Oyun içi aşırı boş muOyun için Ryzen 7 5700X aşırı boş bir işlemci. Sadece Ryzen 5 5600'e 2 çekirdek 4 thread koyulmuş hali gibi bir şey. Oyun alanında farkları yok amaç oyunsa almana gerek yok.
Multicore ile işin varsa alınabilir.
Ok. %1'de 3 FPS artışı için 1200 TL verebilirsin sen.Oyun içi aşırı boş mu
Gelecekte bu sokette upgrade yapamayacağınız için ben 5700X i öneririm. Ben tüm çekirdekler 4.7GHz kullanıyorum şuan ve verdiğim voltaj 1.225 gibi bir rakam. Kule tipi bir soğutucuyla kullanıyorum. 8C 16T işlemciyi OC yapıp kule tipi soğutucuyla kullanmak muazzam bir şey. Fazla çekirdek avantajı Multicore da kesinlikle var, oyunlarda ise %1 ve %0.1 FPS lerde avantajı var. Bannerlord gibi oyunlar oynuyorsanız, o fazladan 2C 4T çok fazla etki ediyor.
Oyun tarafı için konuşuyorum.5600 veya 5800x3D bu seride alınabilecek mantıklı işlemciler bence.
Keşke o testlerde her şey paylaşılsaOk. %1'de 3 FPS artışı için 1200 TL verebilirsin sen.
Alıntıyı görüntüle
Ama ben arkadaşın vermesini tavsiye etmiyorum.
Yazmışım zaten multicore ile işin varsa alabilirsin diye. Sadece senin söylediğin %1 FPS değerlerini attım arkadaş baksın diye. Agresiflik bir şey yok.Keşke o testlerde her şey paylaşılsa. Oyundan başka konuşmuyorsunuz. Video, editing, render gibi ilave uygulamalar yapacak biri için kesinlikle öneririm. Bütçesi vardır sadece oyun oynayacaktır yine öneririm. Bu agresiflik neden onu anlamıyorum.