İşte onu anlamadım 4650G ile 10400 işlemci özellik olarak neredeyse aynı gibi ama biri GT 1030 gibi oyun oynatıyo biri akıcı olarak en fazla 360p oyun oynatıyormuş. AMD ek bir şey mi yapıyor daha iyi FPS versin diye?İkisindeki dahili GPU'lar karşılaştırılırsa Intel , AMD'nin yanına yaklaşamaz.
4650G eğer PRO olarak satın alınmadıysa O.C yapılabilir, RAM frekansı artarsa performansı artar.
4650G'nin içindeki GPU'nun zaten 1030 ile eşdeğer olduğunu hatta daha iyi olduğunu biliyorsundur.
Yani Intel'in APU'ları ile AMD'nin APU'ları karşılaştırılamaz.
Yeni nesildeki APU'su başka tabi.
O konuyu geçeli çok oldu. Çekirdek farkı varmış baktığım intelle AMD arasında.10 senelik Pentium D işlemci de 3 Ghz. 4.000 TL lık 5960X de Ghz.
Tamamen İşlemci Önbelleğiyle alakalı bir durum diyebilirim.İşte onu anlamadım 4650G ile 10400 işlemci özellik olarak neredeyse aynı gibi ama biri GT 1030 gibi oyun oynatıyo biri akıcı olarak en fazla 360p oyun oynatıyormuş. AMD ek bir şey mi yapıyor daha iyi FPS versin diye?
İşlemciden oyun oynayınca AMD işlemcisi aynı gibi olmasına rağmen çok FPS veriyor onu soruyorum.Dahili grafik birimi farkınımı soruyorsun?
Allah Allah öylemiymiş. Vay bee . Siz ciddi olamazsınız. Bırak fanboyluğu ve mesaj kasmak için boş konular açma artık.O konuyu geçeli çok oldu. Çekirdek farkı varmış baktığım intelle AMD arasında.
@RevDeisDou kapıştınız mı arkadaşla?O konuyu geçeli çok oldu. Çekirdek farkı varmış baktığım intelle AMD arasında.
REİS YETER ARTIK İNTELDEN VARAMI ALINYONİntel de AMD de aynı çekirdek, İntel GHz olarak daha iyi ve daha ucuz. Ben bu yüzden İntel çok daha iyi diye düşünmüştüm ama mesela İ5 10400 zayıf R5 4650G ondan 2-3 kat iyi diyenler falan oldu ve attıkları testlerde bunu ben de gördüm. Bunun nedeni nedir? İşlemcilere bakıyorum arada pek fark yok gibi ve İntel daha ucuz ama Ryzen 2-3 kat fark atar dediler. Bu ryzende ne var ki bu kadar iyi?