Neler Yeni

Anakartta MSI mı Daha İyi ASUS mu?

yakar41

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
622
İsim
tunahan
arkadaşlar ben full asus bir sistem toplamak isstiyorum am arkadaşım asus kötü diyor msı ankartlar ve dier şeyler daha iyi diyor dorusu ne ?
marka olarak degılde model olarak dusunmek daha mantıklı

yasi_MYB

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
yasin.MYB
20K PC bütçesine 4-5K anakart almak saçmalık. 2-2.5K'lık bir B550 veya Z490 alırsanız ana parçalara yatırım yapmış olursunuz.
ya sürekli geliştire bileceğim bir mal olsun elimd istiyorum 2 yılda 3 yılda bir ankart değil ekran kartı yada işlemci değitirmek dah mantıklı geldi hocam ama daha acemiyiz senin kadar tecrübeli değilim

OğuzKağan08

80+ Gold
En İyi Cevap
1
arkadaşlar ben full asus bir sistem toplamak isstiyorum am arkadaşım asus kötü diyor msı ankartlar ve dier şeyler daha iyi diyor dorusu ne ?
Modele göre. İkisinin de çok iyi veya çok kötü is çıkardığı zamanlar oluyor, şahsen ben GENEL OLARAK MSI i daha başarılı buluyorum. Z490 Ace, X570 Godlike, Gaming Edge serisi gibi anakartlar çok güzel.

Tahir efe

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
27
İsim
Tahir efe küçüktütüncü
Anakarta para verilir mi ya fazla eğer Amr soket bir şey topluyosan ve argb ile işin yoksa indirimde mukemm olan b450tomahawk Max al geç oyuncu PC leri ve genel PC lerde anakarta o kadar yatırım yapılmaz çünkü performansa doğrudan bir artısı yoktur
ama ana kartın faz yapısına önem verilmeli aksi takirde sistem kötüleşi güçsüzleşir
Mesaj otomatik birleştirildi:

ya sürekli geliştire bileceğim bir mal olsun elimd istiyorum 2 yılda 3 yılda bir ankart değil ekran kartı yada işlemci değitirmek dah mantıklı geldi hocam ama daha acemiyiz senin kadar tecrübeli değilim
işlemciyi ne alıcağını yazman gerekiyor intel alacaksan farklı amd alacaksan farklı

Lockheed

80+ Bronze
En İyi Cevap
2
Şu an alacağınız anakarta yüksek ihtimalle 2 sene sonra işlemci takamayacaksınız, istiyorsanız en iyisini alın. Sebebi ise 2 seneye DDR5'e geçilecek olması, soket tamamen değişecek yani. En iyisine bile yeni işlemci takamazsınız yani 2 seneye.

En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
39
İsim
Anıl Can Dalkırmaz
Biri AM4 öbürü Intel. İşlemciyi de mi anakarta göre seçeceksiniz?

ASUS'un servisi MSI'ya göre kat kat rezil. Yorumları okuyarak anlarsınız.

Aynı fiyatta bu özellikleri olan bir anakart atsana, 1600 lira daha ucuz olan yani.
Kankam ben kullandım daha önce ve bir gram sorun yaşamadım. E hadi teknik servisi geçtik , dayanıklılık? yazılım desteği ?

LineaTurco

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,101
İsim
Zeki Müren
ama ana kartın faz yapısına önem verilmeli aksi takirde sistem kötüleşi güçsüzleşir
Doğrudur arkadaş 20k lik sistem toplicakmis o zaman o sisteme en az bir b550gaming e ryzen 5 5600 güzel gider hatta sar acılar tabi 5 5600 yerine 5 5600x alsın öylede olur ama bir tık pahalıya gelir hocam o para ile stokların düzelmesini beklerseniz rtx 3080 r5 5600 bir sistem toplayın derim

Lockheed

80+ Bronze
En İyi Cevap
2
Kankam ben kullandım daha önce ve bir gram sorun yaşamadım. E hadi teknik servisi geçtik , dayanıklılık? yazılım desteği ?
MSI anakartların daha dayanıklı olduğu bir gerçek, genllikle, modele bakılmalı dediğim gibi. Yazılım konusunda ASUS Aura Sync ile daha iyi ama sadece yazılım ve ses teknolojisi için ek 1600 lira verilir mi? bence hayrı, hem teknik servisi daha kötü.

yasi_MYB

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
yasin.MYB
Şu an alacağınız anakarta yüksek ihtimalle 2 sene sonra işlemci takamayacaksınız, istiyorsanız en iyisini alın. Sebebi ise 2 seneye DDR5'e geçilecek olması, soket tamamen değişecek yani. En iyisine bile yeni işlemci takamazsınız yani 2 seneye.
anladım hocam ozman ankart ve işlemciye değil ekran kartı ve ram leremi yatırım yapmak lazım ?

Doğrudur arkadaş 20k lik sistem toplicakmis o zaman o sisteme en az bir b550gaming e ryzen 5 5600 güzel gider hatta sar acılar tabi 5 5600 yerine 5 5600x alsın öylede olur ama bir tık pahalıya gelir hocam o para ile stokların düzelmesini beklerseniz rtx 3080 r5 5600 bir sistem toplayın derim
beklicem zaten şuan neler alıcamı belirlemeye çalışıyorum hocam

En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
39
İsim
Anıl Can Dalkırmaz
Şu an alacağınız anakarta yüksek ihtimalle 2 sene sonra işlemci takamayacaksınız, istiyorsanız en iyisini alın. Sebebi ise 2 seneye DDR5'e geçilecek olması, soket tamamen değişecek yani. En iyisine bile yeni işlemci takamazsınız yani 2 sene

İlk çıktığında ddr5 çok pahalı olacaktır muhtemelen çoğumuz alamayacağız ona 2 sene değil de bir 3,5 4 sene diyelim en iyisi.

Ben yerinde olsam z490 lı bir intel yerine 1,5 k ya iyi bir b550 li amd alırdım. Kalan paramı ya işlemciye yada ekran kartına gömerdim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,047,629
Üyeler
166,244
Son üye
0Valkyrie0
Top Bottom