AMD Ryzen 5 5600 sıcaklık değerlerim normal midir? (Dying Light)

Reaksiyon skoru
14
Sistem:

AMD Ryzen 5 5600
AMD Asus Dual Radeon RX6600
Asus B40M-K II
(8x2) 16 GB 3200Mhz Ram
Kasa: Mesh Ön panel, 4 adet fan

Dying Light indirdim ve MSI Afterburner ile oyuna girip fps ve sıcaklık değerlerime baktım. Ulaşabileceğim en yüksek ayarlarda:
CPU kullanımı: %33-%40, Sıcaklığı: 84-85°.
Ekran kartım kullanım: %99 (ve civarı ama genellikle sabit %99), Sıcaklık: Max. 60°

Sizce bu normal midir herhangi bir sorun var mıdır işlemci sıcaklığımda?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Sistem:

AMD Ryzen 5 5600
AMD Asus Dual Radeon RX6600
Asus B40M-K II
(8x2) 16 GB 3200Mhz Ram
Kasa: Mesh Ön panel, 4 adet fan

Dying Light indirdim ve MSI Afterburner ile oyuna girip fps ve sıcaklık değerlerime baktım. Ulaşabileceğim en yüksek ayarlarda:
CPU kullanımı: %33-%40, Sıcaklığı: 84-85°.
Ekran kartım kullanım: %99 (ve civarı ama genellikle sabit %99), Sıcaklık: Max. 60°

Sizce bu normal midir herhangi bir sorun var mıdır işlemci sıcaklığımda?
işlemci kullanımı bazen 59 yi görüyormuş onu düzelteyim

Son düzenleme:
Stok soğutucu ile kullanıyorsunuz sanırım. Normal. Snowman 200 liraya soğutucu satıyor. Alırsanız 20 derece düşecektir

Pek normal değil gibi, aida 64 extreme'den sıcaklık testi yapıp atar mısın, 15 dk.

Stok fansa normal
%100 kullanımda bu değerleri görüyor diye biliyorum, bence şuan pek normal değil gibi, stress testlerinde olsa normal derim ama bu biraz garip geldi yanlışım varsa düzeltin.

Pek normal değil gibi, aida 64 extreme'den sıcaklık testi yapıp atar mısın, 15 dk.

%100 kullanımda bu değerleri görüyor diye biliyorum, bence şuan pek normal değil gibi, stress testlerinde olsa normal derim ama bu biraz garip geldi yanlışım varsa düzeltin.
Oyunda da normal illa %100 olmasına gerek yok. Stok fan yetersiz

Stok soğutucu ve kasa kötü ise normal. Ne kadar 4 fanlı mesh kasa da olsa Fanlar güzel üflemedikçe bir işe yaramıyor.
Bende 5600 de var, İ5 12400F`de iki işlemci de stok Fanlar ile 65 dereceyi geçmiyor. Kullandığım kasa, kasa olarak kaliteli değil ucuz işçilik ama fanları güzel üflüyor, E.kartı 3 Fanlı, ortamda temiz hava bol ve kasa yerde değil.

Stok soğutucu ve kasa kötü ise normal. Ne kadar 4 fanlı mesh kasa da olsa Fanlar güzel üflemedikçe bir işe yaramıyor.
Bende 5600 de var, İ5 12400F`de iki işlemci de stok Fanlar ile 65 dereceyi geçmiyor. Kullandığım kasa, kasa olarak kaliteli değil ucuz işçilik ama fanları güzel üflüyor, E.kartı 3 Fanlı, ortamda temiz hava bol ve kasa yerde değil.
Kasanın kaliteli olup olmadığını naısl anlarız

stok fan olduğu için normal o aldığın değerler
abdullahın da sistemleri test ettiği videolarda o değerleri görüyordu

benim gpu nvidia asus tuf 3060 cpu ryzen 5 5600 sıvı soğutma mı önerirsiniz kule tipi mi
kule tipi tabi ki de aşırı ısınan bir işlemci değil

Kasanın kaliteli olup olmadığını naısl anlarız
Marka kasalarda fanların özellikleri sitelerinde yazıyor ama fason markalar da anca kullanıcı yorumları ile bilebiliriz.

Geri