Neler Yeni

Anakartta MSI mı Daha İyi ASUS mu?

LineaTurco

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,101
İsim
Zeki Müren
Doğrudur arkadaş 20k lik sistem toplicakmis o zaman o sisteme en az bir b550gaming e ryzen 5 5600 güzel gider hatta sar acılar tabi 5 5600 yerine 5 5600x alsın öylede olur ama bir tık pahalıya gelir hocam o para ile stokların düzelmesini beklerseniz rtx 3080 r5 5600 bir sistem toplayın derim
Hocam eğer yükseltme yapmayacak iseniz yukarda belirttiğim gibi bir sistem işinizi görür ama yükseltme yapcan derseniz işkencede soket degiscek yükseltiyor derken zaten anakartlari değiştirmek gerekli olcak yeni anakartlar da ddr5 olcak ramleri de degiseceksiniz yani şu an yükseltme yapilcak ve o kadar para harcamak bir sistem önermem tabii yükseltme yapılmazsa olur

somoncum

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,943
İsim
Enver Eryalçın
Dragon Center kullandım ve rezil olduğunu düşünmüyorum. Teknik servisle 2 hafta önce işim oldu, gayet ilgiliydiler.
O zaman bu forumda anlattığım Dragon Center rezaletini yine benden dinle;
Call of Duty Warzone da Sabit frekans vermeme rağmen Dragon Centerdaki Gaming Mode aktif olunca Frekansı otomatik frekansa çekiyordu.
CS:GO ve Warzone girer girmez mystic ligth ışıklarının hepsini kapatıyordu Corsair Ramler kendi programından rgb değiştirdiğim için bir tek onu kapatmıyordu.
Mystic ligth da ram ile anakart'a bağlı olan tüm cihazları senkonize ettiğinde ışıkta frame takılma ve düşmeleri var.
Mystic light rami rainbow wave modu yukardan aşağı gideceği yere aşağıdan yukarı gidiyor. Bunu anlatmama rağmen böyle bir şey olması imkansız dediler video çektim bunun üzerinde departmanımıza ileteceğiz diyip 8 ay boyunca çözemediler.
Realtek Audio Console Ekolayzer ayarı yok Nahimic adlı kısılıtlı ayarlar yapabileceğin bir program sunuyor oda belli bir zamandan sonra can sıkıcı oluyor.
Sana şunu söyleyeyim bu zamana kadar MSI fanıydım böyle sorunları Dragon Center programına her şeyi tıkıştırmadan önce çok çok daha iyi idi. Bunları gördükten sonra Asus Rog Strix B550-E Gaming aldım kafam rahatladı 1 tane sorun yaşamaktayım oda asus sordum araştırdım onla ilgili değilmiş. Malzeme konusu gelirsek 300-400-500-600 gibi serilerde her anakart markasının öne çıkan güçlü malzeme kalitesi oluyor x570 nesilinde GIGABYTE ile Asus derim b550 serisinde MSI - ASUS derim mesela. Ama asla MSI önermem çünkü o Dragon Center sorunlarını bi çözsün ondan sonra birleşen veya çevre birimi yapsın.

yasi_MYB

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
yasin.MYB
MSI anakartların daha dayanıklı olduğu bir gerçek, genllikle, modele bakılmalı dediğim gibi. Yazılım konusunda ASUS Aura Sync ile daha iyi ama sadece yazılım ve ses teknolojisi için ek 1600 lira verilir mi? bence hayrı, hem teknik servisi daha kötü.
yani 2 yıl götürecek bir

ASUS ROG STRIX Z490-F GAMING 4600MHz(OC) DDR4 Soket 1200 M.2 HDMI DP ATX Anakart yada​

MSI MEG Z490 UNIFY 4800MHz(OC) DDR4 Soket 1200 M.2 Wi-Fi ATX Anakartdah mantıklı diyorsunuz ?​

Peacee

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
727
İsim
Umut Baydar
arkadaşlar ben full asus bir sistem toplamak isstiyorum am arkadaşım asus kötü diyor msı ankartlar ve dier şeyler daha iyi diyor dorusu ne ?
ben asusu daha çok beğeniyorum BİOSu daha sade ve hoş rahat kullanılıyor bence

melih abuaf

80+ Gold
En İyi Cevap
6
yani 2 yıl götürecek bir

ASUS ROG STRIX Z490-F GAMING 4600MHz(OC) DDR4 Soket 1200 M.2 HDMI DP ATX Anakart yada​

MSI MEG Z490 UNIFY 4800MHz(OC) DDR4 Soket 1200 M.2 Wi-Fi ATX Anakartdah mantıklı diyorsunuz ?​

Bu iki modeli karşılaştırıyorsak Z490 UNIFY daha iyi bir model.

Frenerno

80+ Silver
En İyi Cevap
2

somoncum

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,943
İsim
Enver Eryalçın
ben asusu daha çok beğeniyorum BİOSu daha sade ve hoş rahat kullanılıyor bence
Biraz daha gelişebilir bence çok sıkış tıkış gözüküyor. MSI bıos daha kullanışlı geliyor ama dediğim gibi yazılımı çöp.

Lockheed

80+ Bronze
En İyi Cevap
2
Call of Duty Warzone da Sabit frekans vermeme rağmen Dragon Centerdaki Gaming Mode aktif olunca Frekansı otomatik frekansa çekiyordu.
CS:GO ve Warzone girer girmez mystic ligth ışıklarının hepsini kapatıyordu Corsair Ramler kendi programından rgb değiştirdiğim için bir tek onu kapatmıyordu.
Mystic ligth da ram ile anakart'a bağlı olan tüm cihazları senkonize ettiğinde ışıkta frame takılma ve düşmeleri var.
Mystic light rami rainbow wave modu yukardan aşağı gideceği yere aşağıdan yukarı gidiyor. Bunu anlatmama rağmen böyle bir şey olması imkansız dediler video çektim bunun üzerinde departmanımıza ileteceğiz diyip 8 ay boyunca çözemediler.
Realtek Audio Console Ekolayzer ayarı yok Nahimic adlı kısılıtlı ayarlar yapabileceğin bir program sunuyor oda belli bir zamandan sonra can sıkıcı oluyor.
Sana şunu söyleyeyim bu zamana kadar MSI fanıydım böyle sorunları Dragon Center programına her şeyi tıkıştırmadan önce çok çok daha iyi idi. Bunları gördükten sonra Asus Rog Strix B550-E Gaming aldım kafam rahatladı 1 tane sorun yaşamaktayım oda asus sordum araştırdım onla ilgili değilmiş. Malzeme konusu gelirsek 300-400-500-600 gibi serilerde her anakart markasının öne çıkan güçlü malzeme kalitesi oluyor x570 nesilinde GIGABYTE ile Asus derim b550 serisinde MSI - ASUS derim mesela. Ama asla MSI önermem çünkü o Dragon Center sorunlarını bi çözsün ondan sonra birleşen veya çevre birimi yapsın.
Bir markanın fanı değilim, siz de olmayın.
Yukarıya bakarsanız yukarıda arkadaşa B550-E veya B550 Tomahawk önerdiğimi görürsünüz. Fiyata göre en iyi modeli almalı.

Peacee

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
727
İsim
Umut Baydar
Biraz daha gelişebilir bence çok sıkış tıkış gözüküyor. MSI bıos daha kullanışlı geliyor ama dediğim gibi yazılımı çöp.
bugüne kadar hep asus anakart kullandım msi yi sadece fotoğraflardan gördüm ancak bana biraz karışık gibi gözüktü

Frenerno

80+ Silver
En İyi Cevap
2

fury_

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,162
İsim
Tunahan Cellat
İlgilendiği Kategoriler
Otobüs,Tır

İsmail Aslan

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,747
İsim
İsmail aslan
İlgilendiği Kategoriler
Monitör , ekran kartı
Steam
irexaTR
Reddit
İsmailAslanx
arkadaşlar ben full asus bir sistem toplamak isstiyorum am arkadaşım asus kötü diyor msı ankartlar ve dier şeyler daha iyi diyor dorusu ne ?
Önemli olan marka değil modeldir.

yasi_MYB

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
yasin.MYB
Sana şunu söyleyeyim bu zamana kadar MSI fanıydım böyle sorunları Dragon Center programına her şeyi tıkıştırmadan önce çok çok daha iyi idi. Bunları gördükten sonra Asus Rog Strix B550-E Gaming aldım kafam rahatladı 1 tane sorun yaşamaktayım oda asus sordum araştırdım onla ilgili değilmiş. Malzeme konusu gelirsek 300-400-500-600 gibi serilerde her anakart markasının öne çıkan güçlü malzeme kalitesi oluyor x570 nesilinde GIGABYTE ile Asus derim b550 serisinde MSI - ASUS derim mesela. Ama asla MSI önermem çünkü o Dragon Center sorunlarını bi çözsün ondan sonra birleşen veya çevre birimi yapanladım hocam paylaştığın
anladım hocam sağolun şuan asusa 1 2 tık daha yanaştım

Top Bottom