Yardım AMD Hata Raporu PC'yi Bozuyor❗

KaptanMC

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,400
Dün gece saat 10 civarında ilk kez karşılaştığım bir sorunla ilgili yardım almak istiyorum. O zamandan sonra, her 30-60 dakikada bir bu uyarı ekranı önüme geliyor ve uyarı geldiğinde bilgisayarım donuyor ya da çeşitli problemler yaşanıyor. Örneğin, dün uyarı geldiğinde Discord’da sesim kesildi ve Discord’u kapatıp açmam gerekiyordu. Ayrıca, fare de bir süreliğine çalışmamaya başladı.

Bu hatayı daha önce yaşayan ya da nedenini/çözümünü bilen birileri varsa, yardımci Olursa Sevinirim.
Ekran görüntüsü 2025-08-18 112241.webp

Dün gece saat 10 civarında ilk kez karşılaştığım bir sorunla ilgili yardım almak istiyorum. O zamandan sonra, her 30-60 dakikada bir bu uyarı ekranı önüme geliyor ve uyarı geldiğinde bilgisayarım donuyor ya da çeşitli problemler yaşanıyor. Örneğin, dün uyarı geldiğinde Discord’da sesim kesildi ve Discord’u kapatıp açmam gerekiyordu. Ayrıca, fare de bir süreliğine çalışmamaya başladı.

Bu hatayı daha önce yaşayan ya da nedenini/çözümünü bilen birileri varsa, yardımci Olursa Sevinirim.
Alıntıyı görüntüle
bana tekrar sorma tikini isaretleyip kullanmayi deneyin hocam bi

Alıntıyı görüntüle
Amd driver ve uygulmasıyla alakalı bişey arada bi amd kullanan herkeze oluyo genelde eski ekran kartlarında uygulmayı herzaman komple kapatın arkada hiç bi zaman çalışmasın ve bi uygulama açıken tıklamayın uygulamya bazı durumlarda kendiliğinden driver bile siliniyo

bana tekrar sorma tikini isaretleyip kullanmayi deneyin hocam bi
Ya Hocam Onun ben'de Farkindayim ama Sorunun Ne oldugunu bilmek istiyorum Yani donanimimda veya farkli bir seyde bir hata mi var neden bu uyariyi veriyor ayrica Belki uyari vemeyi kesecek ama o sorunlar devam edecek vs. bu yuzden bunun ana sebebini bilmek daha dogru olur gibi yani dun geceye kadar hic bir sorun yoktu

Ya Hocam Onun ben'de Farkindayim ama Sorunun Ne oldugunu bilmek istiyorum Yani donanimimda veya farkli bir seyde bir hata mi var neden bu uyariyi veriyor ayrica Belki uyari vemeyi kesecek ama o sorunlar devam edecek vs. bu yuzden bunun ana sebebini bilmek daha dogru olur gibi yani dun geceye kadar hic bir sorun yoktu
herhangi bir surucu guncellemesi yaptiniz mi bir forumda daha boyle konu gordum yeni acilmisti

Amd driver ve uygulmasıyla alakalı bişey arada bi amd kullanan herkeze oluyo genelde eski ekran kartlarında uygulmayı herzaman komple kapatın arkada hiç bi zaman çalışmasın ve bi uygulama açıken tıklamayın uygulamya bazı durumlarda kendiliğinden driver bile siliniyo
Yani hocam 1 yildir kullaniyorum driver'da her zaman arkada vs. acik ama ilk kez dun yasamaya basladim driver ile alakali oldugunu dusunmuyorum

Yani hocam 1 yildir kullaniyorum driver'da her zaman arkada vs. acik ama ilk kez dun yasamaya basladim driver ile alakali oldugunu dusunmuyorum
Valla bende yilarca kullandım sadice driver değil amd nin kendi programıda yapıyo bu sorunu benim dediğimi denerseniz sorun kalmaz olmadı uygulamayı silip tekrar yükleyin

herhangi bir surucu guncellemesi yaptiniz mi bir forumda daha boyle konu gordum yeni acilmisti
yani Bu sorunu yasadiktan sonra Driver'a bakarken yeni surum geldigini gordum ve yaptim ama sorun ondan once baslamisti belki cozer diye en son surume update ettim ama devam ediyor
RX 580 Kullaniyorum

yani Bu sorunu yasadiktan sonra Driver'a bakarken yeni surum geldigini gordum ve yaptim ama sorun ondan once baslamisti belki cozer diye en son surume update ettim ama devam ediyor
RX 580 Kullaniyorum
onceki surum degilde ondan onceki yani stabil olan surucuye gecip test eder misiniz hocam

Valla bende yilarca kullandım sadice driver değil amd nin kendi programıda yapıyo bu sorunu benim dediğimi denerseniz sorun kalmaz olmadı uygulamayı silip tekrar yükleyin
amd'nin kendi uygulamasi derken hocam ?
AMD Software Adrenalin'den bahsediyorsunuz degil mi ???

onceki surum degilde ondan onceki yani stabil olan surucuye gecip test eder misiniz hocam
Hocam Tamam'da Oncekinde hic sorun yasamadim Sorunsuz Calisiyordu Taki Dune Kadar Yani Mantiken Surucu Ile Alakali Bir sey degil

Ayrica Neden'nini Hatirlamiyorum Ama Ondan Onceki Surucu'de Calismiyordu bende Kurmustum onlari vs. acilmiyordu bende en son surucuyu kurmustum o yuzden yani 1 onceki surucuyu yani dediginiz gibi 1-2 onceki surucuye'de gecsem olmayacak

Bence driver WHQL recommended olduğu sürece bir şey olmaz.

Sorun hakkında ise reddit konusu buldum;
1) Birisi bu sorunun Ram OC profilinden kaynaklandığı söylemiş XMP kapatarak bir süre kullanmış fakat sonra anakart biosu update ederek bu sorun çözülmüş ve XMP profilini yeniden açmış.

2) AMD driver, ekran kartının desteklemediği Clock hızına çıkarmaya çalışıyormuş, yani driver hatası, gpu clockunu manuel sabitleyerek çözmüşler.

3) DDU ile driverı kaldırıp yeniden temiz yükleyip, çözmüşler.

Ayrıca görünüşe göre tek değilsin, son zamanlarda yapılmış çok yorum var.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ben ilk 3.sünü yap derim, daha basit ve kolay. İlk bios işi de kolay ama şimdi sen bios update yaparken ters bir şey olmasından endişe ettim. İlk 3 ve 2 yi dene, evet ama eninde sonunda bios update yaparsan da güzel olur. Gerçi belki son versiyon da bile olabilirsin. Ya da direk xmp veya expo yu kapat bakalım.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hatta boşver, Ram OC profilinden oluyorsa (ki biz senin OC yapıp yapmadığını da bilmiyoruz) kapat onu ve sorunun ondan kaynaklandığından emin ol, sonra bu seçenekleri uygulayabilirsin.

Son düzenleme:
Geri