- Konu Sahibi Konu Sahibi
İptal ettim işlemciyi para hesaba yatınca 3200g önerdiler onu alacağım çok daha fazla FPS veriyor intelden. 3200G ile yine kapışırız gerçi ama gerek yok ikisi de Ryzen 3 zaten.@RevDeisDou kapıştınız mı arkadaşla?
İptal ettim işlemciyi para hesaba yatınca 3200g önerdiler onu alacağım çok daha fazla FPS veriyor intelden. 3200G ile yine kapışırız gerçi ama gerek yok ikisi de Ryzen 3 zaten.@RevDeisDou kapıştınız mı arkadaşla?
AMD "G" ibareli işlemcilerinde dahili grafik birimini yüksek tutuyor.İşte onu anlamadım 4650G ile 10400 işlemci özellik olarak neredeyse aynı gibi ama biri GT 1030 gibi oyun oynatıyo biri akıcı olarak en fazla 360p oyun oynatıyormuş. AMD ek bir şey mi yapıyor daha iyi FPS versin diye?
İşlemciyi etkileyen en önemli 3 faktörİşlemciden oyun oynayınca AMD işlemcisi aynı gibi olmasına rağmen çok FPS veriyor onu soruyorum.
Kaç paran var. 1500 civarına 3400g vardı. Paran yetiyosa onu al ilerde daha iyi ekran kartı takabilirsin.İptal ettim işlemciyi para hesaba yatınca 3200g önerdiler onu alacağım çok daha fazla FPS veriyor intelden. 3200G ile yine kapışırız gerçi ama gerek yok ikisi de Ryzen 3 zaten.
Tüm sistem için 4K var. Konu açmıştım da bütçe artmıyorsa 3200g daha iyi olur dediler. Tek sorunu RTX 3060 ı tam beslemiyormuş ama yine de RTX 3060 ile akıcı oyun oynanır dediler.İşlemciyi etkileyen en önemli 3 faktör
1. olarak en önemlisi olan mimari
2. ghz
3. çekirdek
Tabi iyi bir mimari olmadan ghz ve çekirdek hiç bir işe yaramaz.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Kaç paran var. 1500 civarına 3400g vardı. Paran yetiyosa onu al ilerde daha iyi ekran kartı takabilirsin.
kaç oldu yeter artıkİşte onu anlamadım 4650G ile 10400 işlemci özellik olarak neredeyse aynı gibi ama biri GT 1030 gibi oyun oynatıyo biri akıcı olarak en fazla 360p oyun oynatıyormuş. AMD ek bir şey mi yapıyor daha iyi FPS versin diye?
fiyat performansİntel de AMD de aynı çekirdek, İntel GHz olarak daha iyi ve daha ucuz. Ben bu yüzden İntel çok daha iyi diye düşünmüştüm ama mesela İ5 10400 zayıf R5 4650G ondan 2-3 kat iyi diyenler falan oldu ve attıkları testlerde bunu ben de gördüm. Bunun nedeni nedir? İşlemcilere bakıyorum arada pek fark yok gibi ve İntel daha ucuz ama Ryzen 2-3 kat fark atar dediler. Bu ryzende ne var ki bu kadar iyi?
Çünkiiiiiiii AMD nin içindekiiiii Dahiliii grafik birimiii 10400 denn daha iyiii.İşlemciden oyun oynayınca AMD işlemcisi aynı gibi olmasına rağmen çok FPS veriyor onu soruyorum.
+ Nanometre farkı da var.Tamamen İşlemci Önbelleğiyle alakalı bir durum diyebilirim.
10400'ü tek başına anca Office uygulamaları için kullanırsın.
4650G'nin içinde 1030 veya ondan daha iyi bir ekran kartı var diyebiliriz.
PRO' da B450M S2H üzerinde OC olabiliyor.İkisindeki dahili GPU'lar karşılaştırılırsa Intel , AMD'nin yanına yaklaşamaz.
4650G eğer PRO olarak satın alınmadıysa O.C yapılabilir, RAM frekansı artarsa performansı artar.
4650G'nin içindeki GPU'nun zaten 1030 ile eşdeğer olduğunu hatta daha iyi olduğunu biliyorsundur.
Yani Intel'in APU'ları ile AMD'nin APU'ları karşılaştırılamaz.
Yeni nesildeki APU'su başka tabi.
12nm olsa keşke 14 adamlar. Ama 10nm SuperFIN geçiyorlar bu sene sonunda.+ Nanometre farkı da var.
İntel hala 12nm diretiyor
rx570 performansı alırsın önerim en az r5 4650g alman o da darboğaz yapar ama rtx 2060 performansı alırsın.Tüm sistem için 4K var. Konu açmıştım da bütçe artmıyorsa 3200g daha iyi olur dediler. Tek sorunu RTX 3060 ı tam beslemiyormuş ama yine de RTX 3060 ile akıcı oyun oynanır dediler.
Sadece kasa için 4k ise 3400g alın. Sonra eğer 3060 ile oynamak isterseniz min. 2k monitör gerekir.Tüm sistem için 4K var. Konu açmıştım da bütçe artmıyorsa 3200g daha iyi olur dediler. Tek sorunu RTX 3060 ı tam beslemiyormuş ama yine de RTX 3060 ile akıcı oyun oynanır dediler.