APU Sistemde Harici Ekran Kartı ile Yaşadığım Sorunlar

KgnGksnn

80+
Reaksiyon skoru
23
Merhaba arkadaşlar. Windows 11 işletim sistemi ve Ryzen 7 5700G işlemci kullanıyorum. Vega 8 dahili grafik sürücüsü ile işlem yaptığımda hiçbir sorun yaşamazken harici olarak RX 6700 XT ekran kartım ile birkaç sorun yaşadım. Bunlardan 1.si Microsoft Edge ve Chrome tarayıcılarında ilk açılışta gecikme oluyor ve açılan ilk sayfa beyaz yanıp sönerek açılıyor. Daha sonra açılan sekmelerde ise hiç gecikme olmadan anında açılıyor. Tüm sekmeleri kapatıp yeniden açtığımda yine aynı şekilde geç açılıyor.
2. sorun ise eveli gün ilk defa Valorant indirip kurdum harici ekran kartım takılıyken oyuna bağlanamıyorum "sistem hatası " alıyorum fakat dahili ekran kartım da bağlantıda bir sorun yaşamadım. Konuyu saptırmamak için çok detaya girmek istemiyorum fakat bu tarayıcı problemi ile ilgili ve Valorant'ta aldığım hata ile ilgili açtığım konu başlıklarında gelen öneriler şunlardı;
Web tarayıcıları geç açılıyorsa yazılımsal problem yaşama ihtimalim olduğu için format atmam söylendi bunu yapmadım. Başka tarayıcı kullanmam söylendi Chrome'u bu sebepten yükledim aynı sorunu onda da yaşadım.
RX 6700 XT için AMD driveri silip tekrar yüklemem önerildi zaten AMD bir işlemci kullandığım için bunu yapmak mantıksızdı çünkü APU olarak bağlantımda sorun yoktu yine de uyguladım sorun çözülmedi.

Valorant'ta ki "sistem hatası" için Windows 11 de bu sorunların bazen yaşandığı söylendi. BIOS'tan TPM 2.0 ayarını ve boot secure yi açmam gerektiği söylendi fakat bunlar zaten halihazırda açık olduğu için sorunumun çözülmesine yardımcı olmadı. Daha sonra web tarayıcısında yaşadığım sorun da olduğu gibi dahili grafik sürücüsü ile bağlanmak aklıma geldi ve düşündüğüm oldu maalesef sorun çıkmadan oyuna bağlandı. "maalesef" diyorum çünkü oyuna girmiş olmam harici ekran kartım ile yaşadığım problemi çözmüyor. Bu konu da bana yardımcı olabilecek varsa sorunun ne olduğunu çözebilecek varsa çok sevinir müteşekkir olurum. Sonuna kadar okuyan herkese de çok teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Bilgisayarında donanımsal veya yazılımsal bir problemden kaynaklı bu tarz sorunlar yaşıyorsun AMD bu konuda çok hassas söylediğin sorunların kaynağı klavye mouse usb portları bile olabilir amd Malesef çok nazlı bu konularda en ufak bir donanımsal problem sisteme mavi ekran bile verdirebilir. Bende 5700g kullanıyorum İlk olarak 6600 xt geçtim ve problem üstüne problem yaşadım bilgisayardan soğumuştum daha sonra RTX 3060 aldım sorunlar azaldı ancak tamamen bitmedi. Sonra rx 6600 aldım sorunlar daha çok arttı en sonra 3070 rog vardı köşede onu taktım bütün sorunlar çözüldü ancak ufak tefek oyundan atma mouse klavyenın donması gibi sorunlar kaldı. Geçenlerde kasayı temizlemek için arkadaki usb kabloları söküp takarken usbleri farklı yerlere bağladım ve Bütün sorunlar çözüldü. Sonra sorun yaşadığım 6600xt geri taktım zerre sorun yaşamıyorum canavar gibi :) Umarım anlamışsındır sistemini komple kontrol et asıl sorun ney bunu bulmadan sorunu çözemezsin. Tabi burada APU işlemci ile zerre sorun yaşamıyordum bu sorun sadece harici ekran kartı varken ortaya çıkan bir durum bununda altını çizmem gerek.

Bilgisayarında donanımsal veya yazılımsal bir problemden kaynaklı bu tarz sorunlar yaşıyorsun AMD bu konuda çok hassas söylediğin sorunların kaynağı klavye mouse usb portları bile olabilir amd Malesef çok nazlı bu konularda en ufak bir donanımsal problem sisteme mavi ekran bile verdirebilir. Bende 5700g kullanıyorum İlk olarak 6600 xt geçtim ve problem üstüne problem yaşadım bilgisayardan soğumuştum daha sonra RTX 3060 aldım sorunlar azaldı ancak tamamen bitmedi. Sonra rx 6600 aldım sorunlar daha çok arttı en sonra 3070 rog vardı köşede onu taktım bütün sorunlar çözüldü ancak ufak tefek oyundan atma mouse klavyenın donması gibi sorunlar kaldı. Geçenlerde kasayı temizlemek için arkadaki usb kabloları söküp takarken usbleri farklı yerlere bağladım ve Bütün sorunlar çözüldü. Sonra sorun yaşadığım 6600xt geri taktım zerre sorun yaşamıyorum canavar gibi :) Umarım anlamışsındır sistemini komple kontrol et asıl sorun ney bunu bulmadan sorunu çözemezsin. Tabi burada APU işlemci ile zerre sorun yaşamıyordum bu sorun sadece harici ekran kartı varken ortaya çıkan bir durum bununda altını çizmem gerek.
rog 3070 varken opurleri niye var ki

rog 3070 varken opurleri niye var ki
Ticaret :)

1674768991359.jpeg

@hakan32 hocam değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim hepsini eve geçip deniyicem. Sizinle iletişim kurmamın bir yolu varsa iletişime geçmek isterim bu sorunumu daha hızlı çözmeme yardımı olucak

@hakan32 hocam değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim hepsini eve geçip deniyicem. Sizinle iletişim kurmamın bir yolu varsa iletişime geçmek isterim bu sorunumu daha hızlı çözmeme yardımı olucak
Buradan yardımcı olmaya çalışırım müsait oldukça yazarım.

@hakan32 hocam eve geçince tüm çevre birimlerini mouse hariç çıkartıp deniyicem. Onuda tüm usb portlarını tek tek deniyerek uygulucam eğer düzelmezse ekran kartını başka kasaya takarak deniycem sanırım başka çare kalmıyor

@hakan32 hocam eve geçince tüm çevre birimlerini mouse hariç çıkartıp deniyicem. Onuda tüm usb portlarını tek tek deniyerek uygulucam eğer düzelmezse ekran kartını başka kasaya takarak deniycem sanırım başka çare kalmıyor
Maalesef hocam usb 3.0 ve 2.0 portlarında denedim sadece mouse ve klavye ile bağlantı sağladım ve 2 ayrı farklı girişleri olan monitör de denedim problem aynı.

Maalesef hocam usb 3.0 ve 2.0 portlarında denedim sadece mouse ve klavye ile bağlantı sağladım ve 2 ayrı farklı girişleri olan monitör de denedim problem aynı.
benim sorunum bu şekilde çözüldü herkezda farklı sorunlar olabilir herşeyi denemen lazım. SOrunun sebebi başka bişey olabilir.

Geri