Neler Yeni

Anakart Sattığım Kişi 2 Hafta Sonra Bozuk Deyip Küfür Etti

gaMMic_777

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
165
İsim
Burhan Bey
2. el alışverişler de bu tarz şeyler yaşanabilir, 2. el alışverişin doğasında var bu durum, bunu bilerek girişmek lazım bu işlere. Ben satıcı arkadaşın art niyetli bir insan olduğunu düşünmüyorum lakin kartı sökerken, düşük bir ihtimalde olsa, karta zarar vermiş olabilir. Daha yüksek ihtimal alan arkadaşın da zarar vermiş olabileceği. Eğer siz vicdanen rahatsanız, çokta uzatmanın bir anlamı yok, muhtemelen bir yere varmaz bu işin sonu.

Dediğim gibi bu işlere, işin doğasını bilerek girişmek lazım aksi halde sıfır-garantili ürünler tercih edilmeli.

The Semih

80+ Gold
2.el bu yüzden bulaşmıyorum, gider üstüne koyar 0 alırım herzaman. Satarken mecbur giriyoruz bu sektöre, ürünü satmadan önce ürünün sağlam olduğunu videolarla çekip alıcıya önden atman gerekiyor ki ilerde başın ağrımasın hukuksal olarak ürünü satmadan önce kendini güvence altına alman gerekiyor. Günümüzüde satıcıdan çok alıcılar dolandırıcı oldu haberin olsun.

Enivici Vokke

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,103
İsim
Abdullah Aydoğdu
Ben msi a320m pro anakart satmıştım, kendi kullandığım anakarttı test ettim yani neyse param güvende ile adam onayladı falan sonra bir veya iki hafta sonra beni aradı açılmıyor elektrik gitmiyormuş diye benden geri almamı istedi almadım sonra bilgisayarcıya götürdü avukatım falan dedi tamir ücretini vermezsen dava acicam dedi belge falan cikarttirmis ss atmis bende 500 lira yolladim
Onaylamadan önce çalışan ürünü kendısı bozmadıgı ne malum

Dahası  
Reaksiyon skoru
12,017
İsim
Murat Orhan
Ben ürünü açmadım bile, bilgisayarcıya verdim, parça topluyordum diyor. Bilgisayarcı da aynı şeyi söylüyor, bana parça parça geldi ürünler taktım en sonunda çalışmıyor diyor. Adam muhtemelen sağdan soldan ne bulduysa topladı. Görüntü gelmeyince de deiyor ki anakart bozuk ve küfür ediyor. Kendi kasamdan çıkarttım diyorum, bilgisayarcının bozmadığını, senin bozmadığını, kargoda başına bir şey gelmediğini ben nereden bileceğim diyorum ki baloncuklu poşete sarıp kendi kutusuyla tam orijinal aksesuarlarıyla gönderdim. Hakaret ediyor.
Burada kim haklı çıkar?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ürünü satmadan 1-2 hafta önce mi ne i3-10100F ile kasamda kendim kullanıyordum. i3-10100F'i de @MuratTheFounderOfGariban kişisine sattım elden. Satma sebebim de i3-12100F ile MSI H610 ikilisine geçtim. Bu 2 ürünü aldığımda eskilerini satılığa çıkarttım. Pinlerinde vs. en ufak yamulma yok, sıfır gibi ürün. Zaten pinlerin vs. sıkıntı olsa pinleri yamuk derlerdi. Bana direkt diyorlar ki görüntü gelmiyor bozuk anakart sattın ve sövüyor.
Bi bardak soğuk su iç de geç o üslupla yazıyorsa zaten bir haltlar yemiştir

drakathx

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
472
İsim
Burak
Hocam alanda bir tık hata var bence misal sarı siteden ilana koymanızı istese ve param güvende ile göndermenizi istese çok daha mantıklı olurdu diye düşünüyorum ben kendim 2.el parça alacak olsam bu seçeneği kullanırdım satanda kabul ediyorsa yoksa güle güle başka birinden temin etmeye çalışırdım. Şimdi belki kargoda belki alicida yada aracı kişide patladı ürün yada belkide sizde patladı ve siz ona rağmen belkide gönderiniz bunu bizler bilemeyiz. Ürün 0 yada 2.el dahi olsa yerinde bence test edilmeli ki yarın öbür gün sorun yaşanmasın. Siz kendinizden eminseniz kendi açınızdan rahat olun.Burada kesin bir karar verilemez bence şu haklı bu haksız diye her ihtimal olabilir belki sizde belki aracı da belki kargoda belki de alicida sorun olabilir.Ama şundan eminim hakaret etmeyi gerektirek bir durum yok bence ortada hem alıcı hem satıcı taraf çok dikkat etmeli. Ayrıca alan kişi aldığı gibi ya yerinde deneyip almalı yada olay daha taze iken bir sorun problem var ise satıcıyla uzlaşmacı bir şekilde arayı bulmalı.

Sweyetsn

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
605
İsim
Arda

Enivici Vokke

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,103