Neler Yeni

AMD'den Bıktım Artık...

zerolite

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,349
İsim
Mertcan
İlgilendiği Kategoriler
Kripto
Tüm dediklerimi eksiksiz son kez baştan sonra yap hocam:
1) Öncelikle https://www.amd.com/en/support/kb/faq/gpu-601 bunu indirin, ardından ekran kartınızın https://www.amd.com/en/support/grap...d-radeon-rx-6500-series/amd-radeon-rx-6500-xt 22.5.1 sürümünü indirin.
2) İnternet bağlantınızı kesin, önce Amd Uninstallerı kullanın, güvenli moda girmek isteyecek uyarı olarak verdiği her şeye evet deyin, ardından (internet kablosunu takmayın halen), indirdiğiniz 22.5.1 sürümünü kurun. (Kurduktan sonra takabilirsiniz internet kablosunu.)
3) BİOS güncel varsayıyorum. RAM'leri XMP olarak aç.
4) Chipset sürücünü yükle. (https://www.amd.com/en/support/chipsets/amd-socket-am4/b450)
5) Chipset yükledikten sonra Denetim Masası\Donanım ve Ses\Güç Seçenekleri Amd Ryzen Balanced (eğer varsa Amd Ryzen High).
6) Gene Denetim Masası\Donanım ve Ses\Güç Seçenekleri güç düğmelerenin yapacaklarını seçin kısmından hızlı başlatmayı kapatın.
7) Aygıt yöneticisinden Ses, video ve oyun denetleyicisinden Realtek sürücüsünü kaldırın.
8) Arama kısmına Msconfig yazın. Hizmetler bölümüne girin. Tüm microsoft hizmetlerini gizle yazan tike tıklayın. Oradaki her şeyi devre dışı bırakıp bilgisayarı yeniden başlatın.
Hocam adamda 22.5.1 sürümü var zaten.

20.4.2 kullanmayı deneyebilir benim tek sorun yaşamadığım sürüm.

Can...

80+ Platinum

zerolite

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,349
İsim
Mertcan
İlgilendiği Kategoriler
Kripto
Dahası  
Reaksiyon skoru
49
İsim
Necati Serin
Kapanmadan hemen önce işlemci sıcaklığına baksana
İlk aldigimda surekli kapanip watman diyordu sonra baktim islemci 88 derece oluyor ordan sanirim saliselik 95 olup kapaniyordu

Can...

80+ Platinum
sana bir öneride bulunayım şöyle bir windowsu sil tekrardan windows kur biosunu güncelle sağlam bir reset at pc ye sonra tekrardan ekran artı driver cart curt kur benim bir arkadaşımda da aynı sıkıntılar vardı kasayı temizledik güzel bir format attık pc ye hiçbirşeyi kalmamıştı arada amd yapıyor oluyor öyle kesinlikle nvidia amd den daha stabil ama ucuz etin yahnisi mi denir bilemem f/p oranında amd de nvidiayı yok ediyor
dostum pc baştan aşlağı yenılendı m2 ssd takıldı sıfır herşeyye yenıden kuruldu düzgünce 22.5.1 ındrıdım ınt kapalı şekilde kurdum

Can...

80+ Platinum

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,963
İsim
Emre Zengin
Hocam adamda 22.5.1 sürümü var zaten.

20.4.2 kullanmayı deneyebilir benim tek sorun yaşamadığım sürüm.
Benim zamanında problemsiz kullandığım tek sürüm 20.11.2 Recommended (WHQL) idi. Ama bu kartta o sürüm çalışmaz diye düşünüyorum.

zerolite

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,349
İsim
Mertcan
İlgilendiği Kategoriler
Kripto
şu adama amdyi övmeyin amd şans işi birinde sıkıntılı diğerinde değil neyin konuşmasını yapıyorsunuz?
Burada AMD tartışmıyoruz zaten, AMD seven kardeşlerimiz herhangi bir çözüm önerisi önermeden AMD övüyor komik... :D :D

Can...

80+ Platinum
Tüm dediklerimi eksiksiz son kez baştan sona yap hocam:
1) Öncelikle https://www.amd.com/en/support/kb/faq/gpu-601 bunu indirin, ardından ekran kartınızın https://www.amd.com/en/support/grap...d-radeon-rx-6500-series/amd-radeon-rx-6500-xt 22.5.1 sürümünü indirin.
2) İnternet bağlantınızı kesin, önce Amd Uninstallerı kullanın, güvenli moda girmek isteyecek uyarı olarak verdiği her şeye evet deyin, ardından (internet kablosunu takmayın halen), indirdiğiniz 22.5.1 sürümünü kurun. (Kurduktan sonra takabilirsiniz internet kablosunu.)
3) BİOS güncel varsayıyorum. RAM'lerin XMP olarak aç. (Profile 1 dışında Profile 2 varsa ona al.)
4) Chipset sürücünü yükle. (https://www.amd.com/en/support/chipsets/amd-socket-am4/b450)
5) Chipset yükledikten sonra Denetim Masası\Donanım ve Ses\Güç Seçenekleri Amd Ryzen Balanced (eğer varsa Amd Ryzen High).
6) Gene Denetim Masası\Donanım ve Ses\Güç Seçenekleri güç düğmelerenin yapacaklarını seçin kısmından hızlı başlatmayı kapatın.
7) Aygıt yöneticisinden Ses, video ve oyun denetleyicisinden Realtek sürücüsünü kaldırın.
8) Arama kısmına Msconfig yazın. Hizmetler bölümüne girin. Tüm microsoft hizmetlerini gizle yazan tike tıklayın. Oradaki her şeyi devre dışı bırakıp bilgisayarı yeniden başlatın.
bıktım knk gerek yok dursun yarın rtx 3050 almaya gıdıyorum malıyetı umrumda değil vercem 5600 tl yi gerek yok çekilecek çile değil rtx 2060 gıgabyte kullanırım 85 derece sıcağa razı olurum daha iyi
Mesaj otomatik birleştirildi:

Burada AMD tartışmıyoruz zaten, AMD seven kardeşlerimiz herhangi bir çözüm önerisi önermeden AMD övüyor komik... :D :D
yaw birde yarısının ya bilgisayarı yok ya da amd kullanmamış boş yapıyor ben oan yanıyorum ya

zerolite

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,349
İsim
Mertcan
İlgilendiği Kategoriler
Kripto
bıktım knk gerek yok dursun yarın rtx 3050 almaya gıdıyorum malıyetı umrumda değil vercem 5600 TL yi gerek yok çekilecek çile değil rtx 2060 gıgabyte kullanırım 85 derece sıcağa razı olurum daha iyi
Kankam Galax markası düşünürsen 6k ya 2060 vardı galiba ona da bakabilirsin.

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,963
İsim
Emre Zengin
bıktım knk gerek yok dursun yarın rtx 3050 almaya gıdıyorum malıyetı umrumda değil vercem 5600 TL yi gerek yok çekilecek çile değil rtx 2060 gıgabyte kullanırım 85 derece sıcağa razı olurum daha iyi
Mesaj otomatik birleştirildi:

yaw birde yarısının ya bilgisayarı yok ya da amd kullanmamış boş yapıyor ben oan yanıyorum ya
Siz bilirsiniz hocam ben detaylı bir çözüm sundum size, eğer yaparsanız ve gene hata alırsanız ya RAM'lerden kaynaklı bu hatayı alıyorsunuz ya da kartta problem var.

Top Bottom