Neler Yeni

Çözüldü✓ Anakart kırmızı sarı ışık yanıyor

ipkiwa

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Bora
Hocam bios update suan yapıyorum benim anakarta uyucak guzel hir ram onerirmisiniz yoksa kafayi yicem ben
Asus a620m-e
Ryzen 5 7600
MSi geforce 4070 super 2xventus

ipkiwa

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Bora
Arkadaşlar yardım eden etmeye çalışan herkese çook teşekkür ederim düzeldi hepiniz çok sağolun

Ekler

• 20250108_232655.jpg
    20250108_232655.jpg
    3.9 MB · Hit: 5

cmb19

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
CEM BOYRAZ
aynısı benim başıma geldi hocam dram sarı cpu kırmızı ışık yanıyordu , ramlarin yerlerini değiştirme vs, denemediğim yol kalmadı , sonuç olarak sıfır aldığım ürünü servise yolladım , sonucu bekleyeceğim . Anakart veya ramlerde bi problem var sanırım .
Mesaj otomatik birleştirildi:

Arkadaşlar yardım eden etmeye çalışan herkese çook teşekkür ederim düzeldi hepiniz çok sağolun
nasıl çözdün hocam sorunu ?

ipkiwa

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Bora
aynısı benim başıma geldi hocam dram sarı cpu kırmızı ışık yanıyordu , ramlarin yerlerini değiştirme vs, denemediğim yol kalmadı , sonuç olarak sıfır aldığım ürünü servise yolladım , sonucu bekleyeceğim . Anakart veya ramlerde bi problem var sanırım .

Hocam ne yalan söyliyeyim son 2 günde ben ne yaptigimi bilmiyorum kafamdan kaynar sular indi bi yandan iş bi yandan 50 k verdigim sistem calismiyo. Asıl ana hata benim herhalde anakartın 2.slotunda ram calışmıyo ilkden öyle acilmadi sonra ilkine taktım açıldı bu sefer ayar ne yapmam gerekiyor bilmiyordum sordum expo dediler haliyle yaptim tikladim çıktım pc açilmiyor ordan sonrasi bios pili cıkarıp sıfırladım sonra bios guncellemem gerektigini ogrendim flasha atıp guncelledim ve arkadaşların anlattigi gibi elle manuel girdim düzeldı ama kesin ve kesin bu rame o kadar sinir oldum ki degistiricem diger ay anakarta uyumlu guzel birsey alıcam

Ama merak ettim servis ne diyecek itopyadanmı aldinız benim gibi

Hocam forumda anlatılanlardan anladığım kadarıyla bu sorun anakart ve ram uyuşmazlığı yüzünden oluyo galiba.
Manuel ayar yapmak gerekiyor veya parca degismek

cmb19

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
CEM BOYRAZ
Hocam ne yalan söyliyeyim son 2 günde ben ne yaptigimi bilmiyorum kafamdan kaynar sular indi bi yandan iş bi yandan 50 k verdigim sistem calismiyo. Asıl ana hata benim herhalde anakartın 2.slotunda ram calışmıyo ilkden öyle acilmadi sonra ilkine taktım açıldı bu sefer ayar ne yapmam gerekiyor bilmiyordum sordum expo dediler haliyle yaptim tikladim çıktım pc açilmiyor ordan sonrasi bios pili cıkarıp sıfırladım sonra bios guncellemem gerektigini ogrendim flasha atıp guncelledim ve arkadaşların anlattigi gibi elle manuel girdim düzeldı ama kesin ve kesin bu rame o kadar sinir oldum ki degistiricem diger ay anakarta uyumlu guzel birsey alıcam

Ama merak ettim servis ne diyecek itopyadanmı aldinız benim gibi

Hocam forumda anlatılanlardan anladığım kadarıyla bu sorun anakart ve ram uyuşmazlığı yüzünden oluyo galiba.
Manuel ayar yapmak gerekiyor veya parca degismek
vatandan topladım bende sistemi , bios güncellemesinden şüpheleniyorum ama bekleyeceğim artık sonucu . Ramleri ddr5 amd expo ve intel xmp uyumlu şekilde aldım ama bilmiyorum uyumsuzluk olursa ne kullanacağım . Kullandığım ram hem intel hemde amd uyumlu idi açıklamalarında . Bu şekilde uğraşacağımı bilsem hazır sistem alırdım . Bu kadar para verip bunları yaşamak çok sinir bozucu , seni çok iyi anlıyorum hocam .

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

• B1L0
    Hayırlı forumlar

Forum istatistikleri

Konular
1,038,953
Üyeler
164,754
Son üye
Kasmzdmr