Neler Yeni

AMD Ekran Kartları Alınır Mı??

Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
Melik
5 aydır xfx 6800tx kullanıyorum ekran kartı bölümünde hiç sorun yaşamadım tabi kullanım alanı da çok önemli tek yaptığım oyun oynamak şu ana kadar rdr 2, god of war, last of us ,Uncharted gibi ağır oyunları 2 k da ısınmadan rahat bir şekilde oynadım. bu kartı 3060 ti 12 gb parasına aldım para sorun değilse baba 3080 ti al keyfine bak ama amacın benim gibi oyun oynamaksa al amd fazlasıyla işini görür.

Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
Yiğithan
Beyler amd ekran kartlarında daha önce yada şimdi herhangi bir sorun yaşayan varmı
topluluk 2 ye ayrılmış şekilde bi taraf hiç sıkıntısını görmedim diyor diğer taraf driver sorunu vs . deniyor
bu konuda bilgi sahibi biri yardımcı olabilir mi
Hiç sorun yaşamadım (not:4 aydır kullanıyorum)

Senerr

80+ Bronze
Dandik Biostar RX560 4gb kullandım. 4 Senede sadece 2 kez wattman yedim . 2 Kere elektrik kesildi o şekilde oldu. Ben sıkıntı yaşamadım ama yaşayan arkadaşlar var.
Asus olanı kullandım ne kadar Watman hatası aldım diye sayamam sana o kadar çok aldım.
Beyler amd ekran kartlarında daha önce yada şimdi herhangi bir sorun yaşayan varmı
topluluk 2 ye ayrılmış şekilde bi taraf hiç sıkıntısını görmedim diyor diğer taraf driver sorunu vs . deniyor
İşlemci konusunda AMD güzel ama ekran kartını tercih etmedim arkadaşlarıma da önermiyorum yine de memnun olan illa vardır. Kendim kullanmadığım şeyi kimseye öneremem kimse de kusura bakmasın.

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Numan kahraman
Kardeşmde amd tabanlı hp laptop var : ryzen 3200u, radeon 530. 2 seneden fazladır kullanıyoruz. Watman hatası konusunda bir kere verdi ondada ben çok zorladım ; driver üstüne driver kurdum, uyumsuz driver kurdum. Laptoplarda uyumlu parça kulanıldığı icin fazla watman almamış olabilirim, yada şanslıyım illaki watman hatası alan vardır.
Diger konu driver uyumsuzlugu 2 tane ekran kartı oldugu için ikisine ayrı driver kuruluyor. Bazi driverler çakışıyor, driver değiştirerek çözdüm.
Beni en rahatlatan olaya gelelim. Laptopa fedora kurdum, rahatladım. Ne driver sorunu ne sürücü kurulumu hiç.dert tasa kalmadi. 20 dk de güncellemeleri gerekli programları kurup kardeşime verdim. Uzun süre kullandı oda çok sevdi. Fakat valorant kurulmuyor dedi. windows 10'a geçirdim.
Bütçeniz kısıtlıysa günlük işlerimi hallederim iki oynarım çıkarım derseniz amd ekran kartı alınabilir. Ben proğram yapıyorum, yayın açıyorum, yapay zekayla ilgileniyorum, param var derseniz nvidia alın.
Benim hiç bilgisayarım olmadı galiba olmayacakta. Ben ne amd ne de nvidia fanıyım. İkiside babamın firması da değil. Firmalara da duygusal yaklaşmayın. Firmalar umurumda değil. Bwnim için son kullanıcı önemli. Nvidia yı amd yi arc yi ne kadar rekabet ettirirsek bizim işimize gelir. İsteyen istediğini alır ayrı

Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
Ömer Faruk
RX 6600 kullanıyorum sıkıntı yaşamıyorum ama senin içinde bı şüphe varsa Nvidia alabilirsin tabi.

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Hüseyin
1 yıldır Rx 6700 kullanmaktayım PSU dan kaynaklı wattman bildirimi dışında hiçbir sıkıntı yaşamadım,Nvidia ekran kart fiyatlarına baktığımızda f/p olarak AMD öneririm.

MustafaaY

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
408
İsim
Mustafa Yeşilyurt
Sistemi 1 sene önce aldım ilk aylarda watman hatası alıyordum ama artık düzeldi sanırım hiçbir problem yok tam bir f/p ürünü alınır.

Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Ömer Deniz Önder
Bende gigabyte rtx 2060 vardı ben 1 sene kullandım sonra kartımdaki anormal sıcaklıklar sebebiyle sattım. Termal macundan değil gigabyte model kart olup soğutmasının kötü olmasındandı. Gidip ikinci el asus rog rx 5700 xt aldım çünkü fiyatı makuldü aldığım zaman. Kartı alalı 1 sene oldu ve aldığım adam karttan bir defa görüntü alamadığı için servise yollamıştı. Ben o riske girip aldım ve 1 senedir kullanıyorum bir sıkıntı yaşamadım şükür.

Ben wattman ve diğer hataların kullanıcı ile alakalı olduğunu düşünüyorum. Sürücüleri yanlış bir şekilde kaldırma, windowsu düzgün kullanmamak gibi sıkıntıların amd kartlarında probleme yol açtığını ve insanların rahatsızlık duyduğunu düşünüyorum. Benim arkadaşım rx 6600 xt kullanıyor ve bana öncesinde arada sıkıntı yaşadığını söylemişti. Ben bir kere bilgisayarına göz atmıştım ve şok olmuştum. Ana ekranda full oyunlar ve temizlenmemiş dosyalar. Amd nvidia gibi stabil olamadığından karta düzgün bakılması gerekiyor. Senede bir defa bilgisayara format atılması veya düzgün bir şekilde sürücülerin yeniden kurulması gibi adımlar yapılmalı.

Nvidia daha çok profesyonel işlerde tercih edilebilir. Ama yok ben oyun oynamayı düşünüyorum arada bir edit yaparım veya farklı işler yaparım diyorsanız tabii ki amd derim. Amd ve nvidia kararsızlığı her zaman olacak. Önemli olan kullanıcının bilgisayarını kullanma şekli. Ha konuyu bozmadan sorunu cevaplayayım.

Amd' nin genel anlamda böyle sorunlar yaşamasının sebebi dikkatsiz kullanıcıların olması ve bazen de sürücülerde bir hata olması. Ama eskiye nazaran şimdi daha stabil sürücüler çıkardı, çıkarmaya da devam ediyor.

Zextar

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Mahmut
1 senedir Sapphire 6800XT kullanıyorum. Hiç bir sıkıntısını görmedim daha.

Dahası  
Reaksiyon skoru
584
İsim
Paşadöner
Hocam benim NVIDIA alınır mı konuma bakın isterseniz

Grythor

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
136
İsim
Emrullah AKTAŞ
Ben bir RX550 4GB ve RX6650XT kullandım. 500 serisi için yaşadığım tek sıkıntı amd üzerinden overclock yaptığımda wattman alıyordum. O yüzden msı üzerinden yaptım ve hiç hata almamıştım. Şimdi de hiçbir problem yok. İnsanlar genelde driver kurmadan önce (formatta sonra) amd cleanup kullanmadan kuruyor ve Windows'un otomatik indirdiğiyle çakışıyor. Başka bir hata da göremedim ben. He tabii kaldı ki RT teknolojisinde hala çok geride. O yüzden 4060Ti 16GB modeline geçmeyi düşünüyorum.

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Talha Akgün
Hiç bir sorun yaşamadım ama FPS oyunları için iyi değil Nvidia ekran kartı en iyisi.

Top Bottom