Kardeşmde amd tabanlı hp laptop var : ryzen 3200u, radeon 530. 2 seneden fazladır kullanıyoruz. Watman hatası konusunda bir kere verdi ondada ben çok zorladım ; driver üstüne driver kurdum, uyumsuz driver kurdum. Laptoplarda uyumlu parça kulanıldığı icin fazla watman almamış olabilirim, yada şanslıyım illaki watman hatası alan vardır.
Diger konu driver uyumsuzlugu 2 tane ekran kartı oldugu için ikisine ayrı driver kuruluyor. Bazi driverler çakışıyor, driver değiştirerek çözdüm.
Beni en rahatlatan olaya gelelim. Laptopa fedora kurdum, rahatladım. Ne driver sorunu ne sürücü kurulumu hiç.dert tasa kalmadi. 20 dk de güncellemeleri gerekli programları kurup kardeşime verdim. Uzun süre kullandı oda çok sevdi. Fakat valorant kurulmuyor dedi. windows 10'a geçirdim.
Bütçeniz kısıtlıysa günlük işlerimi hallederim iki oynarım çıkarım derseniz amd ekran kartı alınabilir. Ben proğram yapıyorum, yayın açıyorum, yapay zekayla ilgileniyorum, param var derseniz nvidia alın.
Benim hiç bilgisayarım olmadı galiba olmayacakta. Ben ne amd ne de nvidia fanıyım. İkiside babamın firması da değil. Firmalara da duygusal yaklaşmayın. Firmalar umurumda değil. Bwnim için son kullanıcı önemli. Nvidia yı amd yi arc yi ne kadar rekabet ettirirsek bizim işimize gelir. İsteyen istediğini alır ayrı