Anlık internet kopması

Allyv2

80+
Reaksiyon skoru
0
Merhabalar, 3 gün önce yeni topladığım bilgisayara geçiş yaptım. Ancak karşılaştığım bir sorun var. İnternette rastgele belirsiz zamanlarda git-gel yaşanıyor. İnternet gidiyor 20-25 saniye sonra geri geliyor. Sanki kapanıp açılıyor gibi. Yaptığım testlere göre bilgisayarda internet kullanımı anlık arttığında bu sorunla karşılaşıyorum. Örneğin iki gece boyunca açık bıraktım ancak herhangi bir git-gel yaşanmadı ancak YouTube üzerinden 4K video açmak gibi anlık internet kullanımımı etkileyen işlemler yaptığımda internet gidip geliyor. Tüm sürücüler güncel, özellikle Realterk internet sürücüsünü 2 defa güncelledim. Sürücüler ile alakalı bir sorun olmadığını düşünüyorum. Aynı şekilde bu sorun yalnızca yeni topladığım sistemde görünüyor, eski sistemimde veya telefonumda herhangi bir kopma yaşanmıyor. Ethernet kablosu ile bağlıyım, kablo sorunlu değil. Aynı kablo ile eski bilgisayarıma bağlanıyorum herhangi bir sorun yok. Zaten kabloyu da yeni almıştım. İnternet sağlayıcımı aradım, her şeyi kontrol ettiler ancak herhangi bir sorun ile karşılaşmadıklarını söylediler. DNS olarak 1.1.1.1 ve 1.0.0.1 kullanıyorum ExitLag programı aracılığı ile Discord'a girebilmek için, acaba dedim DNS veya ExitLag'dan kaynaklı bir sorun mu diye ancak DNS değerini düzelttiğimde de karşılaştım veya ExitLag programını kaldırdığımda da karşılaştım. Zaten bu programı ve DNS'i yıllardır kullanırım onlardan kaynaklanmaması gerekir. Tahminimce güvenlik duvarı ile alakalı bir sorun var ancak emin olamıyorum. Daha önceden WindScribe VPN'sini kullanıyordum uygulama içerisinde güvenlik duvarını açma kapama seçenekleri vardı, güvenlik duvarı açıkken bu sorunla karşılaşıyordum, tahminim buradan geliyor.

Anakart: MSI B650M-P
Ram: Corsair 16GB 2x 6000 Mhz CL30, CMH32GX5M2B6000Z30K
M2 SSD: Corsair MP600 PRO NH 1TB
CPU: AMD Ryzen 7 7800x3d
GPU: AMD RX 9070XT
PSU: VITA GM 850W

lan driver yüklüyse sil öyle dene, muhtemelen msi nin sorunlu driverleri yüzünden oluyordur, x870 tomadada internet şikayetleri var

bu arada pc de qbittorrent yada torrent uygulaması yüklü mü

lan driver yüklüyse sil öyle dene, muhtemelen msi nin sorunlu driverleri yüzünden oluyordur, x870 tomadada internet şikayetleri var

bu arada pc de qbittorrent yada torrent uygulaması yüklü mü
Herhangi bir torrent uygulaması yüklü değil, driverı deneme amaçlı sildim bakalım gidecek mi...

Dün günde 1 defa oldu, bugünde ilk defa şu an oldu. Sorun devam ediyor yani, sanırım kapanıp açılıyor gibi bir şey oluyor çözemedim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,098,531
Üyeler
174,744
Son üye
script13
Geri