lordofthegariban
80+
- Reaksiyon skoru
- 60
Ryzen 5600 e nasıl overclock yapabilirim hangi voltajı ve hızı vermeliyim 3 fanlı sıvı soğutma takılı en verimli nasıl kullanabiliriz anakart asus b450m k- ii
4.7 ghzde çalıştırıyorum pbo ne oluyor tam bilmiyorum 60 derecelerde geziyor voltaj otomatikte ama uygun değeri bulmak istiyorum sadeceBen PBO'yu açtım gerektiğinde 4.65 GHZ'ye çıkıyor forumda aratırsan nasıl yapıldığını görebilirsin hocam biraz ayarlayıp denemek lazım
Var olan işlemcinin base clock hızı 3.5GHz, all core max boost hızı 4.4GHz tek çekirdek max boost hızı 4.6ghz dir. Eğer 4.7 olarak çalıştırıyorsanız bir miktar overclock işlemi uygulamışsınız demektir bu haliyle kullanabilirsiniz.4.7 ghzde çalıştırıyorum pbo ne oluyor tam bilmiyorum 60 derecelerde geziyor voltaj otomatikte ama uygun değeri bulmak istiyorum sadece
overclockla 4.7 ghzde çalışıyor ama voltaj otomatik olduğundan fazla çekiyor olabilir sıcaklıkla bi derdim yok stabil olsun yeterliVar olan işlemcinin base clock hızı 3.5GHz, all core max boost hızı 4.4GHz tek çekirdek max boost hızı 4.6ghz dir. Eğer 4.7 olarak çalıştırıyorsanız bir miktar overclock işlemi uygulamışsınız demektir bu haliyle kullanabilirsiniz.
Voltajı da sabitleyinoverclockla 4.7 ghzde çalışıyor ama voltaj otomatik olduğundan fazla çekiyor olabilir sıcaklıkla bi derdim yok stabil olsun yeterli
voltaj verirken kaç vermeliyim b450m k ii anakartta biraz farklı görünüyor gibiVoltajı da sabitleyin