Neler Yeni

AMD RDNA™ 3 / RX 7000 ekran kartları tanıtıldı! (RX 7900XTX 999$)

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,318
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Bak dostum ben bu türlü terbiyesizlikleri sevmiyorum. Sen bir şey kullanıp foruma falan mı geliyorsun? haberimin olmasına gerek yok TR'ye bunun yayınını yapan kişiyim havalı olması için global kaynağa ihtiyacın yok benim videoyu atabilirsin hem benim içeriğim attığın kaynaktan kat ve kat daha güvenilir ;)

Üzerine FSR 3 getir yine Nvidia'nın iddiasına bile yetişemiyor bak iddiasına iddiası yetişemiyor senin gibi fanatik çocuklara bunları anlatmamız zor iş öyle ki sen evet sen sırf eski kart verilerini de kullanabilmek için Ryzen 7 5800X ile RTX 4090 testi yapan bir yerin grafiğini buraya atan arkadaşsın kaldı ki Ryzen 9 7950X ile 4K'da RTX 4090 ın darboğaza girdiği bazı oyunlar bile var. Onun için kendimi yormayacağım.
12900K ile de testim var gerçi yine biraz geride kalıyor ama en baba artış %80' i vurmuyor bile zaten ki genel artışın %70 civarı olduğunu kendim yazdım.

Yani aslında buna tatmin olmadıysan 4000 serisine de olmaman lazım eğer zaten değilsen okey problem yok.

Ayrıca amacım terbiyesizlik değil gördüğüm şeyi yazıyorum. DLSS 3.0 ile o performans artışı haberin olsun lafından nasıl terbiyesizlik çıkardın ki? Uslubum agresif sadece biraz o kadar. Terbiyesizlik dediğin iftira, hakaret ile olur. Lütfen demeyin öyle.

Ki ben 4090' dan bir tık güçsüz bile olacağını söyledim. 700 dolar fark var arada.
1667510735381.png

1667510787999.png

Bak dostum ben bu türlü terbiyesizlikleri sevmiyorum. Sen bir şey kullanıp foruma falan mı geliyorsun? haberimin olmasına gerek yok TR'ye bunun yayınını yapan kişiyim havalı olması için global kaynağa ihtiyacın yok benim videoyu atabilirsin hem benim içeriğim attığın kaynaktan kat ve kat daha güvenilir ;)

Üzerine FSR 3 getir yine Nvidia'nın iddiasına bile yetişemiyor bak iddiasına iddiası yetişemiyor senin gibi fanatik çocuklara bunları anlatmamız zor iş öyle ki sen evet sen sırf eski kart verilerini de kullanabilmek için Ryzen 7 5800X ile RTX 4090 testi yapan bir yerin grafiğini buraya atan arkadaşsın kaldı ki Ryzen 9 7950X ile 4K'da RTX 4090 ın darboğaza girdiği bazı oyunlar bile var. Onun için kendimi yormayacağım.
Fikirler uyuşmayabilir ama bir saygısızlık yok. Kimseye bilgi vahiyle de gelmiyor. Tartışılır. Sonra testler gelir olur biter.

Ben şöyleyim böyleyim kibri de hoş değil. Forumun var youtube da kanalın var. Takipçi kitlen haklı olduğun manasına da gelmez.

Biri senin fikrine katılmayınca terbiyesizlik yapmış olmaz.

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,096
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_
12900K ile de testim var gerçi yine biraz geride kalıyor ama en baba artış %80' i vurmuyor bile zaten ki genel artışın %70 civarı olduğunu kendim yazdım.

Yani aslında buna tatmin olmadıysan 4000 serisine de olmaman lazım eğer zaten değilsen okey problem yok.

Ayrıca amacım terbiyesizlik değil gördüğüm şeyi yazıyorum. DLSS 3.0 ile o performans artışı haberin olsun lafından nasıl terbiyesizlik çıkardın ki? Uslubum agresif sadece biraz o kadar. Terbiyesizlik dediğin iftira, hakaret ile olur. Lütfen demeyin öyle.

Ki ben 4090' dan bir tık güçsüz bile olacağını söyledim. 700 dolar fark var arada.
Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle
Her şeyi F/P belirleyecektir.

Abdullah Hacıgül

Kurucu - Yönetici
Yönetici
En İyi Cevap
4

Ayrıca amacım terbiyesizlik değil gördüğüm şeyi yazıyorum.
Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle
Arkadaşım bu kartların gerçek gücünü bu işlemcilerle görebilmek istiyorsan donanım arşivi isimli bir kanal var onun 8K testlerine bakabilirsin boşuna zorlanma. Şimdi ben Ryzen 7 5800X ile RTX 4090 testi yapan yeri referans alan adamı nasıl dikkate alayım?

Ha bu arada önceki yorumlarımın editör tercümesi şu şekilde; bir marka %60-70 artış iddia ediyorsa o ortalama %40 artış demektir. Kaldı ki Nvidia'nın saf güçte %90-100 artış gördüğü oyunlar da var yeni optimizasyonları da var. Ama ama Nvidia bize gösterdiki "iyi bir teknolojin varsa" saf gücün önemi bitmiştir ve bu önem bitti. iyi geceler.

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,318
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Arkadaşım bu kartların gerçek gücünü bu işlemcilerle görebilmek istiyorsan donanım arşivi isimli bir kanal var onun 8K testlerine bakabilirsin boşuna zorlanma. Şimdi ben Ryzen 7 5800X ile RTX 4090 testi yapan yeri referans alan adamı nasıl dikkate alayım?

Ha bu arada önceki yorumlarımın editör tercümesi şu şekilde; bir marka %60-70 artış iddia ediyorsa o ortalama %40 artış demektir. Kaldı ki Nvidia'nın saf güçte %90-100 artış gördüğü oyunlar da var yeni optimizasyonları da var. Ama ama Nvidia bize gösterdiki "iyi bir teknolojin varsa" saf gücün önemi bitmiştir ve bu önem bitti. iyi geceler.
Teknolojik rakiplerde geç olsa amd ye geliyor zaten FSR 3.0 veya HYPR-RX gibi ama zaten gerçek hayat testleri çok daha doğru olacak. Ambargo vardır şuan incelemeler için o yüzden tarih veremiyorum muhtemelen sende bilgisi vardır veya daha önceki deneyimlerinden tahmin ediyorsundur ama ya 12 aralıkta ya da 1 aralıkta muhtemelen kartlar incelemeye açılacak o zaman zaten her şey belli olur iyiye iyi kötüye kötü deriz. Zaten 4090' dan iyi olmadığı 999 dolarlık XTX' in fiyatından belli. 6950XT fiyatı bile koyamadılar. Bir de dediğim gibi nasıl dikkate alayım falan gibi sözler kırıcı. Ben sakince tartışmak istedim sizle tartışırken korkmaktan bıktım artık. Birbirimize bu kadar agresif olmamızın bir anlamı yok bence. Hayat kısa zaten.

Abdullah Hacıgül

Kurucu - Yönetici
Yönetici
En İyi Cevap
4
Teknolojik rakiplerde geç olsa amd ye geliyor zaten FSR 3.0 veya HYPR-RX gibi ama zaten gerçek hayat testleri çok daha doğru olacak. Ambargo vardır şuan incelemeler için o yüzden tarih veremiyorum muhtemelen sende bilgisi vardır veya daha önceki deneyimlerinden tahmin ediyorsundur ama ya 12 aralıkta ya da 1 aralıkta muhtemelen kartlar incelemeye açılacak o zaman zaten her şey belli olur iyiye iyi kötüye kötü deriz. Zaten 4090' dan iyi olmadığı 999 dolarlık XTX' in fiyatından belli. 6950XT fiyatı bile koyamadılar.
Yorumunu okumadım sadece fiyat bölümü gözüme çarptı onun için konuşayım. AMD'nin eksiklerini fiyatı ile kapatmaya çalışmasından midem bulandı. Tekrar iyi geceler.

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,318
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Yorumunu okumadım sadece fiyat bölümü gözüme çarptı onun için konuşayım. AMD'nin eksiklerini fiyatı ile kapatmaya çalışmasından midem bulandı. Tekrar iyi geceler.
Böyle yaptığınız sürece anlaşamayız zaten. Size de iyi geceler. İncelemenizi bekleyelim bari. Tavsiye vereyim artık testlere overclock kısmı da koyun. Ciddi atılımlar yapıyor firmalar bunun için.

Cihangir

80+ Gold
neyse ben Palit RTX 4090 alam o daha iyi bence

HmzaY

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,315
İsim
Hamza Y
İlgilendiği Kategoriler
Little Bit Everything
kesinlikle gereksiz bir kart. Fiyatını hiç hak etmiyor. Nvidianın yine gerisinde kaldı. İşlemci teknolojisi tarafında da geri kalıyor. Keşke artık tek noktaya odaklansalar. Hem gpu hem cpu olmuyor işte.

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,318
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
kesinlikle gereksiz bir kart. Fiyatını hiç hak etmiyor. Nvidianın yine gerisinde kaldı. İşlemci teknolojisi tarafında da geri kalıyor. Keşke artık tek noktaya odaklansalar. Hem gpu hem cpu olmuyor işte.
Nasıl geri kaldı kanka bu yorumu nasıl yaptın?
8K AV 1
FSR 3.0 falan bile geldi ve 999 dolar. 6950XT' den minimum %60 (amd verisi) güçlü ve 20W fazla sadece. Ayrıca 6950XT 1099 dolardı. Bu ondan bile ucuz. 2.7 kat hızlı cacheden falan bahsetmedim bile. Eğer gerçek hayat testlerinde AMD verilerine yakın değerler alınırsa AMD tarihinin 6900XT' den sonra EN İYİ duyurulan ve hype olan kartı olacak rahatça. Tabii 5700XT' den sonra ilaç gibi gelen 6900XT kadar hype alacağını sanmıyorum

marston

80+
8K AV 1
FSR 3.0 falan bile geldi ve 999 dolar. 6950XT' den minimum %60 (amd verisi) güçlü ve 20W fazla sadece. Ayrıca 6950XT 1099 dolardı. Bu ondan bile ucuz. 2.7 kat hızlı cacheden falan bahsetmedim bile. Eğer gerçek hayat testlerinde AMD verilerine yakın değerler alınırsa AMD tarihinin 6900XT' den sonra EN İYİ duyurulan ve hype olan kartı olacak rahatça. Tabii 5700XT' den sonra ilaç gibi gelen 6900XT kadar hype alacağını sanmıyorum
Hocam Nvidia'nın herkese kart gönderdiklerini filan sanıyorlar herhalde. Kazanılan parayla en doğru f/p ürünü almaya çalışmak adamların umrunda değil. En yüksek performansı hangisi veriyorsa en iyisi oluyor herhalde bu arkadaşların gözünde.

8K AV 1
Konuşmak için konuşuyorlar. 1600 dolarlık kartla 1000 dolarlık kartı kıyaslıyorlar şaka gibi. Bu kart mevcut durumda çok satar. Ek olarak da 2.elde 3090 lar fiyat olarak ölür.

HmzaY

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,315
İsim
Hamza Y
İlgilendiği Kategoriler
Little Bit Everything
8K AV 1
fsr 3.0 kaç oyunda düzgün çalışacak.

Nvidia tarafını artık Dlss gibi teknolojiler ile darlaması gerekiyor. Laptop tarafı için konuşacak olursam mesela.

Elimdeki amd nin Dahili ekran kartı 1650 gücünde ama oyun oynarken sadece 3060dsn faydalanıyor. Keşke 3060a yada herhangi bir amd karta bir şekilde güç katmakta Kullanılabilse. Ge force now serverleri mesela aynı anda yüzlerce ekran kartını aynı anda kullanabiliyor.vsvs kısacası özetleyeyim.

inovasyon istiyorum.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,058,329
Üyeler
168,121
Son üye
tarakotaa
Top Bottom