Yardım Anakart üzerinde VGA led ışığı yanıyor.

Reaksiyon skoru
0
Merhabalar anakartımın üzerinde VGA led ışığı yanıyor, bilgisayara görüntü gelmiyor, fakat çalışıyor, reset tuşuna bastıktan sonra görüntü geliyor.

Geçtiğimiz günlerde yeni bir ekran kartı aldım (MSİ RTX 5060 8GB GAMING OC)
Kartımı bilgisayara taktım ve displayport kablosu ile ve psu dan gelen 6+2 pin güç kablosu ile bağlantısını gerçekleştirdim.
Bilgisayarımın güç tuşuna bastığım zaman uzun süre ekranın gelmesini bekledim ve yaklaşık 5 dakika ekran gelmedi fakat daha sonra görüntü geldi. (Uzun süre anakart üzerinde VGA ledi yandı)
Sonrasında ben driver yüklemesi bios update ve windwos update vs her şeyi yaptım.
Bilgisayarı yeniden başlattım sorun yok fakat bilgisayarı tamamen kapattığım zaman bilgisayarım başlarken VGA led ışığı yanıyor ve bilgisayarım monitöre görüntü vermiyor.
Kasa üzerindeki reset tuşuna bastığım zaman tekrardan anakart üzerinde sırasıyla ledler yanıyor ve hepsi sönerek ekrana görüntü geliyor.
Monitörümü farklı bir sistemde denedim fakat sorun yok.
Displayport kablomu denedim sorun yok.
Başka bir ekran kartını bilgisayarımda denedim (RTX2070) ilk başta aynı sorunu yaptı fakat driverını yükledikten sonra tamamen kapatıp açınca aynı sorunu yapmadı.
Benim kartımı farklı bir sistemde driverını yükleyip kullanmaya çalıştığım zaman yine sorun yamıyor fakat benim sistemimde yeni aldığım ekran kartı anakartım üzerinde VGA ledi yakıyor.
BIOS u sıfırladım ve güncelledim.
Pili çıkartıp 2-3 dakika bekledim.
Bu ekran kartı 1080p sistemin kralı olduğu için League of Legends gibi bir oyunda 350-400 fps alması gerekirken benim sistemimde 120 fps leri veriyor.

ekran kartımın modeli msi rtx5060 gaming oc 8gb
anakartımın modeli msi b450m pro m2 max
işlemcim amd ryzen 5 3600x
ramlerim tforce tuf gaming alliance 16x2 3200mhz cl16

Başka yapmam gereken bir şey var mı bilmiyorum.
Yardımlarınızı bekliyorum.

Geri