AMD RYZEN7 5700X İÇİN ANAKART

Reaksiyon skoru
4
Bütçe
5000
Merhaba

Rtx 3060 12GB yanına Ryzen7 5700x almak istiyorum umarım mantıklı seçim olmuştur 8 çekirdekli olması benim için avantaj çünkü arada yayın açacağım fakat uygun anakart seçemiyorum fiyat performans bütçemi zorlamayacak anakart ne olmalı bu işlemciye ASROCK B550M HDV veya MSI B550M PRO-VDH gibi uygun fiyatlı anakartları seçtiğimde chatgpt ( VRM kapasitesi sınırlı olabilir; uzun süreli yüksek yük ve tam boost modlarında frekans düşmeleri olabilir (throttling).Soğutma blokları (VRM heatsink) muhtemelen büyük değil, ısı dağıtımı orta düzeydir.) diyor bunlar önemli mi siz ne önerirsiniz ?

Güncel Sistem
ASUS H110M-K
MSİ RTX3060 12GB
İ5 7400
16GB 3200MHZ RAM
MSİ 600WATT PSU

Merhaba

Rtx 3060 12GB yanına Ryzen7 5700x almak istiyorum umarım mantıklı seçim olmuştur 8 çekirdekli olması benim için avantaj çünkü arada yayın açacağım fakat uygun anakart seçemiyorum fiyat performans bütçemi zorlamayacak anakart ne olmalı bu işlemciye ASROCK B550M HDV veya MSI B550M PRO-VDH gibi uygun fiyatlı anakartları seçtiğimde chatgpt ( VRM kapasitesi sınırlı olabilir; uzun süreli yüksek yük ve tam boost modlarında frekans düşmeleri olabilir (throttling).Soğutma blokları (VRM heatsink) muhtemelen büyük değil, ısı dağıtımı orta düzeydir.) diyor bunlar önemli mi siz ne önerirsiniz ?

Güncel Sistem
ASUS H110M-K
MSİ RTX3060 12GB
İ5 7400
16GB 3200MHZ RAM
MSİ 600WATT PSU
bahsettiğin anakartlarda hiç bir sorun yaşamadan o işlemciyi kullanabilirsin sorun yaşamazsın. Alabilirsin. ama tavsiye etmem 5700x fiyatına 7500f ddr5 destekli yeni nesil am5 satın alabilirsin yine giriş seviye bir am5 anakart alır yoluna devam edersin Tabi ramleride değiştirmen gerekecek ancak zaten hali hazırdaki ramlerini satıp üstüne cüzzi miktarda bir bütçe koyup Hem ileri yönelik hemde Daha performanslı bir sisteme sahip olabilirsin.
AM4 platformu artık ileri yönelik bir sistem olmaktan çıktı. Hem yatırım olarak baktığındada ileride istediğin fiyatlara satmakta çok zorlanacağın bir sistem AMD genel olarak 2.el piyasasında ciddi fiyat düşüşleri yaşadığı için birde üretimi duran bir soket olunca Seni çok yoracaktır.

Merhaba bu sistem için fiyat performans alınabilecek en iyi anakartlar MSI B550M PRO-VDH ve ASUS PRİME B550M-K ARGB daha detaylı araştırma yaptığım da asus olan modelin soğutma sistemi ile daha iyi olduğunu görüp asus prime b550m-k argb sipariş verdim güncellemek istedim am5 mantıklı fakat i5 7400 sistemden geçeceğim için diğer bana yeterli olacaktır piyasaya göre işlemciyle beraber 8000 tl kadar masrafı oldu güzel kampanyalar vardı diğer türlü ram değiştir vs bütçeyi aşıyor güncel bilgi eklemek istedim böyle bir sistem almak isteyene faydası olur umarım

Geri