sene itibariyle neredeyse 21 yaşına giriyorum halen kredi çekmişliğim yok. krediye bulaşma hocam. ha bir şey sahibi olabildim mi dersen hayır olamadım ama o borca girmeye korktum, zaten berbat bir gençlikteyiz daha da berbat etmek istemediğimden dolayı hiç bulaşmadım.
yatırım doğru yaparsan uzun vadede (2-3 sene ellemezsen ve üstüne koyarsan) elinde patlamaz aksine getirisi iyi olur. bir anda varını yoğunu yatırırsanda sıkıntı olur zaman zaman düşücek zaman zaman yükselicek çünkü
hiç kredi çekmedim ben hocam dediğim gibi. 200 çekip 350 ödemek istemiyorum.
ha bu memleketi de bu hale getirenin Allah binbir türlü belasını versin misli misli ailesinden kendisinden yakınlarından çıksın soyu kurusun.
Para biriktirerek kademe kademe arabayı yükseltmek şuanda ülkenin yarısından çoğu bu şekilde yapıyor
Hem konforunuzu arttıran bir şey almış oluyorsunuz hemde zamanla değerleniyor (tl bazlı tabi)
hiç kredi çekmedim ben hocam dediğim gibi. 200 çekip 350 ödemek istemiyorum.
ha bu memleketi de bu hale getirenin Allah binbir türlü belasını versin misli misli ailesinden kendisinden yakınlarından çıksın soyu kurusun.
Para biriktirerek kademe kademe arabayı yükseltmek şuanda ülkenin yarısından çoğu bu şekilde yapıyor
Hem konforunuzu arttıran bir şey almış oluyorsunuz hemde zamanla değerleniyor (tl bazlı tabi)
Biraz yaşlı nasihatı gibi olacak ama git kendini geliştir yabancı dil öğren vasıflı bir mesleğin olsun kapağı başka bir ülkeye atmaya çalış ve kurtul Almanyanın Fırsat kart kriterlerine bak her senede Green card başvuru yap
kardeşim öncelikle bu anlattıklarım daha önce de borcu ödeyemeyecek seviyeye geldiğim zamanlar ne ceza alırım diye araştırıp bulduğum cevaplardır. net doğruluğu yoktur. avukat bilir en iyisini.
kredi çekip ödemezsen önce maaşına haciz konur. maaşının 1/4 üydü sanırım. o kadarı her ay otomatik kesilir kredi için. maaşın da yoksa evine haciz gelir. senin adına ne var ne yok toplarlar. ha malın mülkün de mi yok. o zaman gel kardeşim biz seni parmaklıklar arkasında misafir edelim derler. ceza alınca borcum silinir sanıyorsan da yanılıyorsun ha. hem ceza yersin hem borcun kalır. hayatın düdüklenir. ben değil araba almak zamanında ehliyet alırken bile senden kaç yaş büyüktüm. yıllaaar geçti hala daha şahsi aracım yok. babamla ortak kullanıyoruz. gençsin hızlısın anlıyorum ama araba almak, kredi çekmek falan çok ciddi konular. çocuk oyuncağı değil.
kredi borcundan kimse ceza yemiyor kimse hapse atılmıyor. kredi borcunuz varsa ve aylarca ödemezseniz ilk önce ipotek gösterdiğiniz ürunlere el koyarlar ipotek yoksa üstünuze ne varsa icra ile almaya calisirlar üstünüze biseyde mi yok maasiniza icra ile kesinti yaparlar o da maasin ceyregi falan . maasta mi yok o zaman sizi ve yakinlarinizi arayip ödemeniz icin tehdit vari konusurlar ve bir daha aramaayacak üzere dosya kapanır. Banka sizin borc dosyanizi baska birine satar ve sizi bi büro arar atiyorum 100bin ₺ kredi borcunuz var 20bin tl bize ödeyin der borcunuz dosyaniz kapansin anlasalim derler. siz 20bini öderseniz kredi borcunuz sonsuza dek kapanmiş olur. isterseniz bunu da ödemeye bilirsiniz
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
üstünuze bisey yokken 400-500bin tl kredi cekerek 1 kuruş ödemeden hicbir ceza almadan hayatiniza devam edebilirisniz ve bunu avrupada cok fazla insan yapıyor türkiye de yapanda cok. tek mevzu ipotek vs gostermeden cekebildiginiz kredi tutarı düşük cikiyor
kredi borcundan kimse ceza yemiyor kimse hapse atılmıyor. kredi borcunuz varsa ve aylarca ödemezseniz ilk önce ipotek gösterdiğiniz ürunlere el koyarlar ipotek yoksa üstünuze ne varsa icra ile almaya calisirlar üstünüze biseyde mi yok maasiniza icra ile kesinti yaparlar o da maasin ceyregi falan . maasta mi yok o zaman sizi ve yakinlarinizi arayip ödemeniz icin tehdit vari konusurlar ve bir daha aramaayacak üzere dosya kapanır. Banka sizin borc dosyanizi baska birine satar ve sizi bi büro arar atiyorum 100bin ₺ kredi borcunuz var 20bin tl bize ödeyin der borcunuz dosyaniz kapansin anlasalim derler. siz 20bini öderseniz kredi borcunuz sonsuza dek kapanmiş olur. isterseniz bunu da ödemeye bilirsiniz
üstünuze bisey yokken 400-500bin tl kredi cekerek 1 kuruş ödemeden hicbir ceza almadan hayatiniza devam edebilirisniz ve bunu avrupada cok fazla insan yapıyor türkiye de yapanda cok. tek mevzu ipotek vs gostermeden cekebildiginiz kredi tutarı düşük cikiyor
Kardeş ben işin içindeyim kesinlikle ödemeyeceğin bir kredi çekme derim. Yok varlık yönetime devredilir onu öderim falan diyenlere de kulak asma, doğrudur ama bu mevzu karışık bir durum. Daha gençsin kendini 30 40 yaşındaki adamlar ile kıyaslama, millet 30 yaşında iş sahibi oluyor. Sen anlık sinirlerini bastır, güzel bir meslek sahibi olmaya bak. Benim naçizane tavsiyem budur.
Kardeş ben işin içindeyim kesinlikle ödemeyeceğin bir kredi çekme derim. Yok varlık yönetime devredilir onu öderim falan diyenlere de kulak asma, doğrudur ama bu mevzu karışık bir durum. Daha gençsin kendini 30 40 yaşındaki adamlar ile kıyaslama, millet 30 yaşında iş sahibi oluyor. Sen anlık sinirlerini bastır, güzel bir meslek sahibi olmaya bak. Benim naçizane tavsiyem budur.
bu da kanunda suç olarak sayılmıştır ayrıca. İİK 331 md okumanı tavsiye ediyorum.
hocam fikri degistirdim anlik bi sinirle gelisen durumdu zaten. hem cektigim krediyle tofastan oteye gecemem. bu durumu yasayan yakinim vardi da ona cesaretle soylemistim. neyse eyvallah