AMD Ryzen 5 1600 işlemci ve RX590 ekran kartım var şuan. Ekran kartı fiyatları malumken işlemci olarak AMD Ryzen 5 5600x almayı düşünüyorum. Bana artısı ve eksisi ne olur? Yardımcı olacak arkadaşlar var mı? (Oyun tabanlı düşünüyorum bu arada)
ryzen 7 1700 ve b350 anakartımı 5600x ve tuf x570 plus ile bugün değiştirdim. Ekran kartım rx 580 8gb, diğer özellikler imzamda var. cs go da rekabetçide max 400 küsür alıp yer yer 180 lere düştüğü oluyordu, sabit 300 alamadığım için böyle bir değişikliğe gitmek zorunda kaldım. yeni işlemci ile max 800 küsür görüyorum,bazen 400 fps in altına düşüyor 350 gördüğüm yerler olabiliyor ve bu benim için yeterli çünkü monitörüm 280hz. Tekli çekirdek performansı muazzam ve buna uygun oyunlarda fps artışı olacaktır. pubg, cod ve bazı oyunları yarın deneyeceğim istersen fps değerlerindeki değişiklikleri yazabilirim.
ryzen 7 1700 ve b350 anakartımı 5600x ve tuf x570 plus ile bugün değiştirdim. Ekran kartım rx 580 8gb, diğer özellikler imzamda var. cs go da rekabetçide max 400 küsür alıp yer yer 180 lere düştüğü oluyordu, sabit 300 alamadığım için böyle bir değişikliğe gitmek zorunda kaldım. yeni işlemci ile max 800 küsür görüyorum,bazen 400 fps in altına düşüyor 350 gördüğüm yerler olabiliyor ve bu benim için yeterli çünkü monitörüm 280hz. Tekli çekirdek performansı muazzam ve buna uygun oyunlarda fps artışı olacaktır. PUBG, cod ve bazı oyunları yarın deneyeceğim istersen fps değerlerindeki değişiklikleri yazabilirim.
Gpu larımız hemen hemen aynı performansta olduğunu varsayarsak sadece cpu değişimi ile cs go daki fps artışı ortada. Gpu ağırlıklı oyunlarda da fps artışı olacaktır fakat csgo daki kadar olmayacaktır. şuanda pubg indi bir deneyip değerleri yazıcam.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Pubg ayarlarım ; 1920x 1080
kenar yumuşatma ve doku orta diğerleri çok düşük,
işleme ölçeği 100, kamera açısı 103
ortalama 20 kişinin olduğu bir yerde 100 fps altını görmedim genel olarak 130 120 civarında seyretti yer yer 250 civarı gördüğüm oldu.
ryzen 7 1700 ile 20 kişi olduğunda 60 fps e kadar drop yediğim oluyordu şuanda böyle bir drop yaşamadım.
Gpu larımız hemen hemen aynı performansta olduğunu varsayarsak sadece cpu değişimi ile cs go daki fps artışı ortada. Gpu ağırlıklı oyunlarda da fps artışı olacaktır fakat csgo daki kadar olmayacaktır. şuanda PUBG indi bir deneyip değerleri yazıcam.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
PUBG ayarlarım ; 1920x 1080
kenar yumuşatma ve doku orta diğerleri çok düşük,
işleme ölçeği 100, kamera açısı 103
ortalama 20 kişinin olduğu bir yerde 100 fps altını görmedim genel olarak 130 120 civarında seyretti yer yer 250 civarı gördüğüm oldu.
ryzen 7 1700 ile 20 kişi olduğunda 60 fps e kadar drop yediğim oluyordu şuanda böyle bir drop yaşamadım.
ek çekirdek performansı kullanan diye biliyorum. 5600x de tek çekirdekte hakkını veren bi işlemci. Ekran kartına abanamadığımız için işlemciye döneyim dedim. Yani sonuç olarak mantıken bunda da kayda değer bi şey çıkması gerekiyor. Darboğazlık bi sorunumuz da olmaz herhalde?
Saydığın oyunlarda dediğin gibi gayet iyi.
Ryzen 5 5600x e nerden geldim Knight Online işlemci kullanan bi oyun özellikle t
ek çekirdek performansı kullanan diye biliyorum. 5600x de tek çekirdekte hakkını veren bi işlemci. Ekran kartına abanamadığımız için işlemciye döneyim dedim. Yani sonuç olarak mantıken bunda da kayda değer bi şey çıkması gerekiyor. Darboğazlık bi sorunumuz da olmaz herhalde?
darboğaz olamaz çünkü gpu kullanımı fazla olmayacak bir oyun oynuyorsun. kesinlikle fps artışı olacak ve seni tatmin edecektir. Şuanda işlemci değiştirmek gpu değiştirmekten çok daha ucuz ve rx 590 seni bir süre daha götürecek bir gpu. İleride gpu değiştirerek uzun yıllar kullanacağın bir pc nin temelini şimdiden atmış olursun. Fakat anakart modelini yazmamışsın, eğer b350 anakarta sahip isen 5600x kullanamazsın onuda değiştirmen gerekecek.
Aynen senin düşündüğün gibi düşünüyorum dostum sağolasın. Anakartı yazmıştım ama gözden kaçtı herhalde bios güncellemesini yaptım zaten bi sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Soğutucu kısmına gelince stok soğutucu yeterli oluyor mu yoksa bi de kule tipi fan düşünmüştüm fiyat performans odaklı?
Aynen senin düşündüğün gibi düşünüyorum dostum sağolasın. Anakartı yazmıştım ama gözden kaçtı herhalde bios güncellemesini yaptım zaten bi sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Soğutucu kısmına gelince stok soğutucu yeterli oluyor mu yoksa bi de kule tipi fan düşünmüştüm fiyat performans odaklı?
Snowman T6 Ultra 6 Bakır Kanallı Rainbow Cooler Fan en iyi fiyatla Hepsiburada'dan satın alın! Şimdi indirimli fiyatla sipariş verin, ayağınıza gelsin!
Snowman T6 Ultra 6 Bakır Kanallı Rainbow Cooler Fan en iyi fiyatla Hepsiburada'dan satın alın! Şimdi indirimli fiyatla sipariş verin, ayağınıza gelsin!
anakartı ben görmemişim pardon, ben şuanda 1700 den kalan wraith spire soğutucunu kullanıyorum 5600x in stok soğutucusundan biraz daha iyi. cinebench testinde multi core da max 78 dereceyi gördüm benim için şuanlık yeterli. Her zaman önerdiğim gibi sana da kesinlikle güzel bir kule soğutucu öneririm, cpu ne kadar düşük sıcaklıkta çalışırsa ömrü okadar uzun olacaktır. bende t6 düşünmüştüm fakat fan sesinden şikayetçi olan çok kullanıcı var, arctic esports 34 duo soğutucunu düşünüyorum yakın zamanda alırsam ki alırım testlerini eklerim. Benden önce alırsan senden de test sonuçlarını bekliyorum.