AMD RX 9070 Ve Problemler

Oyunlarda takılma vb oluyor mu peki hocam? Yakın zamanda 9070xt almayı düşünüyorum vaz mı geçsem
Bekleyip 9080 xt çekilebilir sabır edersen yada bütçe yeterse

Oyun esnasında sorun yaşamıyorum. Ya oyuna girerken ya da girdiğimde alt tab yaptığımda sorun yaşadım şimdiyece.
Sen bu sorunu valorant ta mı yaşıyorsun
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

AMD ekran kartı almayın ama illa alacaksanız da Asus almayın diye hep diyorum Asus AMD kart yapamıyor her serisinde bir sorun var…
Amd kart alınır hocam 5 senedir 3 seri kullandım bi kere sorun yaşamadım Amd kart alacaksan ama harbiden asus almayacaksın

Dün gece DDU ile yine sürücü silip son sürümü yükledim ve işten gelip pcyi açtım. Sonuç 🤡

Alıntıyı görüntüle
bunun 90xx , 70xx , 60xx serisi ile ilgisi yok , ya adreanalin de bug var ya da sistemine zarar gelmemesi adına adrenaling kendisi sıfırlıyor %90 ihtimalle adrenalin üzerinde bir bug rapor edebilirsin istersen bir sonraki sürümde çözülecektir eğer driver düşüyorsan ve devam ediyorsa artık bu sorun amd den çıkıp sistemsel bir sorun haline geliyordur sanırım.

bunun 90xx , 70xx , 60xx serisi ile ilgisi yok , ya adreanalin de bug var ya da sistemine zarar gelmemesi adına adrenaling kendisi sıfırlıyor %90 ihtimalle adrenalin üzerinde bir bug rapor edebilirsin istersen bir sonraki sürümde çözülecektir eğer driver düşüyorsan ve devam ediyorsa artık bu sorun amd den çıkıp sistemsel bir sorun haline geliyordur sanırım.
Olay günlüklerinde watchdog logları dışında bi problem yok ki.

Mevcut güncel sürümün bir eskisini kurdum ve sonuç (PC'yi bir süre kapalı tuttuktan sonra açtım)

1757015161158.webp

Ekler

• 1757015104634.webp
    1757015104634.webp
    15.4 KB · Hit: 29
bendede oluyor bunun bi çözümü yok rx 5700 xt kullanıcısıyım bu bende çok fazla oluyor ben artık ayar yapmıyorum
VGA 64 te de oluyor. Genelde sistem yeni açıldıktan sonra oluyor ama ben karttan render alıp yada kart ısındıktan sonra yaptığını görmedim kart soğukken yapıyor.

Bu artı kullanıp anakartı asus olan var mı ? Sanırım çözdüm problemi.

Bir süre problemi çözdüğümü düşünmüştüm ancak konuya ileti yazmadığım süre boyunca sürekli denemeler yaptığımı belirtmek isterim.

Olay günlüklerinde özellikle sıklıkla "AMD_WATCHDOG" hatalarını görmem üzerine oluşturulan dmp dosyasını incelediğimde sorunun sıklıkla yaşanan bir AMD problemi olduğunu gördüm. Akabinde dün Asus desteğe yazdığımda ise onlarda durumun yaygın bir problem olduğunu doğruladı... Buradaki AMD fanboy veya trollük yapıp beni suçlamaya kalkan arkadaşa selam olsun diyorum :) Asus uzun bir tavsiye listesi verdi deneyip bakacağım. Olmazsa Asus kartı gönderebileceğimi ifade etti.

1757663309600.webp

Asus tarafından verilen tavsiyelerin büyük bir çoğunluğunu denedim ancak nafile arkadaşlar.

Bu sabah da böyle oldu

Kartımı geçen hafta servise gönderdim, bende boş durmayıp Windows 11 25H2 sürümüne geçiş yaptım, ardından tüm amd ile ilgili programları sildim (Ryzen Master dahil) ardından tekrar sürücüleri kurdum, bugün ekran kartım geldi ve servis kartımda problem bulmadı. Ancak şuan için problem yaşamıyorum.

"+100 çekirdek"

bu işlerden anlamadığın buradan belli, rx 9070 lere oc/uv yaparken gpu mhz dokunulmaz. şunu yazdıktan sonra kullanıcı hatası olduğundan dahada emin oldum. kim bilir nasıl windows kullanıyorsun, sürücde hangi ayarları değiştirdin ve diğer parçalara neler neler yaptın.

sorun yaşayanalrın %99 u böyle donanım/os kullanmayı bilmiyor sonra suçu amd/nvidiaya atıyor. bu konuda şaşırtmadı.
Sen büyük bilgili bir insana benziyosun helal olsun

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,173,444
Üyeler
186,336
Son üye
extrabeth
Geri