Neler Yeni

Anakart işlemci değiştirdim bilgisayar açılmıyor!

Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
Kadir
Arkadaşlar merhaba, telefondan yazıyorum. Bugün anakart ile islemcimi değiştirdim herşeyi doğru yaptım hatta toplarken internetten yardım aldım bı hata olmasın diye fakat PC çalışıyor monitöre görüntü gelmiyor sinyal yok deyip monitör kapanıyor acaba işlemciyi yanlış mı taktım şüphelenmeye başladım 1 saat den fazla oldu bekleyeli PC hala aynı durumda yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler şimdiden ❤️🧡💚

_Emir

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,209
İsim
Emir
alakası yok hocam,büyük ihtimalle ekran kartı yerıne anakarta taktınız displayı veya hdmıyı eğer doğru taktıysanız kabloda sorun vardır.Sinyal yok demesinini sebebi kabloyla alaklı

Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
Kadir
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
alakası yok hocam,büyük ihtimalle ekran kartı yerıne anakarta taktınız displayı veya hdmıyı eğer doğru taktıysanız kabloda sorun vardır.Sinyal yok demesinini sebebi kabloyla alaklı
Valla sana şöyle söyleyeyim daha öncesinde bu anakart ile işlemci takiliydi fakat ramler farklıydı. Ben tekrar AMD ve AMD uyumlu bı anakart taktidigimda ondada böyle görüntü bı sure gelmedi yarım saat felan beklemiştim gelmişti aynı islemi tekrar yaptım bu sefer aradan 2 saat geçmesine rağmen Windows kendini tanımadı.

_Emir

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,209
İsim
Emir
Valla sana şöyle söyleyeyim daha öncesinde bu anakart ile işlemci takiliydi fakat ramler farklıydı. Ben tekrar AMD ve AMD uyumlu bı anakart taktidigimda ondada böyle görüntü bı sure gelmedi yarım saat felan beklemiştim gelmişti aynı islemi tekrar yaptım bu sefer aradan 2 saat geçmesine rağmen Windows kendini tanımadı.
no sinyal demesi bilgisayarla alakalı değil.Monitöre görüntü verdiren kabloyla alakalı.

Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Alaz Sürmeli
Biosun güncel miydi? Anakart ve işlemcini yaz

Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
Kadir
Asus prime h610m-d d4
İşlemci Intel 12100f lga 1700 soket
Mesaj otomatik birleştirildi:

Daha önce bu sistem ile çalıştı sadece ramler ve PSU farkliydi onlar gereksiz olduğu için değişim gereği duymadım.

Dostum kabloda sorun olsa önceki sistemde de PC böyle yapardı ekrana görüntü vermezdi. O kadar bizde anlıyoruz bilgisayardan..

Son düzenleme:

Alkameturkes

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
213
İsim
Alkame
Dostum anakartı sıfır mı aldın?
Anakart soketlerinin hepsini taktığına emin misin onu kontrol eder misin
Kasayı açtığın zaman ışıklar yanıp sonrasında kapanıyor mu yoksa açık mı kalıyor?

bedrano

80+
Bios'a girebiliyorsan bios'u sıfırla, giremiyorsan kabloları kontrol et özellikle anakart kablosu çok zor oturuyor ona bak, aynı şekilde ramler tam oturmamış olabilir. Anakart değişimde format atılması öneriliyor bilgin olsun.

Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
Kadir
Dostum anakartı sıfır mı aldın?
Anakart soketlerinin hepsini taktığına emin misin onu kontrol eder misin
Kasayı açtığın zaman ışıklar yanıp sonrasında kapanıyor mu yoksa açık mı kalıyor?
Usta kasa çalışıyor fakat görüntü gelmiyor işlemcide anakart da sıfır 3 ay önce almıştım. Hatta bir önceki sistemde kullandım böyle bir sorun olmadı. Soketleri taktım işte ekran kartını felan düzgün taktım işlemciyi takarken internetten yardım aldım.

Alkameturkes

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
213
İsim
Alkame
Usta kasa çalışıyor fakat görüntü gelmiyor işlemcide anakart da sıfır 3 ay önce almıştım. Hatta bir önceki sistemde kullandım böyle bir sorun olmadı. Soketleri taktım işte ekran kartını felan düzgün taktım işlemciyi takarken internetten yardım aldım.
Anakart üzerinde yanan bi led var mı?
Kaç tane ram var çıkartıp takar mısın, 2 taneyse 1 tanesini takıp açmayı dener misin. ramleri tek tek deneyerek açmayı dene eğer olmazsa bir silgi yardımı ile ramların dişlerini temizle o şekilde tekrardan dene

Çok büyük ihtimalle ramlerde sorun vardır ramlere odaklanarak çözüm deneyelim olmazsa başka yöntemler deneriz

Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
Kadir
Bios'a girebiliyorsan bios'u sıfırla, giremiyorsan kabloları kontrol et özellikle anakart kablosu çok zor oturuyor ona bak, aynı şekilde ramler tam oturmamış olabilir. Anakart değişimde format atılması öneriliyor bilgin olsun.
Bios pilini çıkardım kaç dakika beklemesi gerekiyordu sıfırlanması için biosa girmem mümkün değil çünkü ekranda görüntü yok maalesef

Kaç tane ram var çıkartıp takar mısın, 2 taneyse 1 tanesini takıp açmayı dener misin. ramleri tek tek deneyerek açmayı dene eğer olmazsa bir silgi yardımı ile ramların dişlerini temizle o şekilde tekrardan dene

Çok büyük ihtimalle ramlerde sorun vardır ramlere odaklanarak çözüm deneyelim olmazsa başka yöntemler deneriz
Tamam hocam bios pilini çıkarttım kaç dakka beklemem lazım PC kapali iken istersen sonra ramlere geçeriz elimde farklı marka ramlerde mevcut iyi hatırlattın o ramleri takar denerim

Alkameturkes

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
213
İsim
Alkame
Hocam en fazla 1 dakika yeterli olur
Bios pilini çıkardım kaç dakika beklemesi gerekiyordu sıfırlanması için biosa girmem mümkün değil çünkü ekranda görüntü yok maalesef

Tamam hocam bios pilini çıkarttım kaç dakka beklemem lazım PC kapali iken istersen sonra ramlere geçeriz elimde farklı marka ramlerde mevcut iyi hatırlattın o ramleri takar denerim

Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
Kadir
Hocam en fazla 1 dakika yeterli olur
Olmadı malesef bios pili işe yaramadı ramleri değiştirdim oda işe yaramadı elimde tüplü monitör var onboard onu takip format atmayı denesemmi ?? Olur mu o şekilde

Olmadı malesef bios pili işe yaramadı ramleri değiştirdim oda işe yaramadı elimde tüplü monitör var onboard onu takip format atmayı denesemmi ?? Olur mu o şekilde

Beyler başardım bı ekrana geldim. Bios ekranı ama tam bios değil gibi size o mesajları aktarmak istiyorum "please enter setup to recover bios setting.

Press F1 to continue and take advantage of Asus optimized performance!
İf you wish to follow Intel guidelines and apply its stock power limits,
Please disable the Asus performance enchancement (APE) in the bios settings.
Next you will enter the uefi settings menü.
Press F1 to run setup.

Beyler şarjım bitiyor burda ne demek istediğini anlamadım. Ne yapmam lazım ?? Yardımcı olun lütfen....?

Son düzenleme:
Top Bottom