda sıkıntı yok. Genel olarak sürücülerde, yazılımda sıkıntı var. Bu da çeşitli donanım veya yazılım konfigürasyonlarında ortaya çıkabiliyor. Mesela birisinin i5 10400F'i vardır, sıkıntı yaşamaz. Birisinin R5 3600'ü vardır, yaşar.

Köylü

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
374
İsim
Bahadır Özel
fangirl mü diye ne diyek

carpe diem ne diyem

Status
Bu konu kilitlenmiştir.
Top Bottom