Anakartımla ramler uyumlu mu uyumsuz mu anlamadım.

Reaksiyon skoru
6
Merhaba arkadaşlar geçtiğimiz cuma günü PcKolik sitesinden Bu sistemi satın aldım ve bugün geldi.

Sistemin parçaları sitede değişmiş bilginiz olsun.

Sistemin içinde gelen ramlerin kodu:
Kingston Beast Expo 16GB DDR5 6000MHz CL36 KF560C36BBE2-16TR PC Ram

Anakartım:
ASUS Prime B650M-R 7000Mhz(OC) RGB M.2 AM5 mATX DDR5 Anakart

Bilgisayar bi garip çalışıyor gibi geldi ramlerden şüphelendim expo açtım kaydetip kapattım anakart kendini resetledi. 4800 de çalışıyor sadece anlayacağınız. sitesine baktım bu ram kodunu uyumlu ramlerde göremedim. Firmayla iletişime geçmeden önce yapmam gereken bir şey var mı? Ramler uyumsuz mu? Destek olursanız sevinirim.

Onun bi BIOS ayarı var Donanım arşivinin youtube hesabın da var hazıer sistem aldıktan sonra yapılması gerekenler gibi bişi idi adı tam hatırlamıyorum, biraz eski bi video ama.

https://www.asus.com/tr/motherboards-components/motherboards/prime/prime-b650m-r/
DDR 5 kısmında ki şeyi yaptın mı
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

destekliyor
1751477151169.webp

https://www.asus.com/tr/motherboards-components/motherboards/prime/prime-b650m-r/

destekliyor
Alıntıyı görüntüle
Sadece expoyu açtım görüntü gelmedi tuşa uzun bastım kapattım sistemi tekrar açtığımda sıfırlanmıştı anakartım. Tam anlamadım. 2 saate eve geçeceğim tekrardan uğraşacağım.

Onun bi BIOS ayarı var Donanım arşivinin youtube hesabın da var hazıer sistem aldıktan sonra yapılması gerekenler gibi bişi idi adı tam hatırlamıyorum, biraz eski bi video ama.
Bi bakayım hocam çok sağolun. Youtubedan yapmaya çalışayım.

destekliyor
Alıntıyı görüntüle
Benim ramin kodunda fazladan 2 yazdığından dolayı işkillendim acaba desteklemiyor mu dedim hocam. Bunun öncesinde böyle bir problem yaşamıştım.

Öncellikle Bios güncellemesi yapın hocam. Uyumluluk ile ilgili çoğu sorun gideriliyor.

Öncellikle Bios güncellemesi yapın hocam. Uyumluluk ile ilgili çoğu sorun gideriliyor.
Teşekkür ederim kusura bakmayın sorunu çözünce cevap vermeyi unutmuşum.

Çözümü anlatıyorum arkadaşlar yarın bir gün bir başkası yaşarsa belki yardımcı olur.

1- BIOS güncellemesini yapın.
2- EXPO açtıktan sonra asus anakartlarda Ai Tweaker menüsünde

2.1- Set Powerdown Mode aktifleştirin
2.2- Memory Context Restore aktifleştirin

F10 enter yapın.

Expo açıldığı için ilk 2-3 başlangıçta görüntü geç gelecek ve hatta bazen gelmeyecek. Sistem ilk 5 kapat aça kadar ***** çalışıyor. Sonra kendisini toparlıyor. Dediğim ayarları yaptıktan sonra ortalama olarak 50 saniyede açılan bilgisayarım 6-8 saniyede açılmaya başladı.

Expodan sonra bios ekranına girerken görüntü alamıyorsanız Display Port bağlantısını çıkarıp yerine hdmi takın o zaman düzeliyor.

2.1- Set Powerdown Mode aktifleştirin
Açmak İyi değil bilmediğin şeyi niye başkasına öneriyorsun

uyumlu kardom

Geri