Neler Yeni

AMD Ryzen 7 7800X3D için Anakart Önerisi

Dahası  
Reaksiyon skoru
77
İsim
Yasin
Merhaba dostlar

Hali hazırda kullandığım işlemciyi yükseltmek için 7800x3d almaya karar verdim ama şuanda kullandığım anakart yeterli olur mu watt konusunda falan bir sorun yaşar mıyım yükseltmeme gerek varmı?
Almam gerekirse ne almam gerekir
Anakart: asus prime a620m-e
Şuanki işlemcim: amd 7500F
Yeni aldığım işlemcim: amd 7800x3d

VersusVenom

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
314
İsim
Muhammed Karakaya
Discord
versusvenom
Merhaba dostlar

Hali hazırda kullandığım işlemciyi yükseltmek için 7800x3d almaya karar verdim ama şuanda kullandığım anakart yeterli olur mu watt konusunda falan bir sorun yaşar mıyım yükseltmeme gerek varmı?
B650 daha iyi olur bütçe varsa değişin.

Ucuz seçenek:

Pahalı seçenek:

Bünyamina

80+ Platinum
Merhaba dostlar

Faz sayısı az pasif soğutması olmayabilir ama 7800x3d zorlamaz anakartını. Gerek yok bence değiştirmeye. Para harcayıp daha iyisini almak istersen orası ayrı tabi. İşimi görür mü dersen evet görür.

Dahası  
Reaksiyon skoru
77
İsim
Yasin
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
B650 daha iyi olur bütçe varsa değişin.

Ucuz seçenek:

Pahalı seçenek:

Yani ekstra para harcamak istemiyorum değiştirmem gerekir mi
bu arada kasam: XPG Valor Air Rainbow RGB Siyah Mid Tower 650W 80+ Bronze Gaming Kasa

VersusVenom

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
314
İsim
Muhammed Karakaya
Discord
versusvenom
Faz sayısı az pasif soğutması olmayabilir ama 7800x3d zorlamaz anakartını. Gerek yok bence değiştirmeye. Para harcayıp daha iyisini almak istersen orası ayrı tabi. İşimi görür mü dersen evet görür.
Ekran kartı ney hocam. Değişmezseniz tam performansı alamaya bilirsiniz ama performansı da öldürmez.

Bünyamina

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
77
İsim
Yasin
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

VersusVenom

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
314
İsim
Muhammed Karakaya
Discord
versusvenom
galax rtx 4070
Mesaj otomatik birleştirildi:

korktuğumda tam performans alamamak aslında :(
Anakarttan önce bi 650W bu ikiliye yeter mi ona bakmak lazım. Belki psu yükseltmesi yapmak gerekebilir.

Daaker

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
79
İsim
Göktuğ İrşad Demircan
Merhaba dostlar

işlemciyi satmayı düşünürseniz bi iletişime geçelim hocam

Dahası  
Reaksiyon skoru
77
İsim
Yasin

Bünyamina

80+ Platinum

spitfire

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
347
İsim
Burak
Oyun icin kullanilacaksa sorun yok, render alinacaksa anakart sakata gelir haliyle performans da duser.
Bir de repack oyun yukluyorsaniz fitgirl tarzi, yukleme suresinde cpu'daki turbo boost'un kapali oldugu bir guc modu olusturup ona alin yoksa bir repack kurulum 1 saat surdugunu varsayarsak o anakart esik degerinin cok daha ustunde VRM sicakligina maruz kalacak biraz tehlikeli.

Yani isin ozu, dikkatli kullanacaksaniz A620M ile devam edin. Ben ardima bakmadan kullanmak istiyorum derseniz minimum faz degerleri iyi, sogutma olarak basarili B650M modellerine gecin.

Dahası  
Reaksiyon skoru
77
İsim
Yasin
Oyun icin kullanilacaksa sorun yok, render alinacaksa anakart sakata gelir haliyle performans da duser.
Bir de repack oyun yukluyorsaniz fitgirl tarzi, yukleme suresinde cpu'daki turbo boost'un kapali oldugu bir guc modu olusturup ona alin yoksa bir repack kurulum 1 saat surdugunu varsayarsak o anakart esik degerinin cok daha ustunde VRM sicakligina maruz kalacak biraz tehlikeli.

Yani isin ozu, dikkatli kullanacaksaniz A620M ile devam edin. Ben ardima bakmadan kullanmak istiyorum derseniz minimum faz degerleri iyi, sogutma olarak basarili B650M modellerine gecin.
oyun için kullanıcam sadece render vs işim yok. bu durumda söylediğiniz gibi farklı bir anakart lazım olur mu

Top Bottom