Neler Yeni

ANAKARTTAN KIVILCIM ÇIKTI :(

Dahası  
Reaksiyon skoru
20
İsim
Bilgehan Ersin
Merhaba. Yeni aldığım Lenovo laptopuma ram takviyesi yaptım. Ram slot kapağını kapatırken anakarta değdi ve küçük bir kıvılcım çıktı. Kıvılcım çıkan yerde herhangi bir renk değişikliği göremedim (kararma vs.) ve yanık kokusu almadım. Laptop açılıyor hatta bu konuyu laptoptan yazıyorum. Herhangi bir sorunun olup olmadığını nasıl anlayabilirim :( Lütfen yardımcı olun.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Lütfen yardımcı olun daha 2 gün oldu alalı :(

SilahsızKuvvet☪

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,073
İsim
Enes
Dahası  
Reaksiyon skoru
20
İsim
Bilgehan Ersin
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Garanti dahil midir acaba? Lenovo teknik destek aradım. Koku ve kararmaya bakıp bakmadığımı sordu. Koku ve kararma yoktu dedim. O zaman muhtemelen sorun yoktur ama pili 0'a getirene kadar kullanın üstündeki bütün akımı çeksin dedi. Gömülü pil olduğu için bağlantısını çıkarmayı unutmuştum ama o sebeple çıkmamıştır herhalde kıvılcım

bir şey olmadıysa sorun yoktur bence ama sıkıntı çıkarsa en kısa sürede servise gönderin
Umarım bir şey olmamıştır :(

Başka cevap yok mu :( Babam kredi çekerek aldı 2 gün önce çok korktum

Son düzenleme:

SilahsızKuvvet☪

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,073
İsim
Enes
Garanti dahil midir acaba? Lenovo teknik destek aradım. Koku ve kararmaya bakıp bakmadığımı sordu. Koku ve kararma yoktu dedim. O zaman muhtemelen sorun yoktur ama pili 0'a getirene kadar kullanın üstündeki bütün akımı çeksin dedi. Gömülü pil olduğu için bağlantısını çıkarmayı unutmuştum ama o sebeple çıkmamıştır herhalde kıvılcım

Umarım bir şey olmamıştır :(

Başka cevap yok mu :( Babam kredi çekerek aldı 2 gün önce çok korktum
Olur böyle şeyler garanti dahil olmalı eğer garanti taktıysa diğer türlü sorun olmaz

Dahası  
Reaksiyon skoru
20
İsim
Bilgehan Ersin
Olur böyle şeyler garanti dahil olmalı eğer garanti taktıysa diğer türlü sorun olmaz
Rami kendim taktım, arkadaşım yeni anakartlarda statik koruması oluyor bir şey olmaz dedi. Biraz önce mesaj yazarken ekran 2 sn kapanıp açıldı ama alakası var mı bilmiyorum

cLarq

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dostum Açtığın gibi kapatıyorsun makineyi ama Şarj bağlamadan Power tusuna bas çalışırsa çek besmeleni tak.
Baktın çalışmıyor servisi ara böle böle bir durum var teknik destek rica de gerekli yardımı yaparlar.

Dahası  
Reaksiyon skoru
20
İsim
Bilgehan Ersin
Dostum Açtığın gibi kapatıyorsun makineyi ama Şarj bağlamadan Power tusuna bas çalışırsa çek besmeleni tak.
Baktın çalışmıyor servisi ara böle böle bir durum var teknik destek rica de gerekli yardımı yaparlar.
Hocam şu an o pcden yazıyorum hiçbir sorun göremedim şu ana kadar ama yine de küçük sorunlar olmuş mudur veya statik birikmesi vs. olur mu korkuyorum bir daha pc alamam mevcut ekonomimizde

cLarq

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Hocam şu an o pcden yazıyorum hiçbir sorun göremedim şu ana kadar ama yine de küçük sorunlar olmuş mudur veya statik birikmesi vs. olur mu korkuyorum bir daha pc alamam mevcut ekonomimizde
Statik den yana düşüncen varsa şarj takma power tusuna 30 saniye basılı tut ne kadar statik varsa boşaltır sorun sıkıntı yokmus saten geçmişi olsun.

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,038
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_
İlerleyen zamanlarda sorun çıkacaktır.

Robin Buckley

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,516
İsim
Çağrı
Instagram
balcikcagri
Steam
1152560674
Discord
Çağrı#6760

ALADDİN ÇAKICI

80+ Silver

Lütfen yardımcı olun daha 2 gün oldu alalı :(
Çalıştırın ve ses varmı kontrol edin yoksa çalıştırdıktan sonra bekleyin bir şey yoksa çalıştırın buraya kadar geldiyse iz bir sikinti olmaz devam ederse garantiye gönderin sistemin hepsi yanar bu şekil ama şuan lik dediğimi yapın

Dahası  
Reaksiyon skoru
20
İsim
Bilgehan Ersin
Öyle garip ses falan gelmiyor, hiç sorun yaşamadım şu ana kadar. Valorant iniyor mesela 1 saattir

İlerleyen zamanlarda sorun çıkacaktır.
Nasıl bir sorundan söz ediyorsunuz peki :( Neden böyle düşünüyorsunuz

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,038
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_
neden bu kadar emin konuşuyorsunuz? belki çıkmayacak
Muhtemelen devre elemanlarından birisi yandı. Atıyorum bu yanan şey küçük bir SMD direnç olsun. Voltajın çok az gelmesi gereken bir yere gereğinden fazla voltaj geldiğinde oradaki devre elemanını veya bilgisayar donanımını bozar. Ancak bunlar hemen bir anda olmaz. Damlayan suyun betonu delmesi gibi düşünebilirsin. Bu arada Laptop'taki var olan bileşenler masaüstüne göre çok güçsüz ve hemen bozulabilir niteliktedir.

• Beğen
Reaksiyonlar: java
Top Bottom