Neler Yeni

Araba Alıcaz Ama Nasıl

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,253
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
sene itibariyle neredeyse 21 yaşına giriyorum halen kredi çekmişliğim yok. krediye bulaşma hocam. ha bir şey sahibi olabildim mi dersen hayır olamadım ama o borca girmeye korktum, zaten berbat bir gençlikteyiz daha da berbat etmek istemediğimden dolayı hiç bulaşmadım.
İlk kredimi 24 yaşımda çektim aynı şekilde. Açıkçası borçlu dururken rahatsız hissediyorum ki düzenli ödüyorum ve borcu 2 aya bitiyor :D

Necromancerr

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,495
İsim
Emre
Discord
necromancerr
ulkenin durumu da biraz canımı sıkmaya başladı hocam da yatırım yaptığımız elimizde patlıyor. tl desen zaten ortada. eyw
yatırım doğru yaparsan uzun vadede (2-3 sene ellemezsen ve üstüne koyarsan) elinde patlamaz aksine getirisi iyi olur. bir anda varını yoğunu yatırırsanda sıkıntı olur zaman zaman düşücek zaman zaman yükselicek çünkü
Mesaj otomatik birleştirildi:

İlk kredimi 24 yaşımda çektim aynı şekilde. Açıkçası borçlu dururken rahatsız hissediyorum ki düzenli ödüyorum ve borcu 2 aya bitiyor :D
benim yaş 17 şubatta 18 olucak şuanda 100k ya yakın borcum vardı şubat itibariyle 5000 tl borcum kalıcak sadece.

Furkyyy

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
hiç kredi çekmedim ben hocam dediğim gibi. 200 çekip 350 ödemek istemiyorum.
ha bu memleketi de bu hale getirenin Allah binbir türlü belasını versin misli misli ailesinden kendisinden yakınlarından çıksın soyu kurusun.

Oneomous

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,486
İsim
Adem
ulkenin durumu da biraz canımı sıkmaya başladı hocam da yatırım yaptığımız elimizde patlıyor. tl desen zaten ortada. eyw
Para biriktirerek kademe kademe arabayı yükseltmek şuanda ülkenin yarısından çoğu bu şekilde yapıyor
Hem konforunuzu arttıran bir şey almış oluyorsunuz hemde zamanla değerleniyor (tl bazlı tabi)

Necromancerr

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,495
İsim
Emre
Discord
necromancerr
hiç kredi çekmedim ben hocam dediğim gibi. 200 çekip 350 ödemek istemiyorum.
ha bu memleketi de bu hale getirenin Allah binbir türlü belasını versin misli misli ailesinden kendisinden yakınlarından çıksın soyu kurusun.
bende ne aldıysam takside böldüm kredi çekmek yerine şubat itibariyle 100k nın 95k sı bitmiş oluyor (yaş 17)

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,253
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Para biriktirerek kademe kademe arabayı yükseltmek şuanda ülkenin yarısından çoğu bu şekilde yapıyor
Hem konforunuzu arttıran bir şey almış oluyorsunuz hemde zamanla değerleniyor (tl bazlı tabi)
Evet tam olarak öyle yapıyorum :D

Charles Darwin

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,152
İsim
Alpaslan Çevikel
Biraz yaşlı nasihatı gibi olacak ama git kendini geliştir yabancı dil öğren vasıflı bir mesleğin olsun kapağı başka bir ülkeye atmaya çalış ve kurtul Almanyanın Fırsat kart kriterlerine bak her senede Green card başvuru yap

eneskaya6

80+ Silver
kardeşim öncelikle bu anlattıklarım daha önce de borcu ödeyemeyecek seviyeye geldiğim zamanlar ne ceza alırım diye araştırıp bulduğum cevaplardır. net doğruluğu yoktur. avukat bilir en iyisini.
kredi çekip ödemezsen önce maaşına haciz konur. maaşının 1/4 üydü sanırım. o kadarı her ay otomatik kesilir kredi için. maaşın da yoksa evine haciz gelir. senin adına ne var ne yok toplarlar. ha malın mülkün de mi yok. o zaman gel kardeşim biz seni parmaklıklar arkasında misafir edelim derler. ceza alınca borcum silinir sanıyorsan da yanılıyorsun ha. hem ceza yersin hem borcun kalır. hayatın düdüklenir. ben değil araba almak zamanında ehliyet alırken bile senden kaç yaş büyüktüm. yıllaaar geçti hala daha şahsi aracım yok. babamla ortak kullanıyoruz. gençsin hızlısın anlıyorum ama araba almak, kredi çekmek falan çok ciddi konular. çocuk oyuncağı değil.
kredi borcundan kimse ceza yemiyor kimse hapse atılmıyor. kredi borcunuz varsa ve aylarca ödemezseniz ilk önce ipotek gösterdiğiniz ürunlere el koyarlar ipotek yoksa üstünuze ne varsa icra ile almaya calisirlar üstünüze biseyde mi yok maasiniza icra ile kesinti yaparlar o da maasin ceyregi falan . maasta mi yok o zaman sizi ve yakinlarinizi arayip ödemeniz icin tehdit vari konusurlar ve bir daha aramaayacak üzere dosya kapanır. Banka sizin borc dosyanizi baska birine satar ve sizi bi büro arar atiyorum 100bin ₺ kredi borcunuz var 20bin tl bize ödeyin der borcunuz dosyaniz kapansin anlasalim derler. siz 20bini öderseniz kredi borcunuz sonsuza dek kapanmiş olur. isterseniz bunu da ödemeye bilirsiniz

üstünuze bisey yokken 400-500bin tl kredi cekerek 1 kuruş ödemeden hicbir ceza almadan hayatiniza devam edebilirisniz ve bunu avrupada cok fazla insan yapıyor türkiye de yapanda cok. tek mevzu ipotek vs gostermeden cekebildiginiz kredi tutarı düşük cikiyor

querencia

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
klest
kredi borcundan kimse ceza yemiyor kimse hapse atılmıyor. kredi borcunuz varsa ve aylarca ödemezseniz ilk önce ipotek gösterdiğiniz ürunlere el koyarlar ipotek yoksa üstünuze ne varsa icra ile almaya calisirlar üstünüze biseyde mi yok maasiniza icra ile kesinti yaparlar o da maasin ceyregi falan . maasta mi yok o zaman sizi ve yakinlarinizi arayip ödemeniz icin tehdit vari konusurlar ve bir daha aramaayacak üzere dosya kapanır. Banka sizin borc dosyanizi baska birine satar ve sizi bi büro arar atiyorum 100bin ₺ kredi borcunuz var 20bin tl bize ödeyin der borcunuz dosyaniz kapansin anlasalim derler. siz 20bini öderseniz kredi borcunuz sonsuza dek kapanmiş olur. isterseniz bunu da ödemeye bilirsiniz

üstünuze bisey yokken 400-500bin tl kredi cekerek 1 kuruş ödemeden hicbir ceza almadan hayatiniza devam edebilirisniz ve bunu avrupada cok fazla insan yapıyor türkiye de yapanda cok. tek mevzu ipotek vs gostermeden cekebildiginiz kredi tutarı düşük cikiyor
evet hocam haklisiniz bende bu yuzden sordum zaten. 200tl ile de max tofas sahin. üstüne koyarsak honda ies falan..

umtb

80+
Aynı olay bizde de var hocam yaşlarda aynı neredeyse anlık geliyor gaz bu gaza aldırış etme plan oluştur ona göre hareket et yoksa çok zarar görürsün

Top Bottom