Neler Yeni

AMD neden öneriliyor?

Forumuye

80+ Bronze
İntel de AMD de aynı çekirdek, İntel GHz olarak daha iyi ve daha ucuz. Ben bu yüzden İntel çok daha iyi diye düşünmüştüm ama mesela İ5 10400 zayıf R5 4650G ondan 2-3 kat iyi diyenler falan oldu ve attıkları testlerde bunu ben de gördüm. Bunun nedeni nedir? İşlemcilere bakıyorum arada pek fark yok gibi ve İntel daha ucuz ama Ryzen 2-3 kat fark atar dediler. Bu ryzende ne var ki bu kadar iyi?

Besim Tibuk

80+ Gold
İntel de AMD de aynı çekirdek, İntel GHz olarak daha iyi ve daha ucuz. Ben bu yüzden İntel çok daha iyi diye düşünmüştüm ama mesela İ5 10400 zayıf R5 4650G ondan 2-3 kat iyi diyenler falan oldu. Bunun nedeni nedir? İşlemcilere bakıyorum arada pek fark yok gibi ve İntel daha ucuz ama Ryzen 2-3 kat fark atar dediler. Bu ryzende ne var ki bu kadar iyi?
Sen ban yemedin mi ya?
Sal artık.
İntel'in sahibi sal.

Emre Ortamevzi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
712
İsim
Emre Ortamevzi
Stok soğutucusu iyi her işlemcisine overclock yapılıyor burda senin amacın önemli bana göre 11400 ryzen 5 4650g ye göre işlemci gücü olarak daha iyi fakat Ryzen 5 4650g nin dahili grafik birimi daha güçlü

Besim Tibuk

80+ Gold
İntel de AMD de aynı çekirdek, İntel GHz olarak daha iyi ve daha ucuz. Ben bu yüzden İntel çok daha iyi diye düşünmüştüm ama mesela İ5 10400 zayıf R5 4650G ondan 2-3 kat iyi diyenler falan oldu ve attıkları testlerde bunu ben de gördüm. Bunun nedeni nedir? İşlemcilere bakıyorum arada pek fark yok gibi ve İntel daha ucuz ama Ryzen 2-3 kat fark atar dediler. Bu ryzende ne var ki bu kadar iyi?
Ryzen olmasaydı intel halen insanlara 4t 4c işlemcileri pahalıya satacaktı rekabet iyidir.
Senin fanboylundan da bıktık.

Forumuye

80+ Bronze
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Chico

80+ Silver
En İyi Cevap
7
Hocam sen takmışsın GHz'ye.
GHz>All diyorsun yani. Çok saçma.

Erda Yıldırım

80+ Gold
F/P ucuz anakart avantajı var ram sınırı yok o.c. yapılıyor
BANLARMISINIZ ŞU ARKADAŞI

rdemstaken

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
İkisindeki dahili GPU'lar karşılaştırılırsa Intel , AMD'nin yanına yaklaşamaz.
4650G eğer PRO olarak satın alınmadıysa O.C yapılabilir, RAM frekansı artarsa performansı artar.
4650G'nin içindeki GPU'nun zaten 1030 ile eşdeğer olduğunu hatta daha iyi olduğunu biliyorsundur.
Yani Intel'in APU'ları ile AMD'nin APU'ları karşılaştırılamaz.
Yeni nesildeki APU'su başka tabi.

Erda Yıldırım

80+ Gold
Kötü bir şey demedim sadece AMD niye 2-3 kat daha fazla FPS veriyor GHz ve çekirdek aynı olmasına rağmen onu anlamaya çalışıyorum. Testleri izledim.
mimariden kaynaklı zen 2,3 var

Denizgezen

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Arkadaşlar sakince mouseyi profilin üstüne basılı tutup yoksaya basın cevap vermeyin. Kimse gerilmesin atlamayın konuya.

Top Bottom