Neler Yeni

AMD'den Bıktım Artık...

Omeraslan93

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
755
İsim
Ömer Aslan
Dostum keşke alırken msi falan marka alsaydın.Ben amdye güvenmediğim için sıfır kartımı msi aldım.Aynı şekilde sorun çıktı ama msi kalitesi garanti ve serviste şaşırtmadı.Sana kod verıyorlar ücretsiz kargoya verıyorsun.Sonra tamır edıp yolluyorlar.Tamam ikinci seferde hatayı anlayıp tamır yapabıldıler ama sonucta yaptılar.İkı yıldır kart sorunsuz calısıyor.Son bir yıl garantısı kaldı.Bu arada kartta bence kesınlıkle donanımsal bır sorun var benım kartta ılk yazılım cokmelerıyle basladı.Özet olarak hangı kartı alırsan al hatta nvidia alsan bile sana tavsiyem markası msi olsun.

Kelakca

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Koray Okuklu
Fazla güçten dolayı oluyor. Amd ayarlarından gücünü düşürmen lazım biraz araştır.

_Zaur_

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,440
İsim
Zaur
İlgilendiği Kategoriler
Konu dışı
Dostum keşke alırken msi falan marka alsaydın.Ben amdye güvenmediğim için sıfır kartımı msi aldım.Aynı şekilde sorun çıktı ama msi kalitesi garanti ve serviste şaşırtmadı.Sana kod verıyorlar ücretsiz kargoya verıyorsun.Sonra tamır edıp yolluyorlar.Tamam ikinci seferde hatayı anlayıp tamır yapabıldıler ama sonucta yaptılar.İkı yıldır kart sorunsuz calısıyor.Son bir yıl garantısı kaldı.Bu arada kartta bence kesınlıkle donanımsal bır sorun var benım kartta ılk yazılım cokmelerıyle basladı.Özet olarak hangı kartı alırsan al hatta nvidia alsan bile sana tavsiyem markası msi olsun.
İşte budur müşteriye hizmet. İkinci el Msi gtx 680 kullandım zamanında. O kart banamısın demedi, Ne hatayla karşılaştım ne bişey 3 yıl müddetde. Son zamanlarda ağır oyunlar çıktı ve görüyordum gücü yetmiyor artık. Düşük orta grafik ayarlarına çekiyordum.

O kartı 5 parçaya ayırıp öyle tozunu temizliyordum. Hatta bi keresinde sanırım radyatör sepetine yanlışlıkla yağ sıçramıştı.
Radyatör bloğunu attım kaynattım sıcak suda :D yağı öyle çıktı, Az daha gazını çıkarıp gidip buzdolabı gazı vurduracaktım radyatörüne.
2 ay geçtiğinde macunun değişiyordum. Kartın Sökmesi baya eğlenceliydi.

Başına gelmeyen oyun kalmadı o ekran kartımın ama Kırmızı Ejderya inatla hayatta kalıp bana hizmet ediyordu.

Ayak üste hatırasın anıyorum şimdi.

Son düzenleme:

turancen

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
turan cengiz
Bende bildiğim için gittim ikini el gtx 1070 8gb aldım kendime, çoğu oyunları ultrada rahat oynatıyor, gel takas yapalım derdim ama yazılımdan baya ağzım yandı, hiç uğraşamam şimdi :D 3500 civarı hiç uğraşmadan elden çıkar, git 1660 ti yada 1080 modellere bak derim. zaten 2060 fiyatları malum fiyatlarda

Miluidor

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Kutay
Hocam elektronik sayısal loto gibidir. Sen AMD de alsan Nvidia'da alsan, MSI da alsan Sapphire'de alsan 2 ayda bozulma ihtimali de var, 10 sene sorunsuz kullanma ihtimalin de var. Sürekli sağdan soldan duyup ondan sonra en ufak bir sıkıntı yaşadığınızda AMD ye sövüyorsunuz. Hemen konu açıp burada saydıracağınıza gidin önce bir araştırma yapın. Her çıkan beta driver'ı kurmak için yarışa girmeyin. Kurdunuz baktınız sıkıntı var kaldırın eski stabil driver'ı geri kurun. 10 senelik AMD CPU ve GPU kullanıcısıyım, evet birçok sıkıntı yaşadım ama hiç biri çözülemez değildi. Şu an Sapphire'in RX 6600 ünü kullanıyorum mayıs stabil driver'ı ile ve kart kusursuz çalışıyor. Isınmıyor, çökmüyor. AMD fanı değilim, sadece fiyat performans ürünlerini kovalayan standart bir Türk vatandaşıyım.

SadeceBirisi.

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,248
İsim
uwu
Benim arkadaşım rx570 kullanıyor bir sıkıntısını görmedi şuana kadar başka birçok tanidigim var amd kullanan belki sen birşeylerde yanliş yapmissindir genelleme yapman yanlış
Rxc550de sorunyoktu sapphireydi asus dual rx 6600 de cizgili oluyor sadece oyunda ama

alpegetoptas06

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
584
İsim
Alp Ege Toptaş
Hocam elektronik sayısal loto gibidir. Sen AMD de alsan Nvidia'da alsan, MSI da alsan Sapphire'de alsan 2 ayda bozulma ihtimali de var, 10 sene sorunsuz kullanma ihtimalin de var. Sürekli sağdan soldan duyup ondan sonra en ufak bir sıkıntı yaşadığınızda AMD ye sövüyorsunuz. Hemen konu açıp burada saydıracağınıza gidin önce bir araştırma yapın. Her çıkan beta driver'ı kurmak için yarışa girmeyin. Kurdunuz baktınız sıkıntı var kaldırın eski stabil driver'ı geri kurun. 10 senelik AMD CPU ve GPU kullanıcısıyım, evet birçok sıkıntı yaşadım ama hiç biri çözülemez değildi. Şu an Sapphire'in RX 6600 ünü kullanıyorum mayıs stabil driver'ı ile ve kart kusursuz çalışıyor. Isınmıyor, çökmüyor. AMD fanı değilim, sadece fiyat performans ürünlerini kovalayan standart bir Türk vatandaşıyım.
Bende öyle bir sürü kart kullandım çevremden çok kişiye önerdim bir kere hata alan yok. İsteğe bağlı driver kurulursa falan böyle olur.

Hasan344

80+ Gold
Elektronik ısı tamamen şans işidir ben 10 yıl amd kullandım. Sadece bir yıl Nvidia kullandım ve bende şu ana kadar hiç bir şey olmadı. 3 yıldır falan rx570 kullanıyorum bir sıkıntı yaşamadım. Ama tabii ki sizin kararınız hocam istemiyorsanız Nvidia alın artık bıkmışsınız ve bende böyle bir şey yaşasam bende nvidiaya geçerdim.

quik

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
64
İsim
Enes
ileride 6600 almayı düşünüyorum, bu konular moralimi bozuyor.
Birkac kisinin sorun yasamasi herkesin ayni yollardan gececegi anlamina gelmiyor, AMD kartlariyla ilgili genel bir sorun olsaydi coktan duymus olurduk zaten. Bu tarz problemler bircok faktore dayaniyor. Moralinizi bozmaniza gerek yok. RX 6600 XT kart sahibi olup da gayet memnun olan arkadaslarim var sahsen.

Miluidor

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Kutay
ileride 6600 almayı düşünüyorum, bu konular moralimi bozuyor.
Ben şu an Sapphire Pulse RX 6600 kullanıyorum. Yaklaşık 1 ay oldu alalı ve yaşadığım tek sıkıntı AMD'nin yayınladığı beta driver'ı ile oldu. Yaklaşık bütün oyunlarda 10 15 FPS kayıp yaşadım ve anlık düşüşler çok arttı. Sonrasında mayıs ayında yayınlanan recommended driver'ı yükledim (Adrenalin 22.5.1) ve şu an sıkıntısız çalışıyor. Isınma sorunu da yok, çökme sorunu da yok ama dediğim gibi silikon şans işidir. Bende kusursuz çalışabilir sende hata verebilir. Ya da sende daha çok ısınadabilir. Kasa faktörü de önemli ısınma konusunda.

Top Bottom