Neler Yeni

Amd ryzen 9 3900x çalışmıyor

Tolga Samet

80+ Bronze
En İyi Cevap
2
Fotoğrafı tam odaklamadan çektiniz herhalde. Neyse, herhangi bir pininde termal macun kalıntısı var mı? Anakartta durum nedir? Asıl onu sormuştum.

Tuqra188

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
Tuğra Gümüş
Fotoğrafı tam odaklamadan çektiniz herhalde. Neyse, herhangi bir pininde termal macun kalıntısı var mı? Anakartta durum nedir? Asıl onu sormuştum.
İşlemcinin en son 7 pininde var şimdi anakartı gönderiyorum

samet4747

80+ Platinum
Sağ altta yamulmuş gibi mi yoksa ben mi yanlış görüyorum foto çok kalitesiz

Tolga Samet

80+ Bronze
En İyi Cevap
2
Oraları kolonya ile temizlemeye çalışın. Pinleri kırmamaya dikkat edin, peçete kullanmayın. Kulak pamuğu kullanılabilir belki. Anakarta da aynısını yapın.

Tuqra188

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
Tuğra Gümüş
Oraları kolonya ile temizlemeye çalışın. Pinleri kırmamaya dikkat edin, peçete kullanmayın. Kulak pamuğu kullanılabilir belki. Anakarta da aynısını yapın.
Evde kulak çöpü yok başka çözüm yolu var mı kulak çöpünü yarına alırım olmassa
Mesaj otomatik birleştirildi:

https://hizliresim.com/kaqGCT anakart
Mesaj otomatik birleştirildi:

Sağ altta yamulmuş gibi mi yoksa ben mi yanlış görüyorum foto çok kalitesiz
https://hizliresim.com/S0eu6U daha net

Tolga Samet

80+ Bronze
En İyi Cevap
2
Cımbız ucuna ufak 2 adet peçete kağıdı koparıp temizlemeyi deneyebilirsin belki. Aklına safe ne geliyorsa dene :D Pinlere zarar vermedikten sonra sorun yok. İşlemcide orta biraz üst kısımda parlamayan 1 tane ayak var sanırım. Uçları temizse yeterli işlemcinin, PCB'dekiler etki etmez. O tek ayağı temizlemeye çalış. Anakart soketindeki parlamayan ayak temas yerleri termal macunlanmış olanlar herhalde. Özellikle sağ üst kısım. Onlara açıkçası pek fikrim yok ne yapılabilir.

Tuqra188

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
Tuğra Gümüş
Cımbız ucuna ufak 2 adet peçete kağıdı koparıp temizlemeyi deneyebilirsin belki. Aklına safe ne geliyorsa dene :D Pinlere zarar vermedikten sonra sorun yok. İşlemcide orta biraz üst kısımda parlamayan 1 tane ayak var sanırım. Uçları temizse yeterli işlemcinin, PCB'dekiler etki etmez. O sokette parlamayanlar termal macunlanmış olanlar herhalde. Özellikle sağ üst kısım.
Ter olabilir parlamayan kısım

Tolga Samet

80+ Bronze
En İyi Cevap
2
Belki de. İşlemci pinlerinde herhangi bir kalıntı yoksa anakartı temizlemeyi deneyebilirsin ancak dediğim gibi, hiçbir fikrim yok nasıl temizleyebileceğin hakkında.

Tuqra188

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
Tuğra Gümüş
Belki de. İşlemci pinlerinde herhangi bir kalıntı yoksa anakartı temizlemeyi deneyebilirsin ancak dediğim gibi, hiçbir fikrim yok nasıl temizleyebileceğin hakkında.
1 damla da terim dökülmüştü ama ondan önce de denemiştim çalışmadı (ilk başlarda)

Tolga Samet

80+ Bronze
En İyi Cevap
2
Anakartı garantiye göndermek en mantıklısı. İşlemcide problem yok gibi (umarım yoktur), anakart tarafında ufak bir miktar masraf çıkabilir. İşlemciyi de farklı bir anakartta deneyebilirsen iyi olur, en azından emin oluruz. Kısa devre falan yaptıysa yazık olacak :/

Tuqra188

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
Tuğra Gümüş
Anakartı garantiye göndermek en mantıklısı. İşlemcide problem yok gibi (umarım yoktur), anakart tarafında ufak bir miktar masraf çıkabilir. İşlemciyi de farklı bir anakartta deneyebilirsen iyi olur, en azından emin oluruz. Kısa devre falan yaptıysa yazık olacak :/
Kısa devre yapmamıştır bence kapanma felan olmadı

Tolga Samet

80+ Bronze
En İyi Cevap
2
AM4 soketli işlemci kullanan bir yakın arkadaşınız varsa test için anakartını rica edin, yoksa yakındaki bilgisayarcılara danışabilirsiniz. İşlemcide hala sıkıntı olmadığını düşünüyorum, umarım da yoktur.

Tuqra188

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
Tuğra Gümüş
AM4 soketli işlemci kullanan bir yakın arkadaşınız varsa test için anakartını rica edin, yoksa yakındaki bilgisayarcılara danışabilirsiniz. İşlemcide hala sıkıntı olmadığını düşünüyorum, umarım da yoktur.
Arakadaş var yarın gidicem bakalım

Top Bottom