Saçma bir sorum olacak. Acaba ssd veya hdd'yi bir şekilde otg kablosuyla telefona bağlasam. Ve windows 10 kursam olurmu?Merhabalar, geçen gün bilgisayar topladım tabi evde başka bilgisayar da yok, eski bilgisayarı satarken de Windows yükleyeceğim flash belleği hazırlamadan sattım. Ben de internet cafeye falan gitmeye üşendiğim için telefondan USB bellek hazırlamaya çalıştım. Ve başarılı oldu! Sizin de başınıza gelebileceğini düşündüğüm için bir rehber hazırlamaya karar verdim.
Öncelikle gerekenler:
1- Android Telefon (Type-C Girişli)
2- Telefonunuza takabileceğiniz bir USB Flash Bellek (Bir tarafı USB bir tarafı Type-C ÖRNEK) (Min 8 Max 32 GB)
3- Bir tarafı Type-C flash belleğiniz yoksa OTG dönüştürücü ÖRNEK
Nasıl yapacağımızı adım adım anlatacağım.
1- Telefonumuza Windows'un kendi sitesinden Windows 10 ISO dosyasını indiriyoruz
2- EtchDroid uygulamasını Play Store'dan indiriyoruz.
3- Belleğimizi telefona takıyoruz, OTG kablosu veya direkt takılabiliyorsa direkt olarak
4- EtchDroid uygulamasını açıp "Write raw image or ISO" seçeneğini seçiyoruz
5- Diğer ayarlarla oynamadan Selected Image kısmından indirdiğimiz windows 10 iso dosyasını seçiyoruz
6- Selected USB Device kısmından Flash belleğimizi seçiyoruz
7- Sağ alttaki yeşil başlat tuşuna basıyoruz ve bekliyoruz
Tahminen 7-8 dakika içerisinde işlem bitecektir, durum çubuğundan ilerleyişi % olarak görebilirsiniz. Bittikten sonra flash belleğimizi çıkarıyoruz ve bilgisayarımıza windows yüklemeye hazırız.
Önemli! 32GB'dan büyük flash belleğinizle yapsanız bile bu işlem başarısız olur flashınız bootable olmaz. Mutlaka 32GB altı bellek kullanmalısınız. 8GB'dan da büyük olmalı ki windows sığsın.
Type C telefonunuz yoksa Type B ya da Micro-USB OTG kablosu veya flash bellekle de aynı işlemi yapabilirsiniz.
Hocam olucagini sanmıyorum. Ancak telefonun işletim sistemini silip sadece Windows kurabilirsin ve optimizasyonu kotu olur benceSaçma bir sorum olacak. Acaba ssd veya hdd'yi bir şekilde otg kablosuyla telefona bağlasam. Ve windows 10 kursam olurmu?
Aradan Baya Geçmiş Ama Bu İşlem 32 Gb Bellek İle OlurmuMerhabalar, geçen gün bilgisayar topladım tabi evde başka bilgisayar da yok, eski bilgisayarı satarken de Windows yükleyeceğim flash belleği hazırlamadan sattım. Ben de internet cafeye falan gitmeye üşendiğim için telefondan USB bellek hazırlamaya çalıştım. Ve başarılı oldu! Sizin de başınıza gelebileceğini düşündüğüm için bir rehber hazırlamaya karar verdim.
Öncelikle gerekenler:
2- Telefonunuza takabileceğiniz bir USB Flash Bellek (Bir tarafı USB bir tarafı Type-C ÖRNEK) (Min 8 Max 32 GB)
1- Telefonumuza Windows'un kendi sitesinden Windows 10 ISO dosyasını indiriyoruz
3- Belleğimizi telefona takıyoruz, OTG kablosu veya direkt takılabiliyorsa direkt olarak
5- Diğer ayarlarla oynamadan Selected Image kısmından indirdiğimiz windows 10 iso dosyasını seçiyoruz
Tahminen 7-8 dakika içerisinde işlem bitecektir, durum çubuğundan ilerleyişi % olarak görebilirsiniz. Bittikten sonra flash belleğimizi çıkarıyoruz ve bilgisayarımıza windows yüklemeye hazırız.
Önemli! 32GB'dan büyük flash belleğinizle yapsanız bile bu işlem başarısız olur flashınız bootable olmaz. Mutlaka 32GB altı bellek kullanmalısınız. 8GB'dan da büyük olmalı ki windows sığsın.
Type C telefonunuz yoksa Type B ya da Micro-USB OTG kablosu veya flash bellekle de aynı işlemi yapabilirsiniz.
Oldu mu hocam ?Az önce flasha yazdırdım laptop gelince denicem bakalim olucak mi
32 gb olmaz mı bende var 32Merhabalar, geçen gün bilgisayar topladım tabi evde başka bilgisayar da yok, eski bilgisayarı satarken de Windows yükleyeceğim flash belleği hazırlamadan sattım. Ben de internet cafeye falan gitmeye üşendiğim için telefondan USB bellek hazırlamaya çalıştım. Ve başarılı oldu! Sizin de başınıza gelebileceğini düşündüğüm için bir rehber hazırlamaya karar verdim.
Öncelikle gerekenler: