Neler Yeni

Yardım AMD RYZEN7 7800x3D İşlemci ısınma sorunu var mı?

eren23

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Eren
7800x3d işlemci 3d olduğu için bi tık fazla ısınır ama max oyunlarda 75 derece gördüm stres teslerinde 84
240 mm sıvı sogutmayla odam çok sıcaktır

bu işlemciyi kaliteli hava sogutma ile buzgibi tutabilrsiniz

ısı çektiği what ve fps olarak dünyanın en iyi performans işlemcisidir oyunlar için ısınmaz bu işlemci

Ceasar123

80+ Silver
Yapılan her yorum inanılmaz kötü.
7800X3D dediğimiz işlemci oyunda 65, renderda 90 watt çekiyor. Bu çok standart bir değer.

Rakipleri oyunda 280-350. Renderda 450 watt çekiyor.

Gidip undervolt vs. yapmayın. Herangi bir ayarı değişmeyin, varsayılan kalsın.
Eğer 240mm sıvı soğutma veya kule tipi iyi bir soğutucuda bile ısınıyor ise sorun başkadır.
Montaj, Termal macun, anakart vs. vs.

Bios falan güncel mi di
manuel olarak kendim güncelledim
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yapılan her yorum inanılmaz kötü.
7800X3D dediğimiz işlemci oyunda 65, renderda 90 watt çekiyor. Bu çok standart bir değer.

Rakipleri oyunda 280-350. Renderda 450 watt çekiyor.

Gidip undervolt vs. yapmayın. Herangi bir ayarı değişmeyin, varsayılan kalsın.
Eğer 240mm sıvı soğutma veya kule tipi iyi bir soğutucuda bile ısınıyor ise sorun başkadır.
Montaj, Termal macun, anakart vs. vs.
termal macun thermall grizzy, soğutucum deepcool lt720, montajımda sıkıntı olduğunu düşünmüyor. çok can çıkışı hal almaya başladı herkes farklı bir şey söylüyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Emre Karaca
hocam sistemimiz neredeyse aynı peki herhangi bir performans kaybı yaşadın mı ? bu ayarların beraberinde?

ozaman bende bir sıkıntı var default ayarlarım hocam şuan?

Bu arada psu CW ve fan çalışmama probleminden dolayı iade ettim o yüzden sizlere yeniden güncel bir test sunamıyorum pazartesi gününe kadar iyi bir psu sipariş edip tekrar testleri sizinle paylaşmak isterim yardımcı olursanız çok kutlu olurum.
Curve optimizer ayarı yaptığım da hiçbir performans kaybı olmadı , aksine daha çok performans aldım ve daha soğuk çalıştırdım işlemciyi deneme yanılma yolu ile 2 gün neredeyse ayar verip cr23 ile test ettim beni tatmin eden ayarlarda saldım

Curve optimizer ayarı yaptığım da hiçbir performans kaybı olmadı , aksine daha çok performans aldım ve daha soğuk çalıştırdım işlemciyi deneme yanılma yolu ile 2 gün neredeyse ayar verip cr23 ile test ettim beni tatmin eden ayarlarda saldım
bunun hakkında video vs. kaynak paylaşabilir misin ? Bazı konulara baktım ısınma ile alakalı çoğu kişi 7800x3d ve lt720 deepcool ile manuel hiçbir ayar yapmadan gayet iyi stabil sonuçlar almışlar. o yüzden biraz kafam takıldı.

Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Emre Karaca
bunun hakkında video vs. kaynak paylaşabilir misin ? Bazı konulara baktım ısınma ile alakalı çoğu kişi 7800x3d ve lt720 deepcool ile manuel hiçbir ayar yapmadan gayet iyi stabil sonuçlar almışlar. o yüzden biraz kafam takıldı.
kanka benim 2 arkadaş da aldı benden sonra onlarda aynı şekil hazır pbo ayarı ile oynuyoılar birinde kule tipi var diğerinde asus un en baba sıvı soğutması var hemen hemen aynı değerleri alıyolar pbo ayarı hakkında video bulursam en güncel paylaşıcam

kanka benim 2 arkadaş da aldı benden sonra onlarda aynı şekil hazır pbo ayarı ile oynuyoılar birinde kule tipi var diğerinde asus un en baba sıvı soğutması var hemen hemen aynı değerleri alıyolar pbo ayarı hakkında video bulursam en güncel paylaşıcam
hocam dün sana üstteki cevabı yazdıktan sonra yeniden montaj yaptım şuan aldığım değerleri aşağıya bırakıyorum.

Ekler

• IMG_2731.jpeg
    IMG_2731.jpeg
    479.7 KB · Hit: 17
  • IMG_2730.jpeg
    IMG_2730.jpeg
    423.8 KB · Hit: 20
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Emre Karaca
hocam dün sana üstteki cevabı yazdıktan sonra yeniden montaj yaptım şuan aldığım değerleri aşağıya bırakıyorum.
değerler işlemciye göre gayet normal değerler reddit veya diğer forumlara bakarsan zaten hemen hemen bu değerler yazılmış bide bu işlemci 2 sene durmadan 90 da bile calıssa bişey olmaz çokta takılmamak lazım

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,015,946
Üyeler
160,911
Son üye
Can2701
Top Bottom