İnceleme Aoc 24.5" QHD 300HZ Q25G4SR İnceleme

Yamaha MT-09

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
205
Öncelikle iyi forumlar. 2 Kasımda sinerjiden aldığım ''AOC Q25G4SR'' monitörün MİNİ incelemesine hoş geldiniz.

İlk olarak bu monitörü neden almanız gerek çünkü bu monitör inç ve qhd olması sebebiyle tr pazarında şuan tek olan model yani herhangi bir muadili yok şuanlık. Bu monitör eğer hem fps oyunu hem hikaye oyunları oynuyorsanız sizin için biçilmiş kaftandır. 24,5 inç olması sebebiyle fps oyunlarında 27 inç kadar gözünüzü yormaz daha küçük ve odak planlıdır. QHD ve düşük ppi oranı (119 PPI) olduğu için 27 inç ekrana göre (109 PPI) çok çok daha keskin bir görüntü sunuyor ve 27inç ile kolayca karşılaştırabilir. Monitör normalde 300hz fakat overclock ile 320hz'e kadar aşırtılabiliyor ama korkmayın bu ilerki sürede problem olmaz zaten marka bunu kutuya yazarak bu panelin kolayca 320hz'e kadar hız aşırtma yapılabildiğini gösteriyor. Allahın emri olan Gsync / Freesync özellikleri zaten mevcut ekranda. Monitörle gelen ayak asansörlü fakat bence yetersiz istediğiniz kadar esneme imkanı vermiyor bundan dolayı ek olarak nbf80 aldım ve şuan onu kullanıyorum. Ekrandaki Tepki süresi (GtG): 1 ms , (MPRT) olarak: 0.3 ms'tir. Benim şahsi fikrim 1ms altı pazarlama stratejisi gibi geliyor , değerler gayet yeterli.

Renk gamı:
1763404483489.webp

Değerler iyi gibi çok tasarım ile uğraşmıyorsanız :) fakat ben adam akıllı renk profili bulamadığım için şuan srgb modunda standart olarak kullanıyorum ama iyi ayarlar ile daha güzel bir ekran deneyimi yaşanabilir. Bağlantı desteği olarak : 2× HDMI 2.1 , 1× DisplayPort 1.4 , 1× 3.5 mm ses çıkışı mevcuttur. Monitörde ayrıyeten 2 adet mini hoparlör (2× 2W entegre hoparlör) vardır , acil iş için gayet yeterli fakat bir beklenti içinde olmayın :) Ekrandaki parlaklık değeri 400nit'tir. Gece için yeterli sabah için kesinlikle yetersiz bir parlaklıkta , odanın aldığı ışıkta önemli tabii. VESA montaj desteği: 100×100 mm'dir , NB gibi çoğu kolu rahatça takabilirsiniz. Monitördeki ayar paneli gayet yeterli türkçe dil desteğide mevcut veya direkt yazılımı indirip kolaycada kullanılabilir.

1080p Monitör ile 1440p Monitörlerin 10cm uzaklıkta telefonla aynı şartlarda alınmış görüntüsünü paylaşıyorum bu kayıtta piksellerin daha küçük ve net olduğunu bariz bir şekilde anlayabilirsiniz. Video 16 pro ile çekildi.

1080p : https://streamable.com/iv7v5e
1440p : https://streamable.com/giiiev

Geldik ghosting mevzusuna: Overshooting overdrive modu ile birlikte geliyor :) Aşağıdaki tablolarda yenileme hızı ve overdrive moduna göre detaylı bilgi bulabilirsiniz. Normal için test edilmemiş fakat hiç yok denecek kadar az. Bu testi benim yapmamamın nedeni profesyonel alınan değerler ile normal telefon arasında farklar olmasından fakat merak etmeyin kendimde denedim az sapma payı ile birlikte değerler net olarak aşağıdaki gibi.

1763404601504.webp

1763405080976.webp

1763405104054.webp

1763405122533.webp

1763405181624.webp

IPS GLOW TESTLERİ HER TELEFON , KAMERA , IŞIK ORTAMINDA FARKLI ÇIKTIĞI İÇİN BİR TIK PROFESYONEL OLAN BİR KANALDAN ALDIĞIM GÖRÜNTÜ. BENİM TESTİMDE HEMEN HEMEN BU ŞEKİLDE. ÇOK ABARTILACAK BİR OLAY YOK. HER IPS PANEL KRONİĞİ.
1763405358867.webp

@xenk2626 ek olarak isteğin / önerin varsa ekleyelim incelemeye.

Neyi inceledin reis hepsi webde var zaten

Neyi inceledin reis hepsi webde var zaten
Web’te 100 defa araştırdım almadan önce tek parça hiç biri yok. 😋 hepsi toplama bulması kolay olmuyor o kadar
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ayrıca yeni ekran adam akıllı veri bile yok internette

Resmi mecralarda daha doğrusu

Ayrıca 27inç ve 24inç qhd farkını bu videodan kolayca anlarsın daha önce bir yerde görmüş olman sıfır ben çektim🙂

Web’te 100 defa araştırdım almadan önce tek parça hiç biri yok. 😋 hepsi toplama bulması kolay olmuyor o kadar

Ayrıca yeni ekran adam akıllı veri bile yok internette

Resmi mecralarda daha doğrusu

Ayrıca 27inç ve 24inç qhd farkını bu videodan kolayca anlarsın daha önce bir yerde görmüş olman sıfır ben çektim🙂
Hayırlı olsun

Geri