Neler Yeni

AMD Ekran Kartları Alınır Mı??

Katılım
11 Temmuz 2022
Mesajlar
19
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
arda
Beyler amd ekran kartlarında daha önce yada şimdi herhangi bir sorun yaşayan varmı
topluluk 2 ye ayrılmış şekilde bi taraf hiç sıkıntısını görmedim diyor diğer taraf driver sorunu vs . deniyor
bu konuda bilgi sahibi biri yardımcı olabilir mi
1 buçuk senedir AMD ekran kartı kullanıyorum 6750 XT rog strix kullandım çok fazla cw vardı ama hiç driver sorunu yaşamadım daha sonrasında 6700 XT red devil modeline geçtim kullandığım en sessiz ve en serin kartlardan biri bi elden ring oynarken arada siyah ekran alıyordum onun dışında hiçbir oyunda sorun yaşamadım bence AMD alınır
 

MeMoFnB

80+
Katılım
21 Ekim 2023
Mesajlar
19
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Mehmet
Tamamen bütçe ile alakalı hocam. Bütçen müsaitse amd yi düşünme bile. Yeni çıkan driverleri korka korka yükleme mi dersin, ısınma problemi mi dersin, wattman mi dersin derdi bitmiyor. Bu güne kadar nvidia kullanmayan biri olarak yazıyorum. Hep f/p mantığıyla hareket edip hep pişman oluyorum.
 

Gorkeemmm

80+ Bronze
Katılım
12 Eylül 2023
Mesajlar
545
Dahası  
Reaksiyon skoru
168
İsim
Gorkem Yavuz

ErkanOCAK

80+
Katılım
16 Ağustos 2021
Mesajlar
383
Dahası  
Reaksiyon skoru
111
İsim
Erkan
Evet amd radeon serisinden rx serisine uzanan driver problemleri devam etmekte.
Güncel wattman problemleri forum içi:
Gibi gibi
Rx6600xt kullanıyorum bilgisayarda herhangi bir sorun yaşamadım ama paran çoksa nvidia al geç
 

Existentia

80+ Silver
Katılım
30 Mayıs 2022
Mesajlar
2,045
Geçen sene bu zamanlarda ryzen5500 ve rx6600 ikilisinin olduğu bir sistem aldım Wattman hatalarından o kadar sıkıldım ki oyundan keyif alamıyordum acaba ne zaman donacak diye strese girmekten oyun oynayamiyordum. Sistemi kardeşime verdim yerine kendime ryzen 5600 ve 3060ti li bir sistem aldım şimdiye kadar çok şükür sorun yaşamadım eski sistemi kardeşime verdikten sonra wattman hatalarını gözlemledim ama o zaten birşeyleri çok umursayan birisi olmadığı pc donunca yeniden açıp hayatina devam edebiliyor. Bir abimde Sapphire rx7900xt vapor ekran kartı var wattman hatasinin ne olduğunu bilmeden kart sürekli oyunda donuyor diyip servise gönderdi (servise gittikten sonra öğrendim sorunun wattman olduğunu söyledim) Servisten 0 açılmamış yeni seri numaralı ürün geldi. Başka sebepten dolayi 1 ay sonra tekrar servise gitti tekrar yenisi geldi. Bazen bu sorunu yine yaşadığını ama sorun olmadığını söyledi. Eğer takıntılı biriysen wattman seni rahatsız eder ama hayatta da umursamaz biriysen seni çok rahatsız etmez. Amd düşmanı değilim ama bizzat deneyimledim ve Can sıkıyor. Evet fiyat performans konusunda AMD gerçekten çok iyi ama kimse Ferrariyle giderken arada bir motorun stop etmesinden hoşlanmaz diye düşünüyorum.
Hocam öyle demeyin şimdi birileri gelir size bir şey bilmiyor der

@Reav gel bir şeyler ögren cahil derken konuşmasını biliyordun
@Marianoly kral cahili görüyor musun
 
  • Hahaha
Reaksiyonlar: Reav

kazue

80+
Katılım
19 Kasım 2023
Mesajlar
93
Dahası  
Reaksiyon skoru
34
İsim
Enes ÖZDEMİR
Öncelikle günaydın. Konudaki yazılanlara bakınca buradan anlıyoruz ki şans faktörü büyük bir öneme sahip. Burada aynı kartı kullanan 2 kişiden birisi "rezalet, nefret ettim." vs derken diğer kişi "1.5 yıldır kullanıyorum wattman nedir bilmem ısınmak nedir bilmem." diyor. Aynı şekilde şahsen rx6700ün 10gb lık modeline sahibim ve sapphire pulse. Çevremdeki herkes almamam için diretmişti ama çıkabileceğim maks bütçe o zaman oydu hala kullanmaktayım hiçbir zaman herhangi bir yazılımsal sorunla karşılaşmadım sadece son driverda ekran bazen saniyelik kırmızı oluyormuş ona da 1 kere denk geldim onda da youtubede takılıyordum neredeyse farketmedim. Sonuç olarak şuna varıyoruz AMD'nin Nvidia'ya oranla sorunları daha fazla olmakla beraber bu sorunları yaşayıp yaşamamak tamamen şansınıza kalmış bir şeydir. AMD'de sorun yaşamayanlar amdyi fazlasıyla överken, yaşayanların sövmesi gayet doğal bir durumdur. paranız varsa Nvidia, yoksa benim için 3 5 dakikalık uğraşlar da çok sorun yaratmaz ekran kartının nazını çekmek sıkıntı değil diyorsanız AMD alabilirsiniz. ben öyle dedim gittim aldım şanslıydım nazını çekmedim sefasını sürüyorum.
(Amd kullanan birisi olarak gayet objektif bir şekilde yaşadıklarımı ve düşündüklerimi yazdım bence.)
 
Katılım
2 Ağustos 2022
Mesajlar
30
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Mehmet Can
Hocam bütçen kısıtlıdır,oynadığın oyunlar dlss rtx vs çok kullanan oyunlar değildir,donanımların sağlamdır,alabilirsin. Saf güç olarak amd ekran kartları özellikle alt ve orta segmentte inanılmaz fiyat farkı ile bir o kadar da güç farkı sunuyor. Ama dediğim gibi amd ekran kartı alacaksan donanımlar da sağlam olacak biraz bilgisayar seçme durumları var bu kartların. Misal veriyorum (tabi ki markaları kötülemek değil niyetim sadece diğer markalara kıyasla malzeme kaliteleri daha kötü) rx 6600 aldığın pcde mesela anakart biostardır veya ssdn mlddir ramlerin hikvision longline gibi markanındır pc seçiyor o yüzden ufak tefek oyundan atma hataları yaşarsın onun dışında tercih edilebilir 1 sene civarı rx 6500 xt kullandım sadece fortnite ve valorant oynarken sorun yaşadım bir kaç kez çöktü ama eğer ki bütçen var ise tabi ki nvidia önerimdir amdyi aşağılamak gibi olmasın bunun sebebi nvidianın nerdeyse hemen hemen tüm bütçesini bu yöne ayırmasından dolayı nvidianın yapay zeka desteği çok ileri seviyede yani misal veriyorum 15 k bütçeniz varsa rx 6950 filan almadıkça amd almanıza değmez o fiyata 3070 filan almak çok daha mantıklı olur
 

Faruk1986

80+ Bronze
Katılım
12 Ekim 2022
Mesajlar
758
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,653
İsim
Faruk Sancar
Ben almam aga
 
Katılım
13 Kasım 2023
Mesajlar
239
Dahası  
Reaksiyon skoru
81
İsim
Burak Bayrı
Tam anlamıyla şans işi. 7800 XT aldım. İlk 1 ay gerçekten sorun yaşadım. Sürekli çökmeler oluyordu. BIOS güncelledim vs derken sorun çözüldü. Şuan aşırı derecede memnunum ben. Ben aldıktan sonra 2 arkadaşım daha aldı. Birinde hiç sorun olmadı. Diğerinde sürekli sistem çöküyordu. Sonrasında benim sistemde test ettik hiç sorun yaşamadım o kartta. Arkadaş anakart ve işlemci değiştirip çözdü. Yani demem o ki tamamen şans işi. Ama WattMan hatası falan yaşamadım hiç. Elinizde AMD'nin denginde Nvidia alacak paranız varsa tek eksi yanı VRAM olur. AMD ekran kartı konusunda FP markadır. Nvidia ise pahalı ama teknolojiktir.
 
Top Bottom