amd ile intel farkı

Berkann

80+
Reaksiyon skoru
34
Merhabalar. Bu sorunla hep karşılaşıyorum. 4000-5000tl lik bir sistem için amd işlemci mi daha iyidir intel mi ?

Daha uzun soket ömrü ve ileride sorun yaşanmaması adına bulunan fazla çekirdekleri için AMD Ryzen tercih etmek en iyisi olur. Intel şu anda tekli çekirdekte genel olarak daha önde.

Ne iş yapacaksın Intel in oyun performansı daha iyidir ryzen in ise render performansı daha iyidir bide ryzen biraz daha fazla ısınabilir güzel bir işlemci soğutucusu ile sorun çözülür

Merhabalar. Bu sorunla hep karşılaşıyorum. 4000-5000tl lik bir sistem için amd işlemci mi daha iyidir intel mi ?
O fiyatta AMD bir sistem alsan büyük ihitimal 2.nesil seçersin.İlerde 3.nesil bir işlemciye geçersen ileriye dönük bir sistemin olur.Ancak İntel seçersen 10.nesilde soket değişçeği için şuan intel işlemci alırsan yeni nesle geçemezsin.

Amd işlemci daha iyidir. İntel işlemcileri de iyidir fakat küçük fps ve ısınma farkları vardır. Bu nedenle çoğu kişi amd tercih eder. İntel kötü demiyorum sizin tercihiniz elbette ancak ben amdyi öneririm eğer oyun bilgisayarıysa zaten bütçenizden ötürü farklı bir şey düşünülemez. Amd net öneririm.

Daha uzun soket ömrü ve ileride sorun yaşanmaması adına bulunan fazla çekirdekleri için AMD Ryzen tercih etmek en iyisi olur. Intel şu anda tekli çekirdekte genel olarak daha önde.
intel alsam kaç yıl idare eder beni?

Ne iş yapacaksın Intel in oyun performansı daha iyidir ryzen in ise render performansı daha iyidir bide ryzen biraz daha fazla ısınabilir güzel bir işlemci soğutucusu ile sorun çözülür
O eskiden değilmiydi ?

oyun için istiyorum

Şimdiye kadar ısınan bir Ryzen işlemci görmedim açıkçası.
Isınanlar da ya fanı yanlış takıyor ya biostan 1.4 V veriyor. Çok karşılaştım öyleleriyle, tek tek sora sora çözdürdüm sorunları.

Geri