Neler Yeni

Amerika VS Türkiye

ByEfe04

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,874
İsim
Efe Kıcır
Aslinda hükümet kötü yönetmiyor, mesela geçen sene asgari ücret açıklandı çok olay oldu 1 gün sonra yerli arabayı tanıtılar gündem deisti.
Hükümet kötü yönetmiyor öyle mi?
Size o zaman kolay bir örnek vereceğim.
Yazıda yazdığım gibi, Amerika'da 2000 3000 dolara en kral 4K ultra oynayabilecek bir sistem toplanabiliyorken neden Türkiye de bu fiyata 720P Low ayarlarda oynanabilecek bir sistem toplanabiliyor?
Birde istersen Euro ve doların ne kadar olduğuna bak. Sene sonu eruo 10 olmazsa iyidir, dolarda bi 8 8 buçuk olur.

İntel Xeon

80+ Bronze
En İyi Cevap
2
Yazıda yazdığım gibi, Amerika'da 2000 3000 dolara en kral 4K ultra oynayabilecek bir sistem toplanabiliyorken neden Türkiye de bu fiyata 720P Low ayarlarda oynanabilecek bir sistem toplanabiliyor?
Birde istersen Euro ve doların ne kadar olduğuna bak. Sene sonu eruo 10 olmazsa iyidir, dolarda bi 8 8 buçuk olur.
İroni yaptım zaten nasıl anlamadın.

ByEfe04

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,874
İsim
Efe Kıcır
Yalnız fazla siyasete girmezsek iyi olur
Oraya gitsen bile seni yerler neden çünkü Müslümansın çünkü Türksün.
Haberler de görüyorsundur kaç tane Türk e saldırdılar
Hayır dostum bak orda seni yerler değil olay, eğer ingilizcen varsa birde güzel bir meslek sahibi üniversite mezunu isen varya, Amerika seni Türkiye'ye göndermez çünkü adamların sen orda işine yarayacaksin.
Mesela bir yazılımcı düşün, işini çok iyi yapıyor Türkiye de ingilizceside var gider Amerika'ya girer bir firmanın programcısı olarak. O zaman varya işte öyle bir hayat yaşarsın ki orada.
Ama burda ne olur Max 5-6 bin TL ile sıradan bir hayat yaşarsın.

Aizen

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
554
İsim
Harun Kayatekin
Aynen öyle ya bilgisayarı geç kanka araba fiyatlarına bi baksana en ufak örnekler bunlar cidden imkanım olsa Türkiye de yaşamam çok seviyorum orası ayrı konu kim ülkesini sevmez.

İntel Xeon

80+ Bronze
En İyi Cevap
2
Hayır dostum bak orda seni yerler değil olay, eğer ingilizcen varsa birde güzel bir meslek sahibi üniversite mezunu isen varya, Amerika seni Türkiye'ye göndermez çünkü adamların sen orda işine yarayacaksin.
Mesela bir yazılımcı düşün, işini çok iyi yapıyor Türkiye de ingilizceside var gider Amerika'ya girer bir firmanın programcısı olarak. O zaman varya işte öyle bir hayat yaşarsın ki orada.
Ama burda ne olur Max 5-6 bin TL ile sıradan bir hayat yaşarsın.
Eğer 4 kisilik aile isen aç bile kalırsın.
Kamu-Sen: 4 kişilik ailenin asgari geçim haddi 7 bin 733 lira

Toprak_16

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
730
İsim
Toprak Kokusu
Hocam lütfen alınmayın kusura da bakmayın ama yani gözünüzü bir açın Allah aşkına anlattığım o kadar şey boş mu yani?
Adamlar bizden kaç kat rahat hayat yaşıyor. Elimde imkan olsa 2 dk durursam şerefsizim ya.
Yok alınmam hocam, haklı değilsiniz demiyorum. Yaşam kalite farkı elbet var, onlar kadar iyi değil yaşantımız bunun farkındayim. Sizin görüşünuze de tabi ki saygı duyuyorum. Ama Türkiye sınırları içinde bulunan onca kıymetli topraklari bırakıp gitmezdim ben. Ben yapmazdım yani. Mezopotamya bölgesinde topraklarimiz var, koskoca iki kıtayı birbirine bağlayan tek ülkeyiz. Şuan pek yankı yapmıyor bu gibi şeyler ama 2023te, 100 yıllık anlaşma bittiğinde, toprak altındaki uranyum bor gibi elementleri istediğimiz gibi cikarabildigimizde, boğazdan geçen her yabancı gemiden istediğimiz miktarca vergi alabildiğimizde çok fena yanki olacak. Bu bir gerçek. Şuan zor dönemlerden geçiyoruz. Ekonomi can yakıcı. Neden? Çocukça bir cevap bile yeter nedenini söylemeye
Şöyle misal vereyim, hoplamak icin önce çömelmek lazım.
Çok çocuksu oldu ama hiçbir zafere eli cebinde çıkılmaz.
Tırnaklarimizla kazıya kazıya canımız yana yana zirveye çıkacağız. Bu Benim düşüncem. Farklı düşüncelere sahibiz 🙂
Tamam sen öyle yapmaya devam et sonra görürsün durduğun yerde topallamışsın
Başka ülkelerde uçmaktansa kendi ülkemde topallamayi tercih ederim hocam 😀 aynen ben olduğum yerde kalmaya devam edeceğim 🙂

ByEfe04

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,874
İsim
Efe Kıcır
Eğer 4 kisilik aile isen aç bile kalırsın.
Kamu-Sen: 4 kişilik ailenin asgari geçim haddi 7 bin 733 lira
Siyaset yapmak gibi olmasın ama yemin ediyorum bizimle dalga geçiyorlar resmen bak,
Bir video var YouTube da bir başkanvekili galiba adam resmen diyorki asgari ücretle 5 kişilik bir aile rahatça gecinebilir, nasıl dersen şöyle diyor kendisi,
Bu aile sabah öğle akşam çay ve simit içmesi durumunda ceplerine 1120 lira para kalır diyor. Bunu cidden bir partinin başkan vekili diyor...

kandes22

80+ Platinum
En İyi Cevap
13
Tabii Amerika'da asgari ücret ile çalışma oranı %5 falanken Türkiye'de %50'lerde.

Çınar Yaşar

80+ Gold
Almanya da çok iyi master'imi inşallah Almanya'da, İngiltere'de veya Amerika'da yaparım fakat sağlık olarak çok pahalı Amerika

ByEfe04

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,874
İsim
Efe Kıcır
Yok alınmam hocam, haklı değilsiniz demiyorum. Yaşam kalite farkı elbet var, onlar kadar iyi değil yaşantımız bunun farkındayim. Sizin görüşünuze de tabi ki saygı duyuyorum. Ama Türkiye sınırları içinde bulunan onca kıymetli topraklari bırakıp gitmezdim ben. Ben yapmazdım yani. Mezopotamya bölgesinde topraklarimiz var, koskoca iki kıtayı birbirine bağlayan tek ülkeyiz. Şuan pek yankı yapmıyor bu gibi şeyler ama 2023te, 100 yıllık anlaşma bittiğinde, toprak altındaki uranyum bor gibi elementleri istediğimiz gibi cikarabildigimizde, boğazdan geçen her yabancı gemiden istediğimiz miktarca vergi alabildiğimizde çok fena yanki olacak. Bu bir gerçek. Şuan zor dönemlerden geçiyoruz. Ekonomi can yakıcı. Neden? Çocukça bir cevap bile yeter nedenini söylemeye
Tırnaklarimizla kazıya kazıya canımız yana yana zirveye çıkacağız. Bu Benim düşüncem. Farklı düşüncelere sahibiz 🙂

Başka ülkelerde uçmaktansa kendi ülkemde topallamayi tercih ederim hocam 😀 aynen ben olduğum yerde kalmaya devam edeceğim 🙂
Ben böyle birşeyin olmayacağını düşünüyorum fikrinizede saygı duyarım hükümet bunu başarırsa güzel bir şekilde ekonomi duzelirse inşallah çok güzel olur. Ancak ben hiç umut etmiyorum.

kandes22

80+ Platinum
En İyi Cevap
13

Hiç güleceğim yoktu :D

2023'te 100 yıllık anlaşma falan bitmiyor kardeşim, 2023 yılında(güya) ülkenin belirlediği hedefler gerçekleşecek.

Biz şuan zaten bor çıkarıyoruz, dışarıya satıyoruz. Lozan antlaşmasının hiçbir maddesinde ''Bu anlaşma 2023 yılında bitecektir'' yazmıyor kardeşim. Git araştır.

İntel Xeon

80+ Bronze
En İyi Cevap
2
Siyaset yapmak gibi olmasın ama yemin ediyorum bizimle dalga geçiyorlar resmen bak,
Bir video var YouTube da bir başkanvekili galiba adam resmen diyorki asgari ücretle 5 kişilik bir aile rahatça gecinebilir, nasıl dersen şöyle diyor kendisi,
Bu aile sabah öğle akşam çay ve simit içmesi durumunda ceplerine 1120 lira para kalır diyor. Bunu cidden bir partinin başkan vekili diyor...
Çaya ne gerek var 1484 tl ye sadece simitlede yasarız :)

Top Bottom