Neler Yeni

Amerika VS Türkiye

Dahası  
Reaksiyon skoru
64
İsim
Semih Yılmaz
Kusura bakmayın ama Türkiye bu saatten sonra düzelmez.
Ülkenin başına kim gelirse gelsin öncelikle halkın değişmesi lazım.
O da imkansız bir şey zaten

ByEfe04

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,874
İsim
Efe Kıcır

Metehann.

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,685
İsim
Metehan
Rahmetli dedem derdi zamanında Biz bundan 30 40 yıl önce ekonomiyi bile takio etmezdik çünki güveniyorduk hükümete derdi ama şimdi vergi vermekten korkuyorum tek emekli maaşım var diye diye vefat etti bende bu hükümetin gitmesini istiyorum...

Stregone

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
65
İsim
Burak Toprak
Amerikada günde 1000 dolar dağıtsalar bile gitmem, ülkenin adında başkanında hayır yok. Ekonomi sorunumuz evet üzücü ama buranın kuru ekmeğini yer, Amerikanin ziyafetine gözümü bile kaldırıp bakmam ben 🙂
O da senin hatan türkiyenin başkanında hayır var sanki ^^

Stregone

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
65
İsim
Burak Toprak
Arkadaşlar sevdiğim bir yayıncı olan elraen Amerika ve Türkiye'deki yaşam kalitesini anlatıyor, olayı kısaca ben özetleyeyim,
Şimdi Amerika'da garson olan bir adam aylık 1500 dolar alıyor, Türkiye'de asgari ücret alıyor buda 2300 TL
Amerika'da aylık 1500 dolar alan elraen orada spor salonunada gittiğini, kirasını da ödediğini, arabasını da aldığını, Türkiye'de 400 TL ye depo fullerken o orda 54 dolar a 80 litrelik depoyu da fullediğini söylüyor, canının istediği şeyleri doyasıya yediğini üstüne başına kıyafet de aldığını söylüyor, bakın burayı iyi okuyun, sadece 14 dolara
75 UPLOAD 75 DOWNLOAD İNTERNET kullandıklarını söylüyor, bunuda ben ekleyeyim orada sadece 2000 3000 dolara en kral sistemi dizebilirken, burada 2-3 K ya apu diziyoruz, orda 2-3 k lık sistemle 4K ultra da oyun keyfi yaşarken burada biz 2-3K sistemle 720P Low ayarlar oynuyoruz.

Arkadaşlar ben ülkemi çok seviyorum güzel tarihi yerleri olsun denizi olsun şehirleri olsun güzel bir ülkemiz var çok şükür fakat, hükümet yüzünden güzelim ülkenin anasini ağlatıyorlar. Şuan ben elimde imkan olsa 2DK durmam. Bir adamların yaşam kalitesine bak birde bizim...
Türkiye'de artık gençler bile gelecek kaygısı ile yaşıyor, bu çok çok kötü bir şey. Hele hele eğitim sistemini saymıyorum. Yerlerdeyiz. Açlık sınırı olan rakamdan daha düşük asgari ücret arkadaşlar. :( Allah sonumuzu hayır etsin.
Siz neler düşünüyorsunuz ?
Başlık da egzantrik olmuş abd gibi bir dev gerçeği var aşırı cCc ciler bizde deviz derler ama biz erebor daki dev insanlar oluruz bu gidişle ^^
Mesaj otomatik birleştirildi:

Suanki başkandan daha iyi olabilcek bir başkan olsa onu seçerdi zaten halk.
Dolu var kim gelse daha iyi olur zaten ama halk takmış liderlik vasfı yok ülkeyi batırır vs. ülke zaten battı :D

Hayır dostum bak orda seni yerler değil olay, eğer ingilizcen varsa birde güzel bir meslek sahibi üniversite mezunu isen varya, Amerika seni Türkiye'ye göndermez çünkü adamların sen orda işine yarayacaksin.
Mesela bir yazılımcı düşün, işini çok iyi yapıyor Türkiye de ingilizceside var gider Amerika'ya girer bir firmanın programcısı olarak. O zaman varya işte öyle bir hayat yaşarsın ki orada.
Ama burda ne olur Max 5-6 bin TL ile sıradan bir hayat yaşarsın.
Yaşam standartlarına lafım yok.
Orada yaşamak elbet daha iyi, herkesin orada harika bir yaşam kalitesine sahip olacağının da kanıtı yok ama Türkiye den daha iyi olacağı da kesin diyebiliriz

Toprak_16

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
730
İsim
Toprak Kokusu
O da senin hatan türkiyenin başkanında hayır var sanki ^^
Benim hatam evet 🙂 başkanımda hayır olmasa dinimi serbestçe açıkça rahatça yaşayamazdim 🙂 bu hatayı, afedersiniz sizin "hata olarak Adlandirdiginiz şeyi" seve seve yapıyorum..

ByEfe04

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,874
İsim
Efe Kıcır
Amerika'da 1500 doları ortaokul mezunu, vasıfsız kişiler alıyor. Üniversite okuyan herkes iş buluyor
Türkiye için dedim dostum çok çok kötü bir durumdayız.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,046,711
Üyeler
166,070
Son üye
Kaplan0671
Top Bottom