Neler Yeni

Amerika VS Türkiye

Metehann.

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,685
İsim
Metehan
*Yüzünü Güneşe Döneceğne Ampule Döndün Türkiye* anlayan anladı

Stregone

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
65
İsim
Burak Toprak
Benim hatam evet 🙂 başkanımda hayır olmasa dinimi serbestçe açıkça rahatça yaşayamazdim 🙂 bu hatayı, afedersiniz sizin "hata olarak Adlandirdiginiz şeyi" seve seve yapıyorum..
Serbestçe açıkça yaşayamıyoruz zaten oruç tutmadı diye dayak yiyen lgbt ye destek veriyor diye öldürülen neler neler var müslümanlık ülke dini zaten.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Benim hatam evet 🙂 başkanımda hayır olmasa dinimi serbestçe açıkça rahatça yaşayamazdim 🙂 bu hatayı, afedersiniz sizin "hata olarak Adlandirdiginiz şeyi" seve seve yapıyorum..
Ateistim dediği için aşiretçe dövülen namaza gitmiyor diye insan yerine koyulmayan ülke de özgürlük var he peki ^^

Toprak_16

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
730
İsim
Toprak Kokusu
3f6003e5aab534453939c1d6d101d3ab.jpg

Metehann.

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,685
İsim
Metehan
Nankörün tekisin sen dinini başkan sayesinde değil Atatürk sayesinde yaşıyorsun ! sen şu an yunan hizmetlisi değilsen Atatürke borçlusun başkana değil

Köl Tigin

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
744
İsim
Hakan Yöyen
Yok alınmam hocam, haklı değilsiniz demiyorum. Yaşam kalite farkı elbet var, onlar kadar iyi değil yaşantımız bunun farkındayim. Sizin görüşünuze de tabi ki saygı duyuyorum. Ama Türkiye sınırları içinde bulunan onca kıymetli topraklari bırakıp gitmezdim ben. Ben yapmazdım yani. Mezopotamya bölgesinde topraklarimiz var, koskoca iki kıtayı birbirine bağlayan tek ülkeyiz. Şuan pek yankı yapmıyor bu gibi şeyler ama 2023te, 100 yıllık anlaşma bittiğinde, toprak altındaki uranyum bor gibi elementleri istediğimiz gibi cikarabildigimizde, boğazdan geçen her yabancı gemiden istediğimiz miktarca vergi alabildiğimizde çok fena yanki olacak. Bu bir gerçek. Şuan zor dönemlerden geçiyoruz. Ekonomi can yakıcı. Neden? Çocukça bir cevap bile yeter nedenini söylemeye
Şöyle misal vereyim, hoplamak icin önce çömelmek lazım.
Çok çocuksu oldu ama hiçbir zafere eli cebinde çıkılmaz.
Tırnaklarimizla kazıya kazıya canımız yana yana zirveye çıkacağız. Bu Benim düşüncem. Farklı düşüncelere sahibiz 🙂

Başka ülkelerde uçmaktansa kendi ülkemde topallamayi tercih ederim hocam 😀 aynen ben olduğum yerde kalmaya devam edeceğim 🙂
Tarih bölümü de okuduğum için şu "Lozan bitince" masalına bir açıklık getirmek istiyorum sadece. Siyasi görüşünüzü konu dışında tutarak tabii. Siyasi görüş fark etmeksizin herkes bu masala inanmış durumda.

Öncelikle size sorayım, Lozan'ın maddelerini tek tek okudunuz mu? Yani bunlara dair bir kanıtınız var mı? Nitekim Lozan Antlaşması gizli bir antlaşma değil, uluslararası ve ulusal birçok yayını var. Yabancı diliniz varsa İngilizcesini, yoksa Türkçe çevirilerini okuyabilirsiniz. Şunda hemfikir olmak gerekir ki Lozan Antlaşması Türkiye'nin bağımsızlık antlaşmasıdır. Öyle gizli, maden çıkaramazsın vb. gibi maddeleri falan da yoktur. Lozan'ın esası şudur: Antlaşma her 25 yılda bir, imzalayan devletlerden herhangi bir itiraz gelmediği sürece yenilenir. Bu da demek oluyor ki, Türkiye'nin aslında buna itiraz etme hakkı var. Ancak, nerede bizde o güç? Şu an Türkiye'nin bu anlaşmayı bozacak ne askeri ne de ekonomik gücü var. Geçmişte de yoktu.

İş böyle kulaktan dolma bilgilerle, yalan dolan masallarla olmuyor maalesef. Askeri ve ekonomik gücünüz varsa, 2023'te bozun bu antlaşmayı, o zaman görelim. Ancak, Türkiye buna kalkıştığı anda o antlaşmada yer alan devletlerin tamamı başımıza akbaba gibi üşüşür. İşte bunları def edecek gücünüz de yoksa, anca böyle saçma sapan yalanlar atarsınız. :) Kısacası, Lozan Antlaşması ile ilgili Türk insanının durumunu aşağıdaki görselle özetleyebilirim. :)

Karikatür.jpg

Düzenleme: Buyrun, Lozan Barış Antlaşmasının tam metni. Lütfen biraz okuyun. :)

Son düzenleme:

semre57

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
427
İsim
Emre Ağan
Ülke ekonomimiz kötü fakat Amerika'da yaşayan herkes dört dörtlük yaşamıyor. Ayrıca her ülkenin bir takım problemleri var. Amerika'da da ırkçılık, bireysel silahlanma, uyuşturucu, çetecilik çok yaygın. Yurt dışında refah seviyesi yüksek ülkelerde yaşamayı ben de çok isterim. Tercihim kuzey olurdu açıkçası. Neden bilmiyorum, sessiz sedasız yaşardım, mis. Amerika'da asla yaşamayı tercih etmezdim kısacası.

kandes22

80+ Platinum
En İyi Cevap
13
Ben Almanya'yı seçerdim. Almanya'da tek başıma yaşıyorsam ve ortaokul mezunu biriysem asgari ücret alırım. Asgari ücret ile araba, telefon, PC alırım ve her ay maaşım artar. Artan maaşı biriktirir Türkiye'ye gelir euro'yu bozdurur krallar gibi tatil yaparım.

Batuhan5356

80+ Silver
Arkadaşlar sevdiğim bir yayıncı olan elraen Amerika ve Türkiye'deki yaşam kalitesini anlatıyor, olayı kısaca ben özetleyeyim,
Şimdi Amerika'da garson olan bir adam aylık 1500 dolar alıyor, Türkiye'de asgari ücret alıyor buda 2300 TL
Amerika'da aylık 1500 dolar alan elraen orada spor salonunada gittiğini, kirasını da ödediğini, arabasını da aldığını, Türkiye'de 400 TL ye depo fullerken o orda 54 dolar a 80 litrelik depoyu da fullediğini söylüyor, canının istediği şeyleri doyasıya yediğini üstüne başına kıyafet de aldığını söylüyor, bakın burayı iyi okuyun, sadece 14 dolara
75 UPLOAD 75 DOWNLOAD İNTERNET kullandıklarını söylüyor, bunuda ben ekleyeyim orada sadece 2000 3000 dolara en kral sistemi dizebilirken, burada 2-3 K ya apu diziyoruz, orda 2-3 k lık sistemle 4K ultra da oyun keyfi yaşarken burada biz 2-3K sistemle 720P Low ayarlar oynuyoruz.

Arkadaşlar ben ülkemi çok seviyorum güzel tarihi yerleri olsun denizi olsun şehirleri olsun güzel bir ülkemiz var çok şükür fakat, hükümet yüzünden güzelim ülkenin anasini ağlatıyorlar. Şuan ben elimde imkan olsa 2DK durmam. Bir adamların yaşam kalitesine bak birde bizim...
Türkiye'de artık gençler bile gelecek kaygısı ile yaşıyor, bu çok çok kötü bir şey. Hele hele eğitim sistemini saymıyorum. Yerlerdeyiz. Açlık sınırı olan rakamdan daha düşük asgari ücret arkadaşlar. :( Allah sonumuzu hayır etsin.
Siz neler düşünüyorsunuz ?
İsviçre,Almanya bunlarda iyidir (y)

yigitrocks

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,305
İsim
Yiğit Aralim
Aslinda hükümet kötü yönetmiyor, mesela geçen sene asgari ücret açıklandı çok olay oldu 1 gün sonra yerli arabayı tanıtılar gündem deisti.
İşte ince diye buna derim :)
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ülke ekonomimiz kötü fakat Amerika'da yaşayan herkes dört dörtlük yaşamıyor. Ayrıca her ülkenin bir takım problemleri var. Amerika'da da ırkçılık, bireysel silahlanma, uyuşturucu, çetecilik çok yaygın. Yurt dışında refah seviyesi yüksek ülkelerde yaşamayı ben de çok isterim. Tercihim kuzey olurdu açıkçası. Neden bilmiyorum, sessiz sedasız yaşardım, mis. Amerika'da asla yaşamayı tercih etmezdim kısacası.
Cinayetlerin çoğu kayıt dışı silahlarla işleniyormuş. Bence hem iyi hem de kötü yanları var bireysel silahlanmanın.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,039,374
Üyeler
164,827
Son üye
Dominic McCarron
Top Bottom