Neler Yeni

Arasında kaldığım monitörler

FEDUX

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Emre
Bütçe
2000
%80 rekabetçi oyun, %20da hikayeli oyunlar oynuyorum. Yaklaşık 1 aydır monitör araştırması yapıyorum ve en son karar verebildiklerim şöyle:

Asus VG249Q
Ips panel, Elmb teknolojisi ve Nvidia kartım için adaptive sync sunduğu için mantıklı geliyor.

Asus VG24VQ
Vg249q ile aynı özelliklerinin yanı sıra VA panel olması Abdullah abinin demesine göre daha akıcı hissettiriyormuş. Genelde rekabetçi oyunlar oynadığım için Curved yapısı eksi oluyor fakat cazibesi çekmiyor da değil. Emin olamadım.

Viewsonic xg2405
Forumlarda ek olarak sık sık önerdikleri monitör kendisi, özelliklerini hiç bilmiyorum ama piksel yoğunluğu falan daha iyi diyen biri vardı forumda.

Aoc 24g2u
Son olarakta Aoc, ayağındaki kablo toplama deliği nedense gerekli gibi geliyor. derli toplu durması açısından. Yukarıdaki monitörü kullanan arkadaşlar, kablo dağınıklığı konusunda ne düşünüyorsunuz? gerekli mi?

Listemde MSİ mag241 modeli yok çünkü diğerlerine oranla ışık süzmesi fazla olduğunu düşünüyorum. Forumlarda sürekli karşıma çıktığındandır belki de.
Ayrıca forumda gördüm. giriş seviye ıps yerine üst seviye tn alın denmiş. siz ne düşünüyorsunuz? bu monitörler giriş seviyesi mi?
Özetle arada sıkıştım kaldım yardım ederseniz sevinirim. Biraz uzun okdu ama kusura bakmayın.

Vesemir Dayı

80+ Platinum
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
27,589
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Teknik Sorunlar
Discord
Vesemir#0538
24g2u öneririm haftasonu incelemesini paylaşacağım.

Xdeath

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
53
İsim
Serhan
Hocam benimde ilk başlarda curved alasım vardı fakat ips panelin rekabete dayalı oyunlarda +larını görünce fikrim değişti 1haftaya bende AsusTuf un ips panelinden alacağım
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam benimde ilk başlarda curved alasım vardı fakat ips panelin rekabete dayalı oyunlarda +larını görünce fikrim değişti 1haftaya bende AsusTuf un ips panelinden alacağım
Va Panallerde ghosting olduğunu duydum genellikle ama Asusun curved monitörünü arkadaşım kullanıyor memnun ghosting vb şeylerle karşılaşmamış

Vesemir Dayı

80+ Platinum
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
27,589
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Teknik Sorunlar
Discord
Vesemir#0538
Dahası  
Reaksiyon skoru
74
İsim
Alii
IPS'te de oluyor.

Neden?
Geçen sene aldım ince hesaptan ölü pixel çıktı değişime gönderdim.Sonra ki gelen monitörde panelde bir sıkıntı var tam çözemedim.İzlediğim hiç bir video net değil örneğin 1080p'de video izliyorum ama video 480p gibi tam ekran yapınca.Bir çok foruma baktım çoğu kişi bu konudan şikayetçi.Bir çözümü yok sıkıntısız çıkan arkadaşlarda var ama ben önermiyorum açıkçası bu monitörü.

FEDUX

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Emre
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
AOC 24G2U Almada ne alırsan al ben aldım çok pişman oldum.
Neden pişman oldunuz açıklar mısınız?(pardon açıklamışsınız zaten) benim hatam

Peki Asus adaptive sync için değer mi?

Biostech

80+
Çok müsait olmadığım için tam inceleyemesem de şuan tv de IPS panel kullanıyorum ve kesinlikle va panelden daha canlı görüntüler aldığımı söyleyebilirim. En azından panel olarak tavsiyem ips panel tercih etmendir.
images (3).jpeg

Yakup.

80+ Gold
En İyi Cevap
10
Ben olsam IPS panel tercihederdim, sadece oyun mu oynayacaksınız ? Filmler de filan çok daha iyi.

@keremcnsz24

Vesemir Dayı

80+ Platinum
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
27,589
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Teknik Sorunlar
Discord
Vesemir#0538
Geçen sene aldım ince hesaptan ölü pixel çıktı değişime gönderdim.Sonra ki gelen monitörde panelde bir sıkıntı var tam çözemedim.İzlediğim hiç bir video net değil örneğin 1080p'de video izliyorum ama video 480p gibi tam ekran yapınca.Bir çok foruma baktım çoğu kişi bu konudan şikayetçi.Bir çözümü yok sıkıntısız çıkan arkadaşlarda var ama ben önermiyorum açıkçası bu monitörü.
Maalesef şansızlığınıza gelmiş. Söyledikleriniz her monitör için olabilir şans meselesi. O yüzden monitörü kötülemeyin.

FEDUX

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Emre
Ben olsam IPS panel tercihederdim, sadece oyun mu oynayacaksınız ? Filmler de filan çok daha iyi.

@keremcnsz24
Bilgisayar dersler ve bir kaç araştırma dışında tamamen oyun için. Ama oyundan kastım sadece CS değil. Yeri geldiğinde Rdr2'de oynuyorum.

CoNKeR

80+ Bronze
Ben bahsettiğiniz monitörleri bilmiyorum fakat viewsonic 1ms 75Hz monitörünü kullanıyorum,monitör güzel ama menüsü o kadar kötü ki, dokunmaya korkuyorum istediğiniz ayarı yapamıyorsunuz saatlerce uğrasıyorsunuz. Menü işlevselliği anlamında viewsonic çok kötü, ama monitörleri güzel.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,040,329
Üyeler
165,000
Son üye
N-Ra
Top Bottom