AMD Ryzen 7 5800X işlemciye Gigabyte B450 Gaming X anakart?

berkszr60

80+
Reaksiyon skoru
69
Bütçe
2000
A
AMD Ryzen 7 5800X işlemciye Gigabyte B450 Gaming X almayı düşünüyorum sizce olur mu? ne almalıyım? anakart için bütcem max 2k

işlemci : https://www.n11.com/urun/amd-ryzen-...akce&utm_medium=cpc&utm_campaign=akakce_genel

anakart : https://www.n11.com/urun/gigabyte-b...akce&utm_medium=cpc&utm_campaign=akakce_genel
Anakart için o kadar bütçen varken neden B550 tercih etmiyosun en azından?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Alabiliyosan bunu al

Alamıyosan bunu al

A

Anakart için o kadar bütçen varken neden B550 tercih etmiyosun en azından?

Alabiliyosan bunu al

Alamıyosan bunu al
çünkü elimde 2 adet 8gb ram var ve ramlerimi satıp 16x2 yapmak yerine anakartı 4 slot alıp 8x4 ram yapmak istiyorum 1-2 ay sonra 2 adet daha ram almayı düşünüyorum

çünkü elimde 2 adet 8gb ram var ve ramlerimi satıp 16x2 yapmak yerine anakartı 4 slot alıp 8x4 ram yapmak istiyorum 1-2 ay sonra 2 adet daha ram almayı düşünüyorum
Çok mantıksız düşündüğün şey. B550 Anakarta geçmek varken 4 slotlu diye b450 tercih etmek çok yanlış

Ayrıca sana attığım anakartlar da 4 ram slotlu

Çok mantıksız düşündüğün şey. B550 Anakarta geçmek varken 4 slotlu diye b450 tercih etmek çok yanlış

Ayrıca sana attığım anakartlar da 4 ram slotlu
peki bu anakart ile

AMD Ryzen 7 5800X ile ufakta olsa o.c yapabilirmiyim yani çarpan kilidi açıkmıdır?​

Başı ''B'' olan Yani B350 B450 B550 kartların hepsinde overclock yapılır ''A'' olanlarda A320 A520 lerde yapılmaz

peki bu anakart ile

AMD Ryzen 7 5800X ile ufakta olsa o.c yapabilirmiyim yani çarpan kilidi açıkmıdır?​

Yapabilirsin kısaca

Başı ''B'' olan Yani B350 B450 B550 kartların hepsinde overclock yapılır ''A'' olanlarda A320 A520 lerde yapılmaz

Yapabilirsin kısaca
anladım verdiğin bilgi ve fikirler için teşekkürler asus prime b550m-k olanı alacağım ayrıca fark ettim ki ram hızlarıda fazlaymış bendeki anakart 3200lük ama ramler 3600 lüktü benim için bu anakart daha iyi olacaktır.
Son bir sorum olacaktı acaba ryzen 7 5800x işlemciyi bu anakarta bios update atmadan kullanabilirmiyim?

anladım verdiğin bilgi ve fikirler için teşekkürler asus prime b550m-k olanı alacağım ayrıca fark ettim ki ram hızlarıda fazlaymış bendeki anakart 3200lük ama ramler 3600 lüktü benim için bu anakart daha iyi olacaktır.
Son bir sorum olacaktı acaba ryzen 7 5800x işlemciyi bu anakarta bios update atmadan kullanabilirmiyim?
Kullanırsın. B450 olsa bu sorun olabilirdi ama b550 zaten yeni nesil bir kart.

Rica ederim güle güle kullanın hocam.

Geri