Nvidia kadar sorunsuz diyemem ama abartıldığı kadar önemli bir sıkıntı yok şuan.amd ekran kartlı sistem almak mantıklı mı 6700xt var aklımda ama driver sıkıntı diyorlar yazılım çöp diyorlar nvidia ya doğru kayıyor aklım napıcam kararsızım
doğrusu bukayıyor aklım
Özellikle sorunlu bir sürücü yüklemezsen ve kartta donanımsal bir sorun yoksa RX 6000 serisinde (6500XT hariç) çökme tarzı bir sorun yaşanmaz. Eğer öyle bir şey olsa ben dahil kimse AMD kart almazdı zaten.Oyun oynarken crash yemek vs. senin için problem değilse alabilirsin. Yazılım olarak nvdia ile aralarında dağlar kadar fark var. Dolayısıyla fiyat olarak amd daha uygun. Tabi amd ekran kartlarının hepsinde problem var demek yanlış olur birazda şans işi. Ama genellikle problem yaşıyorsun.
Bu dediklerin nvida var dostumNvidia aslında sürücü arayüzünden kaybediyor biraz. Senelerdir aynı arayüzü kullanıyor. Biraz buna özen gösterseler kullanıcı sayısı da artar. AMD sürücülerine bakın mesela 50 kere arayüzü değişti yenilik olarak AMD güzel işler yapıyor aslında. Her türlü özelliği getiriyorlar. En basiti FPS gösterme falan var ekran kaydetme var bunların hiç biri Nvidia'da yok mesela.
Zaten problem sürücülerden kaynaklanıyor. Ayrıca tek problem bu değil forumlara bakarsanız 6000 serisi kartlarda oyunların kapanması gibi saçma sapan hatalar oluyor. buna en basit örnek Recep Baltaş’ ın technopat için hazırladığı sistem videosunu izleyebilirsin. God of war ve spider man oynarken oyunların crash verdiğini söylüyor 3-4 kere.Özellikle sorunlu bir sürücü yüklemezsen ve kartta donanımsal bir sorun yoksa RX 6000 serisinde (6500XT hariç) çökme tarzı bir sorun yaşanmaz. Eğer öyle bir şey olsa ben dahil kimse AMD kart almazdı zaten.
Bu söylediklerinin hepsi Nvdia’ da halihazırda var zaten :dNvidia aslında sürücü arayüzünden kaybediyor biraz. Senelerdir aynı arayüzü kullanıyor. Biraz buna özen gösterseler kullanıcı sayısı da artar. AMD sürücülerine bakın mesela 50 kere arayüzü değişti yenilik olarak AMD güzel işler yapıyor aslında. Her türlü özelliği getiriyorlar. En basiti FPS gösterme falan var ekran kaydetme var bunların hiç biri Nvidia'da yok mesela.
Belli sürücüleri kurunca sorun olmuyor. Yani Nvidia kart gibi önüne gelen her sürücüyü kurmamak lazım belli sürümleri kullanmak lazım. Ben de RX 6000 serisi kullanıyorum ilk başlarda rastgele bir sürücü kurduğum için oyunlarda anlık takılmalar vs gibi çok sorun da yaşadım ama şuan stabil bir sürücüdeyim sorun olmuyorZaten problem sürücülerden kaynaklanıyor. Ayrıca tek problem bu değil forumlara bakarsanız 6000 serisi kartlarda oyunların kapanması gibi saçma sapan hatalar oluyor. buna en basit örnek Recep Baltaş’ ın technopat için hazırladığı sistem videosunu izleyebilirsin. God of war ve spider man oynarken oyunların crash verdiğini söylüyor 3-4 kere.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Bu söylediklerinin hepsi Nvdia’ da halihazırda var zaten :d
Mesaj otomatik birleştirildi:
Ayrıca Nvdiada ekran kaydederken amd kadar fps düşmüyor.
Umarım ileridede sorun yaşamazsın.Belli sürücüleri kurunca sorun olmuyor. Yani Nvidia kart gibi önüne gelen her sürücüyü kurmamak lazım belli sürümleri kullanmak lazım. Ben de RX 6000 serisi kullanıyorum ilk başlarda rastgele bir sürücü kurduğum için oyunlarda anlık takılmalar vs gibi çok sorun da yaşadım ama şuan stabil bir sürücüdeyim sorun olmuyor