Yardım AMD Ryzen 5 7600x'i 6500 TL ye alayım mı?

Ritim Ustası

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,101
Merhaba arkadaşlar, İşlemci olarak 7600x almayı düşünüyorum sizce ileride fiyatlar nasıl olur artar mı düşer mi? DDR5 güncel bir sistem toplamayı düşünüyorum geriye 3 parça kaldı alınacak işlemci, anakart, ram şimdi İntel anakartlarına baktım fazla sevmedim AMD nin yeni anakartları daha dolu ve güzel bu yüzden AMD toplamaya karar verdim zaten DDR5 toplayacağım için intelin fiyat avantajının benim için bir önemi yok. Ayrıca 7600x ile 13600k arasında güç açısından çok fark var mı? İntel programlarda biraz daha hızlı render olaylarında falan ama fazlada güç tüketiyor şuanda fiyatı AMD dende pahalı. AMD 7600x in 13600k ya göre artıları neler?

Arkadaşlar AMD 7600X en fazla kaça düştü fiyatı şuanda 6500 e satılıyor alayım mı sizce?

Son düzenleme:
Amd'nin yeni ekran kartlarının çıkmasıyla fiyatlar artar ayrıca 7600x fiyat-performans işlemci ve güç tüketimi düşük intele göre alınır.

Amd'nin yeni ekran kartlarının çıkmasıyla fiyatlar artar ayrıca 7600x fiyat-performans işlemci ve güç tüketimi düşük intele göre alınır.
Yerli ve yabancı kaynaklar arasında veri farklılıkları var yabancılarda 7600x ile 13600k genellikle 4K çözünürlükte oyunlarda aynı skoru alıyor ama yerli kanallarda 13600k daha fazla FPS veriyor anlamıyorum bu yabancı kanallara artık güvenmiyorum tercihimi yerli kanalları izleyip yapacağım

Yerli ve yabancı kaynaklar arasında veri farklılıkları var yabancılarda 7600x ile 13600k genellikle 4K çözünürlükte oyunlarda aynı skoru alıyor ama yerli kanallarda 13600k daha fazla FPS veriyor anlamıyorum bu yabancı kanallara artık güvenmiyorum tercihimi yerli kanalları izleyip yapacağım
Sadece işlemci ile ön planda olan oyunlarda var ekran kartı ile ön planda olanda var yani oyun neyi kullanıyorsa ona önem vermen lazım örneğin cs-go ve WoT Blitz'de güzel işlemciyle yüksek fps alırsın.

Sadece işlemci ile ön planda olan oyunlarda var ekran kartı ile ön planda olanda var yani oyun neyi kullanıyorsa ona önem vermen lazım örneğin cs-go ve WoT Blitz'de güzel işlemciyle yüksek fps alırsın.
Zaten biz de 4K testi yapan bir yerli kanal var ondada bu farklar belli oluyor ama yabancı kaynaklarda oyun farketmeksizin hep birbirine yakın skorlar çıkıyor
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ben 4000 serisi ekran kartı alamam o yüzden 4K da bana en çok FPS verecek orta segment işlemciyi almak istiyorum

Son düzenleme:
Zaten biz de 4K testi yapan bir yerli kanal var ondada bu farklar belli oluyor ama yabancı kaynaklarda oyun farketmeksizin hep birbirine yakın skorlar çıkıyor
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ben 4000 serisi ekran kartı alamam o yüzden 4K da bana en çok FPS verecek orta segment işlemciyi almak istiyorum
Amd işini görür fazlasıyla ileride 7000 serisi ekran kartıyla tamamlarsın sistemini nvidia 4000 serisi çok gereksiz.

Geri