Neden herkes AMD tercih ediyor?

Fazla watt çekiyor üst işlemciler ve iyi bir anakart ve sogutucuya sahip olmak gerek 7800x3d bile kule tipi ile rahat sogutuluyor
Intel üst seviye işlemcilerde yanma, watt başına performans gibi bu olaydan sonra ciddi güvensizlik verdi. Ancak 13500 yada 14400f almayı düşündüğüm için pek de umrumda olmadı.

Mobilde bence en mantıklısı amd. Hem daha az ısınıyor hem de daha uzun pil süresi veriyor.
yeni Yeni düzeltiyor h serisinde baya bir topladı mobilde ama hala yeterli degil...yani ama daha iyi geliyor kağıt üstünde şuan baya inteli geçmiş laptoplar piyasaya çıksın bi görelim gerçekte nasıl

Intel pahalı ve ısınca performansı çok düşüyor AMD hem laptopta hemde masaüstündede çok iyi pille aynı performansı veriyor o yüzden

Yaz gelmesini iple çekiyorum çünkü amd geccem;) öyle düşün Intel ile 5 yıl berabere kaldık ama sonuç nafile hiç bir performansi yok işlemci eski ama yenilere baktığımızda da çok iyi değiller
hocam i3 ve f serisinden çokda hayır beklememeniz gerekmez miydi zaten? 😅

Sorum başlıktaki gibi bu forumda özellikle işlemci olarak AMD tercih eden çok görüyorum. Ancak yaptığım araştırmalarda AMD genellikle tekli çekirdekte önde çıkarken, çoklu çekirdekte intel daha iyi oluyor. Şahsen oyun için tek çekirdek daha önemli olduğunu biliyorum. Ancak bu forumda herkes bilgisayarı oyun için kullanacağını sanmıyorum. Photoshop gibi uygulamar, çoklu çekirdek kullanır ve onla alakalı iş yapan kişiler tahminimce daha hızlı performans için intel tercih etmesi gerek.

Özet olarak. Intel sadece soketi hızlı değiştirmesi hariç neden sevilmiyor? Intel 13. ve 14. nesil I9 işlemcilerde problem çözüldü diye biliyorum zaten.
Fiyatlandırma- soket -o.c desteği kısıtlılığı-soğutmak için devasa radyatörler(iyi soğuyabilmesi için secure frame)- elektirik santrali gibi güç çekmesi - İntel anakartların düşük olan segmentteki anakartların aşırı dandikliği ....

Fiyatlandırma- soket -o.c desteği kısıtlılığı-soğutmak için devasa radyatörler(iyi soğuyabilmesi için secure frame)- elektirik santrali gibi güç çekmesi - İntel anakartların düşük olan segmentteki anakartların aşırı dandikliği ....
Fiyatlar Incehesap Gaming gecesinde F/P olarak AMD'yi geçti bile.
Alacağım işlemci fark etmeksizin yaklaşık 10 yıl kullancağımdan soket meselesine takmıyorum
O.C gerek duymuyorum. Asıl performansı tercih ederim
13 ve 14 nesil I9 işlemcilerde soğuma için devasa radyatör gerekli olduğu doğru.
Çok güç çektiği alakalı olay görmedim. Ancak öyle durum varsa almayı düşündüğüm 14400F veya 13500 işlemcilerinde bu durumun olacağını düşünmüyorum tabi varsa bilgilendirirsen diğer arkadaşlara ve bana yardımcı olursun.
B760 ve Z790 bakıyorum. H610 ne yazıkki berbat ötesi.

Çok güç çektiği alakalı olay görmedim.
Tek başına i9'lar 400w çekebiliyor .
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Çok güç çektiği alakalı olay görmedim. Ancak öyle durum varsa almayı düşündüğüm 14400F veya 13500 işlemcilerinde bu durumun olacağını düşünmüyorum t
Onlar aşırı sıkıştırılamamış çipler aşırı ısı durumu olmuyor .

Üç büyük sebep

Önbellek
Soket
Fiyat

Üç büyük sebep

Önbellek
Soket
Fiyat
L3 önbellek genelde FPS oyunlarda daha çok kendini belli ettiği için ve hikaye tabanlı oyunlar oynadığım için ona takmıyorum ama fps oyuncusu isen AMD tercih edilmesi gereklidir.
Sık sık işlemci değiştirmeyeceğim. Aldığım intel yada AMD işlemci yaklaşık 10 yıl sorun çıkartmadıkça kullanacağım.
Fiyat performans olarak incehesap gaming gecesinde 14400F 4800 TL satarak daha öne çıkıyor.

L3 önbellek genelde FPS oyunlarda daha çok kendini belli ettiği için ve hikaye tabanlı oyunlar oynadığım için ona takmıyorum ama fps oyuncusu isen AMD tercih edilmesi gereklidir.
Sık sık işlemci değiştirmeyeceğim. Aldığım intel yada AMD işlemci yaklaşık 10 yıl sorun çıkartmadıkça kullanacağım.
Fiyat performans olarak incehesap gaming gecesinde 14400F 4800 TL satarak daha öne çıkıyor.
Soketle uğraşılmaz yine de. İşlemci değiştireceksen anakart ta değiştirmek gerektiğini gösteriyor

Yanma problerimde kesinlikle haklısınız. Ancak kısa ömürlü soket umrumda değil. 10 yıl I5 6500 kullandım almayı düşündüğüm 13500 işlemcisini yaklaşık 10 yıl kullanırım. ultra core 2. nesil tamamen pahalı onda haklısınız

Edit: Ayrıca AMD 7. nesil ile 8. nesil arasında da vasat performans artışı var.
Konuda yanma problemleri diye okuyunca kafam direkt olarak üst düzey işlemcilere kaydı. Sonradan işlemci değiştirmeyi planlamıyorsanız ve K ibaresiz işlemci bakıyorsanız o durumda tek ana belirleyici fiyat performans olur evet

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,099,180
Üyeler
174,834
Son üye
gokoser
Geri