Neler Yeni

Android telefonu nasıl uzun yıllar yaşatırım?

ElectriX

80+ Silver
Yeni Android telefonumuz var. Bunu nasıl uzun yıllar götürürüz? Telefon Samsung M21.

Furkyyy

80+ Platinum
En İyi Cevap
9

wpa_supplicant

80+ Silver
En İyi Cevap
22
Güncelleme desteği kesildikten sonra portlanmış veya derlenmiş olan stabil romları telefona kurarak bir android telefonu toplamda en az 6 sene kullanabilirsiniz.

ElectriX

80+ Silver
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hayırlı olsun öncelikle, şarjı %15'ten aşağı düşürmeden şarja koyun, çok yoran uygulamalar yüklemeyin. Samsung'larda kasmaya yol açabiliyor.
Teşekkürler. Optimize etme kısmında görüyorum 4gb ramin 2si kullanılıyor normal mi?

Canxkarax

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,260
İsim
Can
hor kullanmazsan ve zorlayıcı programlar yüklemezsen kafadan 5 sene gider zaten.

ElectriX

80+ Silver
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

wpa_supplicant

80+ Silver
En İyi Cevap
22
Onları başkaların yaptığı şeyler mi?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bazısını sildim.
Aslında insanlar abartıyor yada 10 dakikalarını ayırıp rom değiştirmeye üşeniyorlar. Evde 10 yaşındaki çocuğa öğrettim.

ElectriX

80+ Silver
Aslında insanlar abartıyor yada 10 dakikalarını ayırıp rom değiştirmeye üşeniyorlar. Evde 10 yaşındaki çocuğa öğrettim.
O ne oluyor? İPhone kullandım 6 yıl. Onun ne olduğunu bilmiyorum.

Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Furkan
C5 pro kullanıyorum. 6 yıl oldu en ufak kasma görmedim telefonda. Sadece normal olarak bataryasının ömrü son 2 haftadır düştü. Şu android kötüleyen arkadaşlar var, gülüp geçin. Telefondan anlamayan ve 16 GB'a mahkum insanlar onlar. Eğer işlemcisi iyiyse telefon en az 5-6 yıl götürüyor. Özellikle snapdragon işlemcilerin ömrü çok fazla.

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,919
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler
İnternet Hizmetleri - Yayın Servisleri - Riot Games
Telefonun kasasını yamultmamaya ve ekranı kırmamaya dikkat edin. 5 Yılda 3 telefon bozmuş birisi olarak konuşuyorum.
Telefonu temiz kullanırsanız sorun olmaz.
Mesela annemle babamın telefonu aynı modeldi. Bana yeni telefon lazım olunca önce babamın eski telefonu bana geçti ve o telefon 4 ay dayandı. Daha önce 2 kez servise gitmişti.
O telefon cortlayınca annemin telefonuna geçtim bakın aynı model.
O telefon ise 2 yıl dayandı, hala da çalışıyor. Şimdilik tek sorunu power tuşunun flexi şeysi içine göçtüğü için telefonu açamıyoruz. Onun dışında sıkıntısız.

1-Servise gitmelik bir durum olmasın, telefonun kasası açıldığı anda baskısı gittiği için içeriye hava girecektir ve en ufak darbede kırılacaktır.
2-Batarya değişimini 2 yılda bir yaptırın.
3-Kapaklı kılıf kullanın.
4-Ekran koruyucu uygulayın.
5-Telefonu fazla sıcak-soğuktan uzak tutun.

Şimdilik önerilerim bunlar olacaktır.

Top Bottom