AMD Sanal Süper Çözünürlük Ayarı

Ahmet İ.

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,544
İşlemci ekran kartıma darboğaz yaptığı için sanal olarak çözünürlüğü yükseltmek istiyorum. Bunun için şu alttaki fotoğrafta bulunan Ekran ayarları bölümü altındaki Sanal Süper Çözünürlük ayarını mı açmam gerekiyor?

Peki ek olarak bu Ekran Kartları seçeneği bölümünde de RSR diye bir ayar var. Tam olarak ikisini anlayamadım. RSR düşük çözünürlüğe ayarlayıp yüksek çözünürlük upscale'ı sağlıyor, VSR'de sanal olarak çözünürlüğü 1080P 'den 2K yapmaya yarıyor herhalde değil mi?
aaaaaaa.jpg

aç sonra görüntü ayarlarından değiştir istediğin çözünürlüğe

Ekler

• Ekran Görüntüsü (22).png
    Ekran Görüntüsü (22).png
    699.5 KB · Hit: 522
darboğazı engellemek için kullanabilirsiniz onun dışında genelde görüntüyü bulanıklatırıyor veya daha kötü yapıyor.
İşlemci ekran kartıma darboğaz yaptığı için sanal olarak çözünürlüğü yükseltmek istiyorum. Bunun için şu alttaki fotoğrafta bulunan Ekran ayarları bölümü altındaki Sanal Süper Çözünürlük ayarını mı açmam gerekiyor?

Peki ek olarak bu Ekran Kartları seçeneği bölümünde de RSR diye bir ayar var. Tam olarak ikisini anlayamadım. RSR düşük çözünürlüğe ayarlayıp yüksek çözünürlük upscale'ı sağlıyor, VSR'de sanal olarak çözünürlüğü 1080P 'den 2K yapmaya yarıyor herhalde değil mi?Alıntıyı görüntüle
2k'nın üstünde çözünürlükleride ayarlayabilirsiniz.

VSR'yi aç ama masaüstün monitörünkiyle aynı kalsın. Dar boğaz yaşadığın oyunun içinden değiştir çözünürlüğü.

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

resmi buraya atamıyorum 6mb bouyutu lightshot da atamıyorum eror veriyor ama açarsan 8k kadar değiştirebiliyorsun biraz ölçeklendirmeyi ayarlaman gerekecek uygulama boyutları biraz sapıtıyor o kadar

Ekler

• Ekran Görüntüsü (46).png
    Ekran Görüntüsü (46).png
    1.4 MB · Hit: 155
Bende de 8k seçeneği var zaten profilimde 8k forza 5 var :d
@Amanita Masaüstü çözünürlük varsayılan olarak monitörün kendi çözünürlüğü olması gerekli demiş. Yani 1080p. Fakat siz masaüstünde de 2K yap demiştiniz, oyundan çıkarken veya Alt+Tab yapınca gecikme oluşmasın diye.

Hangisi daha doğru, net bir cevap alamadığım için bu ayarı açma konusunda soru işareti var hala kafamda.

@Amanita Masaüstü çözünürlük varsayılan olarak monitörün kendi çözünürlüğü olması gerekli demiş. Yani 1080p. Fakat siz masaüstünde de 2K yap demiştiniz, oyundan çıkarken veya Alt+Tab yapınca gecikme oluşmasın diye.

Hangisi daha doğru, net bir cevap alamadığım için bu ayarı açma konusunda soru işareti var hala kafamda.
Ben 4k kullanıyorum ama oyunları da 4k oynuyorum :d Zaten 1920x1080' ın 2 katı 3840x2160 olduğu için %200 ölçek yapınca 1080p gibi görünüyo ekran :D
1653735092654.png

Ben 4k kullanıyorum ama oyunları da 4k oynuyorum :d Zaten 1920x1080' ın 2 katı 3840x2160 olduğu için %200 ölçek yapınca 1080p gibi görünüyo ekran :D
Alıntıyı görüntüle
Peki bu VSR ayarını açtıktan sonra, sadece Oyundayken bu çözünürlüğü 2K yapsam olmaz mı?
Masaüstü çözünürlüğü varsayılan olsa çok bir sorun teşkil eder mi? Alt tab atma olayları vs. dışında

Native olmadığı için masaüstünde kullanırken ben gerek duymuyorum yan etkileri de olabilir diye. Sürekli alt tab atacaksanız oyun çözünürlüğüyle aynı yapabilirsiniz isiterseniz. Ben kullanmıyorum şahsen VSR komple kapalı.

Geri