bilip bilmeden akıl vermişler yine.
Bu kısım üzücü fakat doğru maalesef,
Ben senin yerinde olsam burada iyi bir okul kazanıp, o okulun imkanlarından etinden sütünden yararlanıp, erasmus, erasmus+ gibi programları köküne kadar kullanıp kendimi iyice geliştirdim böylece üstesinden gelemiyeceğin çoğu maddiyatı ve işlemi senin için kolaylaştırmış ve çözmüş olucaklar.
Bu süreçlerde eğer 2 dönem olan bir üniversite okuyorsan yazları burslu staj, work and travel veyahut program destekli dil kurslarına bakıp üniversite bitişine kadar kendini gerçekten iyi bir seviyeye getirdiğin gibi her açıdan hazır ve gelişmiş olursun.
O zamana kadar edindiğin tecrübe, bilgi ve cv ile de master ve doktora programlarını yurtdışında bilhassa alanın amerikada ise orada yapmaya çalışırsan işte o zaman kendi sektöründe bir değer elde etmiş olursun bu değer ve kendi kendine edindiğin, kendi pazarlık payın senin üzerinde bir talep oluşturur buda belki bu son saydığım programlar daha bitmeden senin orada bir işe başlamanı ve belkide kalıcılığını garantilemene yardımcı olur hayat nerede olursan ol biraz daha bu tarz basamakları atlamakla kurtulur, üniversiteyi amerikada okursan kimse seni amerikan vatandaşı yapmaz yada kimse senin hayatını kurtarmaz bir kalıcılık ve değer elde etmelisin.
/ Bu arada farazi konuşmuyorum senin yerinde olsaydım diye girdim konuya ama aynı basamakları uyguladım bakalım büyük ihtimal master yada doktorayı amerikada yapacağım gibi gözüküyor bende.