Rehber AOC G-Menu Monitörü Görmeme Sorunu Çözümü

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Reaksiyon skoru
49,913
AOC monitör kullanıcıları bu durumdan şikayetçiydi. Çoğu kişinin yaşadığı bir durum G-MENU' nün monitörünüzü görmemesi.

Buyurun çözüm:

OSD' yi açın. Ardından Extra bölümüne girin. Extra kısmından DDC/Cl ayarını evet/enable yapın.
1646740216402.png

Ardından size verdiğim bu link ile "24G2U" için uygun olan Driver' ı indirin.
EĞER SİZİN MONITOR MODELINIZ FARKLI İSE MODELİN İSMİNİ YAZIP YANINA DRIVER YAZIN UYGUN OLAN SURUCU ÇIKACAKTIR!

Driver' ı kurmak için Windows 10/11 üzerinden Masaüstüne gelip boş bir yere sağ tıkladıktan sonra:
Görüntü ayarları--->Gelişmiş Ekran--->Ekran 1(Veya kaç ise) için görüntü bağdaştırıcı özellikleri--->Üst sekmeden Monitör' e basın--->Monitör Türü kısmında eğer driver kurulu değil ise Genel PnP Monitor yazar, altındaki özellikler butonuna tıklayın--->Sürücü sekmesine girin--->Sürücüyü Güncelleştir' e basıp Bilgisayarımdaki Sürücülere Göz at' a basın--->Daha sonra yukarıda indirdiğiniz Driver' ı kurun.

Driver kurulduktan sonra monitör isminiz değişecek. İşlem tamam demektir.

Daha sonrasında G-Menu' yü açıyoruz. G-Menu' yu açtıktan sonra Monitörümüzü kapatıyoruz. Kapattıktan sonra OSD butonuna 4 saniye boyunca basılı tutun. Sonrasında monitörü açın. Sistem tepsisinden G-Menu' yu bulup sağ tıklayın.

Eğer türkçe kullanıyorsanız yeniden sken' e basın. Artık G-Menü monitörünüzü görecektir.
1646740746702.png

Bu işlemler sorununuzu çözmediyse mecburen AOC ile iletişime geçmek zorundasınız.

AOC monitör kullanıcıları bu durumdan şikayetçiydi. Çoğu kişinin yaşadığı bir durum G-MENU' nün monitörünüzü görmemesi.

Buyurun çözüm:

OSD' yi açın. Ardından Extra bölümüne girin. Extra kısmından DDC/Cl ayarını evet/enable yapın.
Alıntıyı görüntüle

Ardından size verdiğim bu link ile "24G2U" için uygun olan Driver' ı indirin.
EĞER SİZİN MONITOR MODELINIZ FARKLI İSE MODELİN İSMİNİ YAZIP YANINA DRIVER YAZIN UYGUN OLAN SURUCU ÇIKACAKTIR!

Driver' ı kurmak için Windows 10/11 üzerinden Masaüstüne gelip boş bir yere sağ tıkladıktan sonra:
Görüntü ayarları--->Gelişmiş Ekran--->Ekran 1(Veya kaç ise) için görüntü bağdaştırıcı özellikleri--->Üst sekmeden Monitör' e basın--->Monitör Türü kısmında eğer driver kurulu değil ise Genel PnP Monitor yazar, altındaki özellikler butonuna tıklayın--->Sürücü sekmesine girin--->Sürücüyü Güncelleştir' e basıp Bilgisayarımdaki Sürücülere Göz at' a basın--->Daha sonra yukarıda indirdiğiniz Driver' ı kurun.

Driver kurulduktan sonra monitör isminiz değişecek. İşlem tamam demektir.

Daha sonrasında G-Menu' yü açıyoruz. G-Menu' yu açtıktan sonra Monitörümüzü kapatıyoruz. Kapattıktan sonra OSD butonuna 4 saniye boyunca basılı tutun. Sonrasında monitörü açın. Sistem tepsisinden G-Menu' yu bulup sağ tıklayın.

Eğer türkçe kullanıyorsanız yeniden sken' e basın. Artık G-Menü monitörünüzü görecektir.
Alıntıyı görüntüle

Bu işlemler sorununuzu çözmediyse mecburen AOC ile iletişime geçmek zorundasınız.
COK SAGOL DOSTUM DDC/Cl AYARINI AÇINCA DÜZELDİ....

Kanka dosya silinmiş tekrar yükleyebilirmisin ben sorunu çözemedim AOC 25g3zm var g menude monitor görünmüyor :///

Bende c27g2ze var deniycem teşekkürler

Hocam merhabalar. Bende aoc 25G3ZM/BK model monitör aldim. Ama hic driver falan kurmadim. Ve oyunda youtubede yazilar resindeki gbi kalitesiz sanki. Monitör menüsünde bazi ayarlar gri sekilde ve oralara giremiyorum direk atlıyor otomatik olarak. Dpp kablosuyla baglaniyorum anlattiklarinizi yapsam cözüm olurmu acaba?

Ekler

• 1000251621.webp
    1000251621.webp
    103.8 KB · Hit: 4
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,169,294
Üyeler
185,701
Son üye