Yardım AMD Software dan 0 rpm açtım ama her açılışta sıfırlanıyor

Volkan:/

80+ Gold
Reaksiyon skoru
2,753
dostlar kart gereksiz boşta fan çalıştırıyordu 47 50 53 derecelerde araştırdım 0 rpm varmış açtım onu ısılar çok güzelleşti hatta oyunda kart ısınmamaya başladı 60 63 dereceyi geçmedi bu ayarı açmadan önce 70 72 sabitti fan 70 dereceyken 1700 rpm falan oluyordu şimdi yine aynı sayılır 1700 2200 rpm arası boşta da 40 41 oldu bilmeden undervolt mu yapıyorum onuda anlamadım ama kart yine 140 170 watt çekyor warzonda neyse bu ayar niye sıfırlanır sürekli

dostlar kart gereksiz boşta fan çalıştırıyordu 47 50 53 derecelerde araştırdım 0 rpm varmış açtım onu ısılar çok güzelleşti hatta oyunda kart ısınmamaya başladı 60 63 dereceyi geçmedi bu ayarı açmadan önce 70 72 sabitti fan 70 dereceyken 1700 rpm falan oluyordu şimdi yine aynı sayılır 1700 2200 rpm arası boşta da 40 41 oldu bilmeden undervolt mu yapıyorum onuda anlamadım ama kart yine 140 170 watt çekyor warzonda neyse bu ayar niye sıfırlanır sürekli
adrenalinden kaynaklanan bir sorun olabilir adam akıllı çalışmıyor herkeste.

peki bu ısılar neden bu kadar fark ediyor sadece fan eğirisini ince ayar kısmını açıp fan ayarlıyorum
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Derece düşük olan ayar yaptığım

Rpm genelde 1200 1500 oluyor 200 rpm ile 7 derece ısı düşmez diye düşünüyorum

Ekler

• IMG_7276.webp
    IMG_7276.webp
    479.4 KB · Hit: 8
  • IMG_7283.webp
    IMG_7283.webp
    1.4 MB · Hit: 7
hocam ince ayar dediğin şeyin büyük faydası olabiliyor ondan dolayı normal.
peki bu ısılar neden bu kadar fark ediyor sadece fan eğirisini ince ayar kısmını açıp fan ayarlıyorum

düşer hocam düşer 200rpm bile olsa düşer :D

Rpm genelde 1200 1500 oluyor 200 rpm ile 7 derece ısı düşmez diye düşünüyorum

Gerçi birinde watt 179 birinde 130 ama ortalamaya bakarsan hep aynı watt larde ve kullanımda geziyor fotoğraf böyle senk gelmiş

Yanlış hatırlamıyorsam undervolt yaptıysan o ayarı sürekli her gün açmak zorundaydık ama fan ayarı için belki geçerli değildir

amd'nin adrenalin yazılımı stabil değil oc, uv veya custom fan ayarı yaptıysan bence msi afterburner'dan yap derim

Yaptığın ayarı dosya olarak kaydet eğer yapması uğraştırıyorsa o şekilde aynı ayarı her gün tekrar açıp aktifleştirebilirsin

Yanlış hatırlamıyorsam undervolt yaptıysan o ayarı sürekli her gün açmak zorundaydık ama fan ayarı için belki geçerli değildir
Uv yapmadım ki hiç voltaj ellemedim hatta nasıl yapılır haberim bile yok sadece mayarlama. Kısmında orada custom vardı ona tıklayınca fan bölümü geliyoe onuda zero rpm açtım ısılar düştü boşta bile

Düzeltiniz mi yardım lazım mı

Düzeltiniz mi yardım lazım mı
valla evde değilim şuan ama 2 gün önce yaptım sıfırlanıyor her açtığımda

Zero RPM ile derece nasıl düşüyor o da ilginçmiş
fan eğrisini düzelttim de fan taş çatlasın 2000 2100 rpmde çalışmaya başladı normalde ayar kurcalamadan 1700 1800 dü boşta bile dönüyordu yer yer ayardan sonra kart boşta 41 derece oldu 47 den garip :D

valla evde değilim şuan ama 2 gün önce yaptım sıfırlanıyor her açtığımda

fan eğrisini düzelttim de fan taş çatlasın 2000 2100 rpmde çalışmaya başladı normalde ayar kurcalamadan 1700 1800 dü boşta bile dönüyordu yer yer ayardan sonra kart boşta 41 derece oldu 47 den garip :D
Fan curve yaptıysan olabilir. Bir de o ayar her gün sıfırlanıyor da olabilir bir ara UV yaptığım zamandan hatırlıyordum, AMD yaptığın ayarları her açılışta sıfırlıyordu onun için ayarı dosya olarak kaydedip her gün açmak gerek.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,157,457
Üyeler
183,839
Son üye
loa Loa
Geri