Neler Yeni

Amd ekran kartı kod 43 hatası (rx7800xt)

Zodd

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Erdem Kayıkçı
2 hafta önce topladığım sistemle ilgili sorun yaşıyorum. Tüm parçaları sıfır aldım.Bilgisayarı hergün ilk açtığımda aygıt yöneticisinde ekran kartı üzerinde kod 43 hatası görüyorum.Yeniden başlattığımda ortadan kalkıyor. Önceleri kod 39 vardı ve ünlem işareti ekran kartında değil dahili ekran kartında gözüküyordu(AMD Radeon Graphics tm). DDU ile ekran kartı driverını güvenli modda silip güncel olanı yükledim. Bios güncellendi ama sorun aynı. Yabancı sitelerde AMD/ATI Pixel Clock Patcher yükleyince sorun çözenler olmuş. Ancak onuda çalıştırınca ''Failed to locate driver file'' diyor. Yardımcı olabilecek var mı ?
Sistem: Powercolor hellhound rx7800xt - Amd ryzen 5 7600x - 32GB CL 32 ram - Gigabyte A620 S2H Anakart - 850+Gold Power

Ekler

• ekran kartı hatası.png
    ekran kartı hatası.png
    41.4 KB · Hit: 99

murat95

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
34
İsim
Murat Zorlu
Format attım aynı sorunu yaşadığımdan dolayı tek monitör kullanınca sorun yok ama 2. monitörü taktığım anda windows'u başlatırken ekran kartı kod 43 hatası veriyor. Size gönderdiğim videodaki yöntemi deneyemedim çünkü açılmıyor dosya. Nasıl çözeceğiz bu sorunu ? :)

Benim gibi çift monitör ile mi bağlanıyorsunuz ?
2 Display kablo ile bağlanıyorum. 1. monitör 2k 170hz , 2. monitör 1080p 144 hz.

Son düzenleme:

Zodd

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Erdem Kayıkçı
birisi şu videoyu attı bana deneyin belki işinize yarar.

Hocam konu başında yazdım onu açmaya çalıştığımda ''Failed to locate driver file'' diyor. Anladığım kadarıyla 2.el mining için kullanılmış kartların çözümü o ama baya bir insanın çözümü olmuş
Mesaj otomatik birleştirildi:

Henüz deneme şansım olmadı ama ekran görüntüsü gönderiyorum. Windows kendisi yüklemiş görünüyor güncelleme kayıtlarında. Format attıktan sonra interneti kesmeni ve Sistem-Sistem Bilgisi- Gelişmiş sistem ayarları-donanım-aygıt yükleme ayarları - Hayır seçeneğini seçip sonradan interneti aktif edip sürücü güncellemelerini kendin yapman belki işine yarayabilir. 3-5 gün sonra ben deneyeceğim ama öncesinde sen deneyip bilgilendirebilirsen çok sevinirim.
Hocam bugün açtığımda yine sorun vermedi. Yarında vermezse sorun çözülmüş olabilir

Format attım aynı sorunu yaşadığımdan dolayı tek monitör kullanınca sorun yok ama 2. monitörü taktığım anda windows'u başlatırken ekran kartı kod 43 hatası veriyor. Size gönderdiğim videodaki yöntemi deneyemedim çünkü açılmıyor dosya. Nasıl çözeceğiz bu sorunu ? :)

Benim gibi çift monitör ile mi bağlanıyorsunuz ?
2 Display kablo ile bağlanıyorum. 1. monitör 2k 170hz , 2. monitör 1080p 144 hz.
Tek monitör HDMI kullanıyorum. Bios dan IGPU kapattım ve radeon minimal setup yükledim hiçbirşey silmeden (6-7 dakika sürdü). Bugün 2. gün sorun vermedi.

murat95

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
34
İsim
Murat Zorlu
Hocam konu başında yazdım onu açmaya çalıştığımda ''Failed to locate driver file'' diyor. Anladığım kadarıyla 2.el mining için kullanılmış kartların çözümü o ama baya bir insanın çözümü olmuş

Hocam bugün açtığımda yine sorun vermedi. Yarında vermezse sorun çözülmüş olabilir

Tek monitör HDMI kullanıyorum. Bios dan IGPU kapattım ve radeon minimal setup yükledim hiçbirşey silmeden (6-7 dakika sürdü). Bugün 2. gün sorun vermedi.
sevindim sorun olmamasına hocam. Ben hala yaşıyorum valla nasıl çözeceğim bilmiyorum. Radeon minimal setup ne olduğunu anlayamadım.

Zodd

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Erdem Kayıkçı
sevindim sorun olmamasına hocam. Ben hala yaşıyorum valla nasıl çözeceğim bilmiyorum. Radeon minimal setup ne olduğunu anlayamadım.
Radeon driver indirme sayfasına gidin https://www.amd.com/en/support ekran kartınızı girin sonra iki tane indirme seçeneği çıkıyor birincisi yüksek mb adrenaline diğeri minimal setup düşük mb minimal olan

murat95

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
34
İsim
Murat Zorlu
Hocam sorunu çözdüm. iGPU aktifken driver yüklediyseniz benim gibi muhtemelen bundan kaynaklı. iGPU kapalıyken driverı kaldırıp tekrar kurdum sorun düzeldi gibi herhangi bir sorun yaşamıyorum şuan. Bunu bir deneyin bence.

• Beğen
Reaksiyonlar: Zodd

Zodd

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Erdem Kayıkçı
Öyle bir şey söz konusu değil.
Biosa girip baktım Autoya geçmiş gerçektende ama dediğim gibi ben açmadım kapalı olmalıydı

Hocam sorunu çözdüm. iGPU aktifken driver yüklediyseniz benim gibi muhtemelen bundan kaynaklı. iGPU kapalıyken driverı kaldırıp tekrar kurdum sorun düzeldi gibi herhangi bir sorun yaşamıyorum şuan. Bunu bir deneyin bence.
Bendede 3 gündür sorun yok çok şükür. muhtemelen aynı yöntemle çözdük. Çokta büyük konuşmayayım belli olmaz ne olacağı. Şimdilik geçmiş olsun :)

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,016,566
Üyeler
161,091
Son üye
CrexQQ
Top Bottom