Ani fps drop (düşüş)

Smile

80+
Reaksiyon skoru
18
Bilgisayarı açtığımda oyunlarda ani donmalar meydana geliyor biraz ısınınca-calisinca- geçiyor sonra yeniden başlıyor. Bir de her zaman olan -yani sadece açıldığında değil- kısa süreli fpa düşüşleri yaşıyorum.

Merhaba bilgisayarın ilk açılışında normal ve bu sorun 2 sebepten kaynaklanıyor birincisi hdd teki yavaşlıktan ssd ile düzeltme şansın var ikincisi paylaşımlı ekran kartları bende gt6600 yanlış hatırlamıyorsam vardı bu kart o kadar kötü bir kartki gt serisini bu yüzden tercih edilmemeli diğer serilerinde varmı bilmem paylaşımlı oldupu için bilgisayarı çok zorluyordu bende yük bindirerek geçirtiyordum dediğim o ki ya harddiskten ya ekran kartındandır

Merhaba bilgisayarın ilk açılışında normal ve bu sorun 2 sebepten kaynaklanıyor birincisi hdd teki yavaşlıktan ssd ile düzeltme şansın var ikincisi paylaşımlı ekran kartları bende gt6600 yanlış hatırlamıyorsam vardı bu kart o kadar kötü bir kartki gt serisini bu yüzden tercih edilmemeli diğer serilerinde varmı bilmem paylaşımlı oldupu için bilgisayarı çok zorluyordu bende yük bindirerek geçirtiyordum dediğim o ki ya harddiskten ya ekran kartındandır
Hdd den kaynaklanabilir bilmiyorum fakat ekran kartını tam kullanmadığını düşünüyorum intele yükleniyor NVidia yi kullanmıyor.

Bir de disk 100 oluyor arada ondan kaynaklanabilir mi takılmalar.?

Aynen takılmalar ondan kaynaklı ozaman tabi veri transferi yapmıyorsun

Diskten kaynaklı mi diyorsunuz?

Veri transferi yapmıyorsanız oyunda o şekilde hdd den kaynaklı olabilir hdd ye sağlık testi yapabilirsiniz hddtune veya hdsentiel gibi programlarla eğer sağlık değeri çok düşükse hdd den kaynaklıdır

Nasil çozebilirim peki bu olayi yeni bir ssd falanla mi?

Veri transferi yapmıyorsanız oyunda o şekilde hdd den kaynaklı olabilir hdd ye sağlık testi yapabilirsiniz hddtune veya hdsentiel gibi programlarla eğer sağlık değeri çok düşükse hdd den kaynaklıdır
Testlerde hangi oranlara dikkat etmeliyim ya da neyde sıkınti varsa nasil çözebilirim?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,093,253
Üyeler
173,786
Son üye
NuriGk
Geri