Neler Yeni

Araba Koltuk ve Direksiyon Konumu Nasıl Olmalıdır?

Cyber73

80+
Sürüş konforu açısından doğru koltuk ve direksiyon pozisyonu nedir ? Koltuk yüksekliği belli bir hizaya göre mi ayarlanmalı ?

rdemstaken

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Nasıl rahat ediyorsan öyle oturacaksın manuel araba kullanıyorsan dikkat etmen gereken debriyaja sonuna kadar basabilecek şekilde ayarlaman olacak.
Konfor açısından da koltuğun çok yukarıda veya çok aşağıda olmasın kaputun ucunu hafif görecek şekilde ayarlayabilirsin.
Pedallara çok uzak kalmamaya çalış ve aynalarını iyi ayarla yeterli.

Cyber73

80+
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Nasıl rahat ediyorsan öyle oturacaksın manuel araba kullanıyorsan dikkat etmen gereken debriyaja sonuna kadar basabilecek şekilde ayarlaman olacak.
Konfor açısından da koltuğun çok yukarıda veya çok aşağıda olmasın kaputun ucunu hafif görecek şekilde ayarlayabilirsin.
Pedallara çok uzak kalmamaya çalış ve aynalarını iyi ayarla yeterli.
Evet araç manuel bazıları direksiyonu yukarı alıp koltuğu aşağıya indiriyor. Direksiyon da göğüs kısmı airbag ile aynı hizada olacak diye bir videoda görmüştüm. Doğru mu bilmiyorum.

rdemstaken

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Evet araç manuel bazıları direksiyonu yukarı alıp koltuğu aşağıya indiriyor. Direksiyon da göğüs kısmı airbag ile aynı hizada olacak diye bir videoda görmüştüm. Doğru mu bilmiyorum.
Airbag zaten direkt olarak göğüs ve yüzünüze doğru patlıyor o yüzden öyle bir ayarlama var mı bilmiyorum.
Çok aşağıda olması tabii ki doğru değil ama çok da aşağıda kalmasın direksiyon.

frknhrmnc

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
205
İsim
Furkan Harmancı
Pedallara sonuna kadar zorlanmadan basacağınız mesafede koltuk açısı neredeyse dik 95-100 derecelik bir açıyla kollar hafif kırık 9:15 direksiyon tutarken eller kalp hizasının hafifçe altında olmalı.

Top Bottom